فاطمه اشدری، مسئول انجمن حمایت از بیماران کلیوی استان قزوین به خبرنگار شبستان گفت: 90 درصد از اهداکنندگان کلیه در استان قزوین جوان بوده و کمتر از 30 سال سن دارند.
وی ادامه داد: اگر چه قانون اهدای کلیه از فرد زنده در ایران موجب نجات جان برخی از بیماران نیازمند کلیه در کشور شده است، ولی لازم است فرهنگ پیوند از جسد فرد دچار مرگ مغزی شده، ترویج یابد و شاهد این اقدام انسان دوستانه باشیم.
مسئول انجمن حمایت از بیماران کلیوی استان قزوین اعلام کرد: برای این منظور ضرورت دارد مرکز پیوند اعضا در استان قزوین داشته باشیم تا از اعضای افرادی که دچار مرگ مغزی میشوند برای نجات جان دیگر انسانها استفاده شود.
وی با اشاره به افزایش تعداد بیماران کلیوی در استان، اضافه کرد: سال گذشته 168 نفر و از ابتدای سال جاری تاکنون نیز 15 نفر به بیماران کلیوی استان افزوده شده اند که لازم است اقدامات لازم در راستای پیشگیری از این بیماری صورت گیرد.
اشدری یادآور شد: سال گذشته در استان قزوین 76 نفر در اثر ابتلا به بیماری کلیوی فوت کرده اند که بررسی عوامل ابتلا به این بیماری و راه های پیشگیری می تواند در مقابله با این بیماری بسیار اثرگذار باشد.
وی با اشاره به علل ابتلا به بیماری های کلیوی، تصریح کرد: ابتلا به بیماری نفرونی دیابتی از جمله عوامل ابتلا به بیماری کلیوی است که بدن را از استفاده کافی گلوکز (قند خون) باز می دارد و اگر گلوکز اضافی در خون باقی بماند، به عنوان یک سم عمل می کند.
مسئول انجمن حمایت از بیماران کلیوی استان قزوین یادآور شد: فشار خون بالا از دیگر عواملی است که با آسیب به مویرگ های کلیه موجب کم کاری کلیه و بروز بیماری کلیوی می شود؛ همچنین بیماری های گلومرولی و بیماری های کلیوی ارثی و مادرزادی از دیگر عوامل ابتلا به این بیماری است.
وی با اشاره به اهمیت تغذیه صحیح در جلوگیری از بیماری کلیوی، توضیح داد: توجه به تغذیه، ورزش کردن، عدم استفاده از فست فودها در دراز مدت، کنترل دیابت و فشار خون، عدم استفاده خودسرانه از آنتی بیوتیک ها و مُسکن ها می تواند از بروز این بیماری در سنین پایین پیشگیری کند.
پایان پیام/
نظر شما