به گزارش خبرگزاري شبستان، هفت تن از نويسندگان و شاعران کشور در گفتوگو با ستاد خبري هجدهمين دوره هفته کتاب جمهوري اسلامي ايران با تأکيد برضروت برگزاري اين هفته، هفته کتاب را فرصتي مناسب براي توجه به مقوله کتاب و کتابخواني دانستند و بر نقش رسانهها براي اطلاع رساني برنامه ها هفته کتاب نيز اشاره کردند.
طرح کتاب به هر بهانهاي فرخنده است
شهرام اقبال زاده: معتقدم طرح موضوع کتاب به هر بهانهاي فعاليتي فرخنده است و چنانچه فعاليتهايي چون هفته کتاب، نمايشگاه کتاب تهران و ديگر مناسبتهاي مرتبط با موضوع کتاب با اهداف مشترک و زنجيروار برنامهريزي شود قطعا تاثير بيشتري در فرهنگ کتابخواني جامعه خواهند گذاشت
تجهيز کتابخانه موضوع مهم ديگري است که در مناسبتهايي چون هفته کتاب بايد جديتر دنبال شود. هماکنون کتابخانهها کمتر به کتابهاي جديد تجهيز ميشوند و بايد براي اين موضوع فکري اساسي انديشيده شود.
مشارکت هاي مردمي موجب ارتقاي سطح کيفي هفته کتاب مي شود
سيدعلي کاشفي خوانساري، نويسنده کودک و نوجوان: مشارکت مردمي و مشارکت گسترده همه نهادهاي و اقشار جامعه براي برگزاري مطلوب هفته کتاب با هدف افزايش سرانه مطالعه موثر است. در حال حاضر اين اتفاق به شکل خوبي روي ميدهد و ستاد برگزاري هفته کتاب طي فراخوان از طرحهاي پيشنهادي مردمي استقبال ميکند. در صورتي که قشر وسيعي از مردم و شهروندان را درگير اين موضوع کنيم، تاثيرات مثبت و غير قابل انکار برنامههاي جاري هفته کتاب بيشتر روشن مي شود و ميتوانيم قشر گستردهتري از مردم را وادار به مشارکت و فکر کردن در مورد کتاب بکنيم.
در عرصه فرهنگ و هنر بايد سرمايهگذاري کلان داشته باشيم
فتحالله بي نياز: رسانهها در هدايت ذهنها به سمت کتاب و کتابخواني نقش موثري دارند. براي آنکه در مناسبتهايي مثل هفته کتاب و يا برگزاري نمايشگاههاي کتاب به نتيجه مطلوب و ايدهآل برسيم نيازمند برنامهريزي بلندمدت و مستمر در رسانههاي ديداري و شنيداري براي معرفي کتاب و نقد دقيق و علمي آثار مکتوب در حوزه نشر هستيم.
فرهنگسازي و ترويج کتابخواني بايد از مقطع دبستان تا دانشگاه همواره وجود داشته باشد. از سوي ديگر در عرصه هنر و فرهنگ بايد سرمايهگذاريهاي کلان داشته باشيم تا بتوان به نتايج مثبت مناسبتهايي چون هفته کتاب و کتابخواني درآينده دلخوش بود.
هفته کتاب فرصت آشنايي با نظرات علمي منتقدان منصف است
اميرحسين خورشيدفر: هفته کتاب ميتواند مجال گفتمان منصفانه و علمي ميان مسئولان و مديران اجرايي حوزه کتاب با نويسندگان و ناشران را فراهم کند. هفته کتاب ميتواند فرصتي براي تعامل نويسندگان، ناشران و توليد و توزيعکنندگان کتاب با مديران دولتي و نهادهاي مرتبط با صنعت نشر باشد.
با توجه به نشستها و جلسات دوستانه چندماه اخير وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي با بعضي از ناشران بخش خصوصي و حتي منتقدان عملکرد اين نهاد بايد گفت ميتوان به بهانه هفته کتاب اين نشستها و گپوگفتها را بيشتر و به صورت رسميتر برگزار کرد تا مسئولان حوزه نشر بيش از پيش با مشکلات کتاب و کتابخواني در ايران از منظرهاي مختلف آگاه شوند.
اينگونه نشستها اتفاق بسيار خوبي در عرصه فرهنگي کشور است. هفته کتاب فرصت مناسبي است براي آن که فارغ از حساسيتهاي سياسي بتوان فکر کرد و با نظرها و ديدگاههاي منتقدان هم آشنا شد.
تاثير فرهنگي هفته کتاب قابل مقايسه با نمايشگاه بينالمللي کتاب است
کيهان بهمني: هفته کتاب ميتواند همچون نمايشگاه بينالمللي کتاب تهران، تاثيرات مبارکي چون ايجاد گرايش به خريد کتاب و مطالعه را در مردم به دنبال داشته باشد.
هفته کتاب خاطرنشان ميکند که کتابي هست و بايد با آن آشتي کرد. چنانچه در اين ميان رسانههاي ديداري – شنيداري نيز به ياري مسوولان اجرايي بيايند و اطلاعرساني کاملي انجام شود، ميتوان اميدوار بود هفته کتاب نيز چون نمايشگاه کتاب تهران ميل به خريد کتاب و وسوسه مطالعه را در مردم افزايش دهد. هر حرکت، حتي کوچکترين قدمي که در حوزه کتاب برداشته شود و به معرفي کتاب منجر شود يک نعمت محسوب ميشود و بايد به برگزارکنندگان اين دوره هفته کتاب، دستمريزاد و خسته نباشيد گفت.
به نظر ميرسد برنامههاي مثبتي چون نامگذاري ايامي به نام هفته کتاب زماني که با اطلاعرساني کامل و انعکاس در فضاهاي دانشگاهي همراه شود، ميتواند مسوولان را به نتيجه مطلوبتري از اجراي اينگونه طرحها برساند و از سوي ديگر امکان آشنايي افراد و دانشجويان با عناوين تازه و کتابهاي خوب را نيز فراهم کند.
کار کتاب پروژهاي علمي است؛ هفته کتاب فرصتي کمنظير
مرتضي اميري اسفندقه: هفته کتاب فرصتي کمنظير براي فعاليت علمي و پژوهشي در حوزه کتاب است. اگر از چنين فرصتهايي استفاده علمي و اصولي شود، خواهيم ديد که بهترين شکل تبليغات نيز درون همين تلاشها نهفتهاند. در هفته کتاب بيشترين هم و غم مسوولان و مديران بايد پاسداشت از اهالي قلم و نويسندگان خوب باشد.
تا کتاب خوب نداشته باشيم هفته کتاب و ديگر مناسبتها با موضوع کتاب معناي واقعي خود را پيدا نميکنند. به بهانه هفته کتاب ميتوان از تبليغات حاشيهاي در حوزه کتاب کاست و به تحقيقات و پژوهشهاي بنيادي و اصولي افزود. مناسبتي چون هفته کتاب از فرصتهاي کمنظيري است که در آن ميتوان براي نيل به اين هدف تلاش کرد. هفته کتاب زماني مناسب براي ارج نهادن به نويسندگان، ناشران برجسته و اهالي قلم و همچنين حمايت و شناسايي آثار منتخب در حوزه نشر است.
نقش اهالي راديو در هفته کتاب پررنگ است
جعفر ابراهيمي: راديو به دليل بار فرهنگي بالاتر نسبت به ساير رسانهها، نزديکترين رسانه به کتاب محسوب ميشود و به همين مناسبت، نقش اهالي در راديو در برگزاري هرچه بهتر هفته کتاب، بسيار پررنگ است. برخلاف تصور برخي مبني بر اين که طي سالهاي اخير راديو مخاطبان خود را از دست داده است، معتقدم راديو هنوز بخش عمدهاي از مخاطبان فرهيخته را با خود همراه دارد و به همين دليل راديو بيش از ساير رسانهها بايد در حوزه کتاب و کتابخواني فعال باشد.
کارکرد راديو نسبت به تلويزيون و ديگر رسانهها نزديکتر به کتاب است. راديو ميتواند بر قوه تخيل شنوندهها تاثير بگذارد و آنها را به فضاهاي مجازي بکشاند؛ يعني همان کاري که کتاب ميتواند بکند. به همين دليل در ايامي مانند هفته کتاب وظيفه اهالي راديو بيش از ساير رسانهها در اطلاعرساني و تبليغ کتاب و برنامههاي جانبي پررنگ ميشود.
هجدهمين دوره هفته کتاب جمهوري اسلامي ايران 23 تا 30 آبان در سراسر کشور برگزار ميشود.
پايان پيام/
نظر شما