برگزاری جشنواره بین المللی اسباب بازی در قزوین با حضور کشورهای اسلامی

مدیرعامل سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری قزوین گفت: در راستای معرفی هرچه بیشتر بازی ها، برپایی سومین جشنواره اسباب بازی در سطح بین المللی در قزوین با دعوت از کشورهای اسلامی در دستور کار قرار گرفت.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، سعید وزیری نژاد، مدیرعامل سازمان فرهنگی و ورزشی شهرداری قزوین گفت: همراه با محدود شدن فضاهای زندگی کنونی شهری و درگیر شدن مردم با مباحث خاص اقتصادی و از طرفی نیز گرایش مردم به فناوری های جدید، روندی تازه در توجه مردم به بازی و سرگرمی به وجود آمده است.
 

وی با اشاره به کمرنگ شدن نقش بازی های قدیمی و محلی در زندگی امروز، اضافه کرد: تمایل کودکان و نوجوانان به انجام بازی های رایانه ای موجب شده به بازی های بومی ایرانی که نماد هویت فرهنگی ما هستند، بی توجه باشند و متأسفانه این بازی ها به فراموشی سپرده شوند.
 

مدیرعامل سازمان فرهنگی و ورزشی شهرداری قزوین یادآور شد: در منشور جهانی یونسکو، میراث فرهنگی یکی از عوامل توسعه و ماندگاری سرزمین ها اعلام شده و در آن به آداب و ارزش های یک جامعه توجه ویژه ای شده است که باید گفت بازی ها و سرگرمی ها در بین این ارزش ها از جایگاه خاصی برخوردار بوده اند.
 

وی عنوان کرد: این بازی ها متناسب با اقلیم مناطق مختلف ایران طراحی شده است و به طور عموم نیز کم هزینه و یا بدون صرف منابع مالی به انجام می رسیده است و الک دو لک ، گرگم به هوا، لی لی، وسطی، سنگ کاغذ قیچی و دزد و پلیس، نمونه ای از بازی هایی است که در گذشته انجام می گرفته است.
 

وزیری نژاد اعلام کرد: مهم ترین مزیت بازی های قدیمی، دسته جمعی بودن آنهاست و این مهم موجب بروز خلاقیت کودکان و نوجوانان شده و در مقایسه با بازی های رایانه ای امروزی که اغلب تک نفره انجام می شود و موجب رشد استعداد کودکان نمی شود، تفاوت های زیادی دارد.
 

وی با اشاره به اقامات صورت گرفته در راستای معرفی بازی های بومی و محلی در دومین جشنواره بازی و اسباب بازی، توضیح داد: معرفی بازی های بومی و محلی هفت استان کشور و اجرای همزمان این بازی ها و نیز معرفی 31 بازی بومی و محلی در قالب پنج هزار کتاب و تهیه نرم افزارهایی به این منظور و توزیع آنها در بین علاقمندان از جمله اقدامات انجام شده در این بخش بوده است.
 

مدیرعامل سازمان فرهنگی و ورزشی شهرداری قزوین خاطر نشان کرد: ساخت 50 نوع وسیله بازی مربوط به گذشته مردم قزوین شامل؛ فرفره، دوخاله و بادبان در دستور کار برگزار کنندگان جشنواره قرار گرفته بود.
 

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری قزوین، وی با اشاره به اهداف و چشم انداز های سومین جشنواره بازی و اسباب بازی که قرار است در سال آتی در سطح بین المللی برگزار شود، اظهار کرد: دعوت از کشورهای اسلامی و معرفی هرچه بیش تر بازی ها به خانواده ها در قالب مسابقات مختلف محلات در دستور کار این جشنواره قرار خواهد گرفت.
 

وزیری نژاد، مهم ترین خروجی این جشنواره را تشکیل تیم بازی های بومی محلی دانست و تصریح کرد: این گروه 20 نفره با توانایی اجرای 30 بازی بومی و محلی زیر نظر این سازمان به فعالیت می پردازند و به تمامی بازی های مربوط به روستاهای اطراف قزوین مهارت دارند.
 

پایان پیام/
 

کد خبر 133361

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha