به گزارش خبرگزاری شبستان از بجنورد، دکتر قطب الدین صادقی، هنرمند و کارگردان برجسته و از اساتید تئاتر کشور، شب گذشته (26 اردیبهشت)در مراسم اردیبهشت تئاتر خراسان شمالی که با حضور علاقمندان این عرصه در محل تالار گلشن شهرستان بجنورد برگزار شد، با اشاره به اهمیت این مراسم و بیان این موضوع که جشن ها سبب پیوند آرمان ها و خوشبختی جمعی می شود، جشن های فرهنگی و هنری اینچنین را مورد تأکید قرار داد.
صادقی ویژگی مراسم اردیبهشت تئاتر را جشن هنر تئاتر و این هنر را زبان گفتگوی جهانی و پیوند فرهنگ های مختلف دانست و در اهمیت این مهم گفت: یکی از وظایف مهم تئاتر، دفاع از ارزش های ناخودآگاه فرهنگی و قومی و ملی است، ارزش هایی که قرن ها ما را به هم پیوند داده و جانمایه فرهنگی را در بردارند.
وی همچنین با بیان اینکه جامعه شناسان معتقدند جامعه پیشرفته جامعه ای است که توانسته جدل های اجتماعی را به جدل های تئاتری روی صحنه بیاورد و تبدیل کند، تأکید کرد: تئاتر یک دگردیسی فرهنگی سازنده است که موجب ارتقا و تعالی می شود.
وی در ادامه با عنوان این مطلب که تنها سخن از این هنر ارزش های فرهنگی را ماندگار نخواهد کرد، به هنرمندان حاضر تأکید کرد: آنچه قرن ها با عرق ریزان بدست آمده را مفت از دست ندهیم و تلاش کنیم علاوه بر حفظ این ارزش ها چیزی به آن بیفزاییم و آن را ارتقا دهیم.
این هنرمند برجسته تئاتر کشور همچنین تصریح کرد: باید شایستگی های خود را با افزودن حرفی و حرکتی به میراث فرهنگی نشان دهیم و ثابت کنیم؛ زیرا تئاتر هنری جهانی است و فرهنگ ملی را به عرصه جهانی وصل می کند.
صادقی در بخشی دیگر با بیان اینکه مهمترین وظیفه هنرمند تئاتر پاسخ دادن به نیازهای مردم است، از هنرمندان خطه خراسان شمالی خواست تا با تلاش و کوشش نگذارند خلاء فرهنگی ایجاد شود.
وی در ادامه با صراحت گفت: نباید هیچ شبی تئاتری اجرا نشود و نام هنرمندی نباید از پوستر تئاتری حذف شود.
وی توصیه کرد: هنرمند ابتدا به خود، بعد به همشهریان خود و پس از آن به فرهنگ منطقه بپردازد تا بتواند فرهنگ و ارزش های فرهنگی و نیازها را در اثر خود انعکاس دهند.
وی کمبودهای فیزیکی همچون سالن های تمرین و تالارهای اجرا در تئاتر را مشکلی همیشگی و مربوط به همه شهرها حتی در تهران عنوان کرد و گفت: باید با ایمان و تلاش کاری فرهنگی انجام دهیم و فعال و خلاق و بیدار باشیم.
وی با اشاره به عظمت شاهنامه و ماندگاری آن خطاب به هنرمندان حاضر گفت: به خلاقیت های شاهنامه تنها نمی توان اکتفا کرد، نشان دهید که به خلاقیت های امروز هم می توان افتخار کرد!
پایان پیام /
نظر شما