به گزارش خبرگزاری شبستان از بجنورد، حسین ثابت قدم، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی در مراسم اردیبهشت تئاتر در این استان که شب گذشته (26 اردییبهشت) با حضور هنرمندان و فعالان این عرصه در محل تالار گلشن شهرستان بجنورد برگزار شد، بابیان اینکه در طول 150 سال گذشته بین هنر و دین و مردم فاصله زیادی به وجود آمده بود، گفت: یکی از معجزات انقلاب اسلامی ایران این بود که مردم را باهنر ارزشی و دینی پیوند داد و آشتی برقرار کرد.
وی در ادامه مقوله هنر را برنده ترین و رساترین ابزار تأثیرگذار در حفظ و اشاعه فرهنگ و آداب و رسوم هر جامعه نام برد و با استناد به بیانات مقام معظم رهبری در این رابطه بر اثر گذاری این مهم بسیار تأکید کرد.
ثابت قدم در این میان هنر تئاتر را در میان رشته ها و گرایش های مختلف هنری دارای نقش ویژه ای خواند و از آن به عنوان زیر بنای فرهنگ نام برد و گفت: توجه به این فرهنگ نشانگر رشد اجتماعی و فرهنگی هر جامعه است و با بهره گیری از متنی مناسب، حس و بیان بازیگر، طراحی صحنه و دکور مناسب، موسیقی، نور و رنگ می تواند در ذهن مخاطب خود ماندگار شود و بازتاب های مثبت اجتماعی را در جامعه داشته باشد.
وی در ادامه با اشاره به این مطلب که هنر تئاتر در خراسان شمالی علیرغم وجود استعدادهای ارزنده و تلاش های فراوان هنوز با نقطه مطلوب و ایده آل فاصله دارد، چند نکته را برای رشد این هنر در استان مورد توجه قرار داد و گفت: شناخت مردم و نیاز مخاطبان و تولید کار براساس دغدغه، سلیقه و ظرفیت مخاطبان، رمز ماندگاری هنر تئاتر در این خطه از کشور است.
وی در ادامه با بیان اینکه مردم ما مسلمان، مومن و خداباور هستند و هنرمندان برای تحقق راهکار دوم یعنی تولید اثر براساس نیاز مخاطب باید از مایه های دینی، عقلانی و انسانی بهره بگیرند، افزود: در اینصورت تفاوتی نمی کند که ما تئاتر را در یک چهار دیواری برای 100 نفر اجرا کنیم یا در یک استادیم ورزشی 100 هزار نفری، زیرا در هر صورت این نوع تئاتر موج آفرین و الهام بخش است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی تولید اثر نمایشی بر اساس نمایشنامه ای قوی را مورد تأکید قرار داد و حمایت معنوی و مادی مسئولان این حوزه از هنر و هنرمندان تئاتر را سبب رشد بیش از پیش این حوزه دانست.
ثابت قدم وحید، با اظهار این نکته که هنر تئاتر ایجاد انسجام، دلگرمی و باروری روحیه امید به آینده در مردم است، هنرمندان و دست اندرکاران و اصحاب این عرصه را به همدلی و اتحاد توصیه کرد.
وی در ادامه مطلب فوق با صراحت گفت: اگر ما از هم جدا و متفرق باشیم و همدیگر را قبول نداشته باشیم آیا کسی حرف و هنر ما را خواهد پذیرفت؟ آیا امواج کار به ظاهر هنری ما از چاردیواری سالن نمایش که بماند از محدوده سن نمایش فراتر خواهد رفت؟ و قطعا این نقطه آغازین توقف و شکست ما خواهد بود.
ثابت قدم وحید، به برنامه های محوری حوزه تئاتر در سال جاری اشاره کرد و تقویت ساختار انجمن هنرهای نمایشی استان و تأسیس و راه اندازی شعبه های شهرستانی و شهرستان بجنورد بر اساس آیین نامه ابلاغی را از اهم این برنامه ها نام برد.
وی افزود: تشکیل شورای سیاستگذاری هنرهای نمایش و کمیته های مشورتی، پژوهشی و آموزشی هنرهای نمایشی توجه به زیرساخت های تئاتر، مانند احداث تئاتر شهر، انتشار نشریه تخصصی تئاتر، برگزاری نمایشگاه دستاوردهای تئاتر استان، تأکید بر امر آموزش علمی هنرهای نمایشی، پیگیری احداث دانشکده تئاتر یا رشته تئاتر در دانشگاه های استانی و نیز گسترش کمی و کیفی مراکز و آموزشگاه های هنرهای نمایشی بر اساس برنامه پنجم توسعه، مراکز فرهنگی و هنری و نگاه ویژه به اجرای عمومی تئاتر از طریق تثبیت و شناسنامه دار کردن گروه های نمایشی از دیگر سیاست ها و اولویت های مدنظر در رشد این حوزه هنر استان است.
این مراسم با نقالی داستانی از قهرمان های شاهنامه فردوسی بزرگ توسط "قاسم مهرنیا " از شاعران و هنرمندان استان خراسان شمالی و همراهی و ضرب مرشد "رحمان حامی " آغاز و با تقدیر از 3 پیشکسوت تئاتر استان و نیز 17 گروه نمایشی پایان یافت.
گفتنی است، "دکتر قطب الدین صادقی" از هنرمندان، کارگردانان و نیز اساتید تئاتر کشور و "سعید زمانیان"، مدیر کانون تئاتر سیار کشور میهمانان ویژه اردیبهشت تئاتر در خراسان شمالی بودند.
پایان پیام/
نظر شما