به گزارش خبرگزاری شبستان از یاسوج، علیرضا ایزدی، مدیرکل میراث فرهنگی استان کهگیلویه و بویراحمد عصر امروز در جمع اصحاب رسانه این استان با تشریح عملکرد این سازمان در سال گذشته و چند ماه اخیر، گفت: در سال جاری توانستیم مبلغ یک میلیارد و 700 میلیون تومان را جذب کنیم که از این مبلغ یک میلیارد تومان آن به موزه یاسوج اختصاص داده می شود.
ایزدی افزود: با حمایتی که معاونت میراث فرهنگی ما انجام دادند و گزارش هایی که برای حوزه میراث فرهنگی کشور ارسال کردند، موجب شد که این مبلغ اعتبار مازاد بر اعتبارات سال 90 به میراث فرهنگی استان اختصاص داده شود که باید هرچه زودتر آن را جذب کنیم.
وی بیان داشت: دوستان ما در میراث فرهنگی استان برای 700 میلیون تومان باقیمانده برنامه ریزی در حوزه مرمت کرده اند که با هدف گذاری بیشتر در حوزه شهر دهدشت شهرستان کهگیلویه و بافت قدیمی این شهر هزینه خواهد شد.
این مسئول میراث فرهنگی کهگیلویه وبویراحمد گفت: در بحث بقاع متبرکه و کاروانسرا و مساجد نیز هدف ما این است که دو تا سه مورد از این دست ساخت ها در استان مورد مرمت و بازسازی قرار گیرند که از جمله مهم ترین آنها کاروانسرای دهدشت است.
وی تصریح کرد: با رایزنی که همکاران ما انجام دادند به این نتیجه رسیدیم که برای معرفی میراث فرهنگی استانمان برنامه ویژه ای را در تهران و در مجموعه کاخ سعدآباد برگزار کنیم و با تجربه خوبی که در سال گذشته داشتیم؛ خبر ویژه این است که آن قدر برنامه های ما در سال گذشته خوب و فاخر بوده که مسئولیت برنامه افتتاحیه هفته میراث فرهنگی امسال کشور بر عهده استان کهگیلویه و بویراحمد گذاشته شده است.
ایزدی ادامه داد: در سال 91 علاوه بر بحث مواریث فرهنگی نیم نگاهی نیز به مواریث طبیعی خود داریم که پیگیری ها انجام شده تا بخشی از مواریث برگزیده طبیعی این استان را به ثبت آثار ملی ایران برسانیم.
وی افزود: هدف گذاری اصلی ما در این ارتباط کوه دناست و در مرحله بعد به دنبال ثبت رودخانه بشار به عنوان یکی از مواریث طبیعی کهگیلویه و بویراحمد هستیم.
تفکر غلط درباره رسومات خیانت به میراث معنوی است
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد گفت: تفکر غلط درباره رسومات این استان که برخی آن را به رسمیت نمی شناسند خیانت به میراث معنوی این استان است.
ایزدی یادآور شد: نگاه میراث فرهنگی و رویکرد این سازمان تغییر کرده و امروز میراث فرهنگی به میراث معنوی که پیشترها مغفول مانده بود به عنوان یک مکمل میراث فرهنگی نگاه می کند.
وی از ثبت برخی از میراث معنوی این استان خبر داد و گفت: 20 اثر معنوی استان مانند تعزیه، مراسمات، جشن ها و حتی نان به عنوان یک میراث معنوی به نام استان کهگیلویه و بویراحمد ثبت ملی شده است و 30 میراث معنوی دیگر نیز به ویژه بازی های محلی در دست ثبت است.
ایزدی از برخی صحبت ها درباره اینکه استان عشایری است و میراث معنوی خاصی ندارد، گلایه و تاکید کرد: این یک باور غلط است که استان دارای میراث معنوی و مراسمات خاص خود نیست وقتی در حوزه میراث معنوی به پژوهش پرداختیم متوجه شدیم که این استان از این لحاظ هم غنی و قابل معرفی می باشد.
وی تفکر غلط درباره رسومات استان را خیانت به میراث معنوی این استان خواند و گفت: سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان در راستای معرفی میراث معنوی در ایام نوروز امسال اقدام به برگزاری مراسم هایی در رابطه با رسومات مردم استان در جشن ها و مراسمات مختلف کرد که خوشبختانه توجه بسیاری از گردشگران را به خود جلب نمود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد گفت: چالش ها در زمینه میراث فرهنگی در کشور و استان درد مشترک است و بخش عمده این چالش ها را آموزش و فرهنگ سازی تشکیل می دهد.
ایزدی کهگیلویه و بویراحمد را همچون قلبی تپنده برای میراث فرهنگی در منطقه جنوب کشور دانست و گفت: برای معرفی و احیاء این داشته ها و اندوخته های ارزشمند همه مسئولان اعم از فرهنگی و غیر فرهنگی باید در میانه میدان باشند.
وی میراث فرهنگی کهگیلویه و بویراحمد را متعلق به همه مردم این استان دانست و گفت: مردم نیز باید در همه عرصه ها از جمله حفظ و نگهداری از آنها یاور خدمتگزاران خود در اداره کل میراث فرهنگی باشند.
پایان پیام/
نظر شما