کشف آثار تاریخی پارینه سنگی در کهن ترین سکونتگاه انسان در ایران

سرپرست هیئت باستان شناسی غار دربند، از کشف آثار تاریخی اواخر دوره پارینه سنگی قدیم در غار دربند گیلان خبر داد و گفت: این مکان کهن ترین سکونتگاه تاریخ گذاری شده انسان در ایران است.

دکترفریدون بیگلری، سرپرست هیئت باستان شناسی غار دربند، در گفتگو با خبرنگار شبستان درباره پژوهش های جدید این غار، گفت: هدف از این مطالعات، کسب اطلاعاتی از ویژگی های فرهنگ مادی ساکنان غار در دوره پارینه سنگی قدیم، نحوه استفاده آنها از زیست بوم و منابع اطراف غار، نوع پوشش گیاهی و شرایط اقلیمی منطقه و همچنین تاریخچه شکل گیری این غارها و رسوبات باستانی آنها بود.

 

وی، افزود: خوشبختانه در این فصل یک لایه باستانی حاوی سنگواره گونه های مختلف جانوری و دست ساخته های سنگی اواخر دوره پارینه سنگی قدیم یافت شد که از اهمیت زیادی برخوردار است.

 

سرپرست هیئت باستان شناسی غار دربند، خاطرنشان کرد: این یافته های جدید می تواند ما را در فهم نحوه استفاده گروه های شکارگر، گردآورنده از این مکان باستانی و دیرینه محیط اطراف آن طی پلیستوسن میانی، یاری کند.

 

دکتر بیگلری، در ادامه افزود: بررسی سازنده های زمین شناسی منطقه منجر به شناسایی منابع سنگ استفاده شده در ابزار سازی و کسب اطلاعات جدیدی از تاریخچه زمین شناسی دره دربند رشی، شد.

 

وی، ادامه داد: نمونه های رسوب نیز به منظور مطالعه روند نهشته گذاری در غار و عوامل موثر بر آن و همچنین مطالعات دیرین گرده شناسی طی فصل نخست پژوهش ها برداشت شد.

 

بیگلری، تصریح کرد: چندین نمونه دندان جانوری هم جهت انجام سالیابی به روش سری اورانیوم و مطالعات ایزوتوپی از این لایه برداشت شد که نتایج آن می تواند در روشن شدن زمان دقیق استقرار انسان در این غار و دیرینه محیط آن بسیار موثر باشد.

 

وی، با بیان اینکه بنا به گفته دکتر جهانی، معاون هیئت مطالعات غار دربند، "یافته های جدید از این مکان کهن، باستان شناسان را در شناخت یکی از ناشناخته ترین و کهن ترین ادوار پیش از تاریخ ایران یاری می کند"، ادامه داد: این دستاورد ما را در کسب اطلاعات از ساکنان اولیه ایران زمین نزدیکتر می کند.

 

به گفته وی، با توجه به اهمیت دربند رشی، به عنوان کهن ترین زیستگاه تاریخ گذاری شده انسان در ایران، برنامه های حفاظت و تعیین حریم آن در اولویت برنامه های اداره کل میراث گیلان است که به زودی انجام می شود.

 

امید عزیزی، مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی وگردشگری گیلان، نیز از پایان فصل نخست مطالعات باستان شناسی در غار دربند رودبار خبر داد.

 

عزیزی، افزود: گمانه زنی غار باستانی دربند به سرپرستی دکتر فریدون بیگلری، متخصص پارینه سنگی از موزه ملی ایران و با معاونت دکتر ولی جهانی و تعدادی از متخصصین میان رشته ای به مدت 20 روز در این مکان باستانی انجام شد.

 

وی، با بیان اینکه این غار با توجه به مطالعات پیشین قدیمی ترین سکونتگاه تاریخ گذاری شده انسان در ایران است، گفت: این مکان از این لحاظ اهمیت بسیار زیادی در باستان شناسی ایران دارد.

 

پایان پیام/


 

کد خبر 133112

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha