معرفی میراث داران فرهنگی، هنر شاهنامه فردوسی است

شاهنامه شناس مطرح جهانی با بیان اینکه کارکرد شاهنامه زمانی تمام می شود که ما به جامعه‌ آرمانی مد نظر فردوسی که سرشار از عدل و راستی و درستی دست یابیم، گفت: معرفی میراث داران فرهنگی هنر شاهنامه فردوسی است.

به گزارش خبر گزاری شبستان از مشهد، جلال خالقی مطلق، شاهنامه شناس مطرح جهانی، در همایش بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی در دانشگاه فردوسی با بیان اینکه پرهیز از همایش‌هایی که در آن مقالات پوچ و تهی از هدف و منظور ارائه می‌شود، ضروری است، گفت: معرفی میراث داران فرهنگی هنر شاهنامه فردوسی است وبا بهره گیری از این کتاب هویت ایرانی را بدست می آوریم.


وی افزود: فردوسی با پرداختن به فرهنگ و هویت گذشتگان و با آینده نگری خود تحولی در فرهنگ فراموش شده ایران ایجاد کرد که امروز این شاهنامه علاوه بر بهره گیری جامعه خودمان برای کشور های دیگر فارسی زبان نیز سرمشق کار و کوشش و مقابله در برابر مشکلات روزگار قرار گرفته است.


خالقی مطلق با اشاره به اینکه امروز از فرهنگ ایرانی هرچه داریم حاصل زحمات چندین ساله فردوسی است، افزود: تحقیق‌های عمیق و بلند مدت برای دستیابی به میراث های فرهنگی نهفته در شاهنامه می تواند نتیجه خوبی بدهد چراکه تحقیق های کوتاه‌مدت ممکن است با اصل آن صدمه وارد کند.


وی گفت: امروز در کشور های غربی موضوعاتی یافت می شود که گاهی رد پای آنها را می توانیم در شاهنامه فردوسی پیدا کنیم که تفسیر های اسطوره ای می تواند به شناخت شاهنامه به دنیای غرب کمک کند که مقابله با نواندیشی امروز رسالت اصلی دانشگاه ها است.


خالقی مطلق اظهار داشت: حکیم ابوالقاسم فردوسی با اشاره به اینکه شاهنامه یک عبرت دهنده کامل و جامع در بین مردم است، تصریح کرد: فردوسی در تنظیم شاهنامه به هیچ جهت و هیچ کس بها و یا محکومیت نمی دهد چرا که فردوسی با هدف زنده کردن فرهنگ ایرانی و شناساندن گذشتگان کتاب جامع و کامل را بر جای گذاشت.


پایان پیام/

کد خبر 132797

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha