به گزارش خبرگزاری شبستان ازمشهد، صدیقه خدیوی، سرپرست دفتر امور زنان و خانواده استانداری در جمع خبرنگاران با استناد به تحقیق صورت گرفته در سال 90 از سوی این دفتر در 19 شهرستان و با حجم نمونه ای بیش از هشت هزار و 500 نفر افزود: دو میلیون و 950 هزار نفر از جمعیت حدود شش میلیونی استان را زنان تشکیل می دهند که 67 درصد آنها ساکن مناطق شهری و بقیه در مناطق روستایی و عشایری ساکن هستند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر 51 درصد از کل جمعیت زنان استان ساکن مشهد هستند، گفت: میانگین کشوری سطح سواد بانوان را 80.34 درصد اعلام و اضافه کرد: این میزان در استان خراسان رضوی 82.6 درصد است.
سرپرست دفتر امور زنان و خانواده استانداری خراسان رضوی اضافه کرد: 35 درصد از بانوان استان، جوان و 66 درصد از آنها در گروه سنی فعال قرار دارند.
خدیوی میانگین سن ازدواج دختران استان را 21 سال اعلام کرد و گفت: در حالیکه رشد میزان ازدواج طی هفت سال گذشته تقریبا ثابت مانده، آمارها روند رو به رشد طلاق در استان را نشان می دهد.
خدیوی با اشاره به وجود 100 هزار زن سرپرست خانوار استان گفت: 69 درصد این افراد به دلیل فوت همسر تکفل هزینه های خانواده را بر عهده گرفته اند که سطح سواد 95 درصد از آنها زیر دیپلم است.
وی از اشتغال بیش از 285 هزار زن در خراسان رضوی خبر داد و گفت: 69 درصد این افراد در بخش خصوصی و 28 درصد در بخش دولتی فعال هستند.
سرپرست دفتر امور زنان و خانواده استانداری خراسان رضوی اظهار داشت: 17 درصد از افراد یاد شده شاغل در بخش خصوصی و بقیه زیر پوشش مجموعه های حمایتی مانند بهزیستی، کمیته امداد و نیز خیریه ها قرار دارند.
وی نرخ مشارکت اقتصادی زنان را 17 درصد اعلام و اضافه کرد: 374 تعاونی زنان با بیش از هشت هزار عضو در استان فعال است.
خدیوی با اشاره به دلایل مختلف احساس نیاز زنان تحصیل کرده به یافتن شغل گفت: این امر موجب شده است که زنان به مشاغلی غیر مرتبط و نامتجانس با رشته و سطح تحصیلاتشان روی آورند و غالبا از مزایایی چون بیمه و امنیت شغلی برخوردار نیستند.
سرپرست دفتر امور زنان و خانواده استانداری خراسان رضوی وجود کارشناس های مذهبی در مساجد استان را از عمده ترین نیاز جامعه زنان عنوان کرد و اظهار داشت: وجود حدود 2 هزار و 500 نفر زن فارغ التحصیل سطح دو حوزه علمیه متناسب با جمعیت زنان استان نیست.
وی با اشاره به وجود 154 سازمان مردم نهاد زنان در استان گفت: 53 درصد از این میزان در حوزه مسایل فرهنگی و اجتماعی فعالیت می کنند.
خدیوی در مورد سهم زنان در ورزش های قهرمانی ادامه داد: در حال حاضر 28 درصد از ورزشکاران و 29 درصد از داوران میادین ورزشی را بانوان تشکیل می دهند.
وی از وجود تنها 40 سالن ورزشی اختصاصی بانوان در استان خبر داد و افزود: 235 سالن که عمدتا در شهرهای بزرگ قرار دارد به طور مشترک در اختیار زنان و مردان است.
خدیوی با استناد به سخنان استاندار خراسان رضوی از سه مدیرکل زن استان به عنوان مدیرانی موفق و شاخص، یاد و ابراز امیدواری کرد: این تجربه موفق منجر به افزایش تعداد آنان و بهره مندی بیشتر از توان مدیریتی بانوان شود.
پایان پیام/
نظر شما