به گزارش خبرگزاری شبستان، میشل روکار نخست وزیر اسبق فرانسه در نشست خبر ویژه گفتگوی خبری شب گذشته با اشاره به پیروزی حزب سوسیالیست فرانسه پس از 17 سال گفت: پیروزی جناح چپ اولین بار پس از 17 سال دوباره رخ داد و دلایل آن متنوع است.
قبل از هر چیز باید به نگرانی آحاد مختلف فرانسه از آینده خود اشاره کرد چرا که این کشور در وضعیت بحرانی اقتصادی به سر می برد که این وضعیت وابسته به سردرگمی بحران جهانی اقتصادی است و باعث افزایش بیکاری شده است.
وی در ادامه تصریح کرد: احساس عمومی مردم فرانسه این بود که دولت سارکوزی توانایی و کارآیی لازم را ندارد و این در حالی است که تفاوت آرا میان دو کاندیدا تنها دو درصد بود اما درنهایت نتیجه انتخاب اولاند، نشان دهنده اعتماد مردم به حزب و ائتلاف دیگری غیر از محافظه کار بود.
نخست وزیر اسبق فرانسه ادامه داد: در دوران اولاند شاهد تحول در سیاست داخلی در زمینه های آموزشی قضایی و اقتصادی خواهیم بود و سرمایه گذاری های جدیدی در جهت مبارزه با بیکاری صورت خواهد گرفت، اما در سیاست خارجی شاهد تفاوت چندانی نخواهیم بود چرا که هدف کشورهای منطقه یورو حفظ وحدت است و این در حالی است که بحران اقتصادی کشورهای منطقه را تهدید میکند و این موضوع ساده ای نیست.
* تغییرات در سیاست داخلی فرانسه بارزتر خواهد بود
این فعال سیاسی اظهار داشت: تغییراتی در دولت جدید اولاند ایجاد خواهد شد اما این تغییرات در سیاست اجتماعی و داخلی بارزتر است.
روکار همچنین افزود: اولویت سیاست خارجی فرانسه مستحکم کردن پایه های اتحادیه اروپا بوده و کشورهای 1+5 در قبال ایران موضعی واحد اتخاذ می کنند.
نخست وزیر اسبق فرانسه با اشاره به روابط کشورش با آلمان و سیاست ریاضت قتصادی در دوران سارکوزی و تغیرات این سیاست در دوران اولاند گفت: نباید فراموش کرد که اروپا ادغام شده و با این ادغام یشرفت کرده و هیچ کشوری نمی تواند سیاست خاص خود را داشته باشد و باید با هم هماهنگ باشد علاوه بر این مشکلی که حائز اهمیت است مشکل جهانی است که گریبانگیر برخی کشورهای اروپایی شده است.
نخست وزیر اسبق فرانسه اظهار داشت: باید تفکرات جدیدی بین آلمان و فرانسه داشته باشیم؛ عقیده آلمان خرج کمتر و فرانسه سرمایه گذاری عمومی است و فرانسه بر این باور است که سرمایه گذاری عمومی را باید افزایش داد تا هزینه عمومی بیشتر و رشد اقتصادی شکوفا شود.
وی ادامه داد: ما به دنبال انسجام اقتصادی در اروپا هستیم؛ اقتصاد جهان و اروپا به این صورت نمی تواند ادامه پیدا کند و با خطر جدی مواجه خواهد شد کشورهایی که وام می دهند معتقدند باید رشد اقتصادی مطلوبی داشته باشند تا امکان بازپرداخت بدهی ها وجود داشته باشد.
روکار اروپای جدید با سیاست سوسیالیستی را این گونه توصیف کرد: مردم در انتخابات فرانسه نشان دادند که کاهش قدرت خرید خود را قبول نمی کنند و مدیریت بحران را نمی پذیرند و باید برای این راه حل دیگری یافت.
* گروه 1+5 در تلاش برای دنبال کردن یک موضع واحد در نشست بغداد هستند
وی افزود: کشورهای گروه 1+5 نیز سعی خواهند کرد در نشست بغداد یک موضع واحد را دنبال کنند.
روکار با اشاره به همپیمانی فرانسه در خصوص حمله به افغانستان گفت: ما 70 سال است که متحد آمریکا هستیم. منطقی بود که در موضوع افغانستان با آنها همراهی کنیم، اما اولاند اعلام کرده است که فرانسه در سال 2012 نیروهای خود را از افغانستان خارج می کند.
نخست وزیر اسبق فرانسه درباره این که سارکوزی پیرو سیاست های آمریکا بوده است، تصریح کرد: ما پیرو آمریکا نبوده ایم، در زمان لشکر کشی به عراق فرانسه به شدت مخالف بود. وضعیت تغییر پیدا کرده است افغانستان گویای این امر است. شاهد جهان جدید هستیم دیگر کشورها در حال جنگ برای اثبات خود نیستند و به دوستان خود در ایران اعلام می کنم که دنیا در حال تغییر است و هیچ کشوری نمی تواند با توسل به زور بر دیگران تسلط داشته باشد.
وی افزود: 1+5 به دنبال دستیابی به توافق است، آمریکاییها کمتر اهل گفتگو هستند ولی دیگر نتیجه ای ندارد، چرا که دیگر از نظر مالی توجیه ندارد و دلار با تهدیدات زیادی مواجه است.
روکار گفت: دولت ایران از من دعوت کرد و من پذیرفتم که بیایم، اما حامل پیامی از سوی اولاند نیستم.
وی در خصوص نشست بغداد گفت: کنفرانس بغداد فرصت بسیار خوبی است که همه کشورها بدانند که به دنبال چه هستند. فتوای رهبر انقلاب ایران در خصوص حرام بودن تولید و استفاده از سلاحهای کشتار جمعی بسیار مهم است و می تواند اعتماد بیشتری را ایجاد کند.
روکار خاطر نشان کرد: باید نسبت به جامعه جهانی وفادار بمانیم که مسائل دچار تناقضی نشود و از مذاکرات بغداد توافقی کسب شود.
نخست وزیر سابق فرانسه با اشاره به پیروی بی چون و چرای سارکوزی از سیاست های آمریکا گفت: فرانسه در افغانستان حاضر است چون ما متحد انگلیس و آمریکا هستیم و این اتفاق از جنگ جهانی دوم رخ داده و در 11 سپتامبر 2011 و جنایت تروریستی القاعده به آمریکا ما نمی توانستیم بپذیریم به متحدمان حمله شده و این یک جنایت محض بود.
نخست وزیر سابق فرانسه گفت: سارکوزی در حمله آمریکا به عراق مخالفتی نکرد و به آمریکایی ها گفت این حرکت خوبی نیست و لشکر کشی به عراق دیوانگی است بنابراین فرانسه هیج گاه کاملا متحد واقعی آمریکا نبوده است.
این فعال سیاسی درارتباط با فشار دولت سارکوزی به ایران که دنباله رو آمریکا بود و تغییر آن در زمان اولاند گفت: اولاند به تنهایی نمی تواند سیاستی که متعلق به جهان است را تغییر دهد اما در جهان باید به تفاهم برسیم آمریکا که بزرگترین قدرت نظامی جهان است در واقع مسئولیت را برعهده گرفته که مانع از وضعیت مصیبت بار در جهان شود.
روکار در ارتباط با هشت سال جنگ تحمیلی بر ایران گفت: هر دوکشور ایران و عراق تلفات زیادی داده اند و و این بسیار وحشتناک بود؛ این در حالی بود که صدام نظر مثبت جامع جهانی را جلب کرده بود.
پایان پیام/
نظر شما