تحقق اختصاص نیم درصد درآمد شهرداریها به کتابخانه های عمومی در کشور

معاون استان ها، مجلس و مشارکت های نهاد کتابخانه های عمومی کشور در خصوص پرداخت نیم درصد درآمد شهرداری ها به کتابخانه های عمومی، گفت: خوشبختانه این درصد سال گذشته به طور کامل در سراسر کشور محقق شده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمان، سیدجواد سادات فاطمی، معاون استانها، مجلس و مشارکت های نهاد کتابخانه های عمومی کشور در جمع خبرنگاران استان کرمان، با اشاره به اینکه ایران اسلامی گذشته پرافتخاری از لحاظ توجه به مطالعه و انس با کتاب دارد، گفت: به دلیل عمومیت نداشتن سواد در دوران قبل از انقلاب، مطالعه نیز مانند امروز فراگیر نبوده است.


سادات فاطمی بیان داشت: در گذشته کتابخانه های مفصلی در جوار دربار سلاطین وجود داشته است و افرادی که ارتباط تنگاتنگ با دربار داشته اند از این امر بهره می بردند در حالیکه هر زمان دربار دچار فساد عمیق و وابسته به استعمار شده است از این برکت در اختیار دانشمندان، کاسته شده است.


وی با مقایسه رویکرد به کتاب و کتابخوانی در دوران قبل و پس از انقلاب، گفت: در حالیکه در دوران قبل از انقلاب 70 درصد جمعیت ما که عموماً در روستاها بودند از نعمت سواد بهره ای نداشتند سرانه مطالعه در کشور 3 دقیقه بود اما امروز 80 درصد مردم ما باسوادند و از این حیث رویکرد به کتابخوانی کاملاً متفاوت از گذشته است.


این مسئول با اشاره به پایین بودن تیراژ کتاب در کشور، گفت: هرچند سالانه سه هزار جلد کتاب در کشور منتشر می شود اما این در حالی است که طی همین مدت 65 هزار عنوان کتاب روانه بازار می شود که نرخ قابل توجهی است.


وی آمار عضویت در کتابخانه های عمومی کشور، اختصاص آمار 53 درصدی بازدیدکنندگان از نمایشگاه بین المللی کتاب امسال به استان ها و... را نشانه حرکت به سمت توسعه فرهنگ مطالعه در کشور خواند و افزود: هرچند هنوز وضعیت مطالعه در کشور رضایت بخش نیست اما بر اساس آخرین آمار میزان متوسط مطالعه روزانه مردم در کتاب های غیر درسی 19 و نیم دقیقه و متوسط مطالعه روزنامه ها و نشریات و اینترنت ادعیه و قران 76 دقیقه در روز است.


سادات فاطمی در خصوص پرداخت نیم درصد درامد شهرداریها به کتابخانه های عمومی، گفت: خوشبختانه این درصد سال گذشته به طور کامل در سراسر کشور محقق شده است.


وی با اشاره به اینکه برنامه هایی برای تأمین منابع جدید و به روز کردن کتابخانه ها در دستور کار است، افزود: سال گذشته حدود 25 میلیارد تومان کتاب خریداری و در سطح کتابخانه های کشور توزیع شده است.


این مسئول از راه اندازی و تأسیس یک هزار ایستگاه مطالعه با تجهیز به 450 جلد کتاب در ایستگاه های پرتردد خبر داد و افزود: هیچگونه محدودیتی برای استفاده از این کتاب ها وجود ندارد و یک نفر از کارکنان کتابخانه ها موظف به مرتب کردن و شارژ کتاب های این ایستگاه هاست.


وی با تأکید تشویق مردم برای انس با کتاب توسط رسانه ها، گفت: مردم ما هرگاه چیزی را مفید تشخیص دهند حاضر به پرداخت بهای آن هستند و برای همین باید یک کتاب با کیفیت را هرچند که قیمت ان بالا باشد را نیز برای حمایت از ناشر، مؤلف و کسانیکه در صنعت چاپ فعالیت می کنند، تهیه کرد.


وی با بیان اینکه عادت به مطالعه باید از کودکی آغاز شود، افزود: ابتدا باید مادران را تشویق به خواندن کتاب کودکان در ساعات قبل از خواب کرد و در مرحله بعد مربی کودکستان ها ارتباط مؤثر با کتاب را در دستور کار قرار دهند و در نهایت بچه دبستانی های ما عادت به مطالعه کتاب غیردرسی کنند تا به نقطه ای برسیم که کتاب نخواندن مایه ننگ تلقی شود.

 

وی با بیان اینکه اداره کل کتابخانه‌های استان کرمان به تناسب امکاناتی که در اختیار دارند، بسیار خوب کار کرده و از این حیث جزو برترین‌های کشور است؛ کرمان را از استان‌های برتر در زمینه ایجاد کتابخانه‌ها دانست و گفت: در استان کرمان 20 کتابخانه خیرساز فعالیت دارد و تاکنون بیش از 12 هزار متر مربع مساحت کتابخانه ای از سوی خیرین احداث شده است.

 

پایان پیام/

کد خبر 132533

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha