به گزارش خبرگزاری شبستان از همدان، رضا صابونچی، معاون پژوهشی دانشگاه پیام نوراستان همدان، شب گذشته (24 اردیبهشت) در مراسم تجلیل از ناظران، داوران و مشاوران طرح های فناورانه پارک علم و فناوری استان، گفت: شاخص های عمده برای هر دانشگاه برای امور پژوهشی، شامل سه دسته وجه بین المللی، امکانات و فعالیت های اجتماعی و اقتصادی است.
وی با بیان اینکه آموزش در دانشگاه ها محور است، تصریح کرد: در مورد کارآفرینی و ارتباط با صنعت دانشگاه پیام نور استان همدان تا حدودی کارهای خوبی انجام داده است.
وی با بیان اینکه با توجه به حجم بیش از یک میلیون و 400 هزار تولید علم در دنیا سهم تولیدات علمی کشور ایران از یک درصد جلوتر رفته است، اضافه کرد: این رقم در سال های قبل ناچیز بود.
معاون پژوهشی دانشگاه پیام نور استان همدان گفت: رهبر انقلاب رشد تولیدات علمی کشور را در سال های اخیر 11 برابر سرعت متوسط رشد علمی در جهان اعلام نمودند.
صابونچی با بیان اینکه این دانشگاه راجع به برگزاری همایش ها و دوره های کسب و کار به خوبی عمل نموده است، اضافه کرد: در سال های اخیر موضوعی به نام معامله علم پیش آمده که این معامله علم معامله ای بین عرضه کنندگان دانش و فناوری و متقاضیان آنها است.
وی با اشاره به اینکه در این زمینه کشور ایران در رتبه دوم بعد از کشور ترکیه قرار گرفته است، اظهار داشت: این درحالیست که رشد تولید علم ترکیه 7 درصد در سال ولی رشد ایران 20 درصد بوده است و انتظار می رود طی یک یا دو سال اخیر از کشور ترکیه پیشی بگیریم
معاون پژوهشی دانشگاه پیام نور استان همدان گفت: 181 طرح پژوهشی در سال های 87، 88، 89 و 90 در این دانشگاه اجرا شده است.
صابونچی اضافه کرد: طی این مدت 6 همایش پژوهشی، 25 کارگاه آموزش دوره های مختلف پژوهش، 182 ارائه مقاله در همایش ها و 102 مقاله در نشریات چاپ شده است.
وی تصریح کرد: همایش های آشنایی با فناوری نانو و کاربردای آن، پنجمین همایش تخصصی آمار دانشگاه پیام نور، همایش مسائل اجتماعی استان همدان با تاکید بر نقش خانواده، راهکارهای توسعه کارآفرین در دانشگاه، نهادینه سازی فرهنگ ایثار و شهادت در جامعه و طرح توسعه نهاوند با تاکید بر گردشگری از جمله همایش های برگزار شده است.
رئیس دانشگاه پیام نور استان همدان با اشاره به اینکه اولین آیه نازل شده بر پیامبر با کلمه "اقرا" آغاز شده است، گفت: با توجه به این موضوع پی میبریم که مسئله فرهنگ دینی، فرهنگ خرد و دانش است.
اردشیر خزائی با بیان اینکه کتاب قرآن بر مبنای خرد و دانش نازل شده است، افزود: با توجه به این مطلب انسان باید با تفحص و تحقیق هدف از خلقت را بیابد.
وی، تحقیق را از برنامه هایی دانست که انسان باید در زندگی خود داشته باشد، تصریح کرد: دانشمندان با درجه بالا همچون بوعلی سینا و رازی بر تمامی علوم تسلط داشتند و دانشمندان امروز هم باید به تمامی علوم به طور نسبی تسلط داشته باشند.
رئیس دانشگاه پیام نور استان با تاکید براینکه یک مومن، دانشمند و محقق باید از علوم دیگر اطلاع نسبی داشته باشد، گفت: بعد از این مرحله باید احساس مسئولیت داشته بود.
خزائی اضافه کرد: تحقیقات باید سمت و سوی خدایی داشته باشند که البته باید بستر سازی مناسب ایجاد شود و دولت برنامه ای ایجاد کند که ابزار علم به روز شود.
وی با تاکید بر تیمی کار نمودن تصریح کرد: کارهای خوبی در کشور در زمینه فناوری هسته ای، سلول های بنیادین و ضایعات قطع نخاعی شده است.
وی با بیان اینکه دانشمندان بی تعهد در راستای تخریب و نابودی بشریت گام برمی دارند، خاطرنشان کرد: عالم باید از ابزار علم به نوعی استفاده کند که انسانیت انسان را بسازد و این ساختن انسانیت به کمک ایمان ایجاد و انسان را به حرکت درمی آورد.
رئیس دانشگاه پیام نور استان با تاکید براینکه دانشمندان باید خدمت به کشور خود را ترجیح بدهند هرچند منفعت مالی در کشور خود کم باشد، چراکه متعهد به شهدا هستیم، گفت: شهیدان نظام اسلامی در راستای خدمت به نظام قدم برداشته اند و مکتبی که شهادت دارد اسارت ندارد.
خزائی با اشاره به خودکشی تعداد زیادی از جوانان در بلوک غرب تصریح کرد: این مسئله در مکان هایی همچون حوزه های علمیه هیچ معنایی ندارد چراکه به ایمان بند است.
وی، پویایی علم را در ارتباط قوی با حوزه های علمیه اعلام و تصریح کرد: حوزه های علمیه موضوع شناسی و دانشگاهیان تحقیق کنند.
وی با بیان اینکه در برنامه پنجم توسعه برنامه دستگاه های پژوهشی بر اساس اولویت در بخش های مختلف به دانشگاه ها اعلام می شود، اظهار داشت: بر اساس این شاخص ها می توان طرح ها را تدوین نمود.
پایان پیام/
نظر شما