به گزارش خبرگزاری شبستان، احمد عبدوس با بیان این مطلب افزود: امسال دولت هرکیلوگرم گندم معمولی را 3950 ریال و هرکیلوگرم گندم دوروم را 4150 ریال خریداری می کند.
وی افزود: طی یک ماه و نیم گذشته با آغاز فصل برداشت گندم درهفت استان کشور ، بیش از 300 هزارتن گندم توسط دولت از گندمکاران خریداری شده، که استان خوزستان با 200 هزارتن، بالاترین میزان خرید را به خود اختصاص داده است و استان فارس در رتبه دوم قرار دارد.
عبدوس گفت: برداشت گندم در استان های خوزستان، فارس، هرمزگان، بوشهر ، ایلام و سیستان و بلوچستان کماکان ادامه دارد و بتدریج با نزدیک شدن به تابستان با پایان برداشت استان های جنوبی برداشت در استان های مرکزی و شمالی کشور آغاز می شود.
وی در ادامه تاکید کرد: در سال تولید ملی ، حمایت از کار و سرمایه ایرانی ، یکی از مهمترین عرصه های حمایت از تولید ایرانی ، حمایت از کشاورزان و ایجاد اطمینان خاطر برای تداوم تولید محصولات کشاورزی است که دراین میان گندم به مراتب از اهمیت بیشتری برخوردار است.
به گفته معاون بازرگانی شرکت بازرگانی دولتی ایران در همین راستا ست که دولت هر سال برخی محصولات استراتژیک کشاورزی را به صورت تضمینی ازکشاورزان خریداری می کند و طی سالهای فعالیت دولت نهم و دهم وجوه کشاورزان به صورت نقدی به آنها پرداخت می شود.
عبدوس همچنین افزود: طی یک ماه و نیم گذشته با تحویل بیش از 300 هزار تن گندم به مراکز خرید بالغ بر یکهزار میلیارد تومان به کشاورزان پرداخت شده است.
وی، کیفیت گندم های تحویلی به مراکزخرید را مناسب ارزیابی کرد و گفت: برخی کشاورزان که گندم های با کیفیت تر تولید می کنند ترجیح می دهند محصول خود را با قیمت های بالاتر به کارخانجات صنایع غذایی بفروشند که البته این سیاست دولت است، تا کشاورزان ترغیب به تولید محصولات با کیفیت شوند.
عبدوس گفت: این به معنای پایین بودن کیفیت گندمهای تحویلی به دولت نیست و این گندم ها عموماً کیفیت لازم برای تولید آرد خبازی و پخت نان را دارند و حتی اگر چنین هم نباشد ، شرکت بازرگانی دولتی ایران از طریق اختلاط کیفیت لازم را تامین می کند.
معاون شرکت بازرگانی دولتی با اشاره به فعالیت 700 مرکز خرید و کمیسیون های خرید دراستانهای تولید کننده گندم شرایطی را فراهم کرده تا کشاورزان بتوانند با طی کمترین مسافت ، محصولات خود را تحویل دهند و کمترین زمان و هزینه را صرف این کار کنند.
وی یادآور شد: گزارش هایی که تاکنون از مراکز خرید به دست ما رسیده نشان می دهد گندمکاران برای تحویل محموله های خود با مشکلی به جهت انتظار در صفوف مواجه نیستند، اما چنانچه مطلع شویم در نقطه ای از کشور ازدحام در صفوف تحویل وجود دارد، تعداد مراکز را افزایش خواهیم داد.
عبدوس گفت: در برخی استانهای کشور برای سرعت دادن به کار خرید از خدمات مباشران استفاده می کنیم.
وی در پایان اظهار داشت: گندمی که خریداری می شود باید حداقل یک خواب یک ماه تا 45 روزه داشته باشد تا آماده مصرف شود به همین دلیل گندم هایی که خریداری می شود بلافاصله از مراکز موقت خرید به سیلوهای ملکی که امکان نگهداری طولانی مدت گندم در آنها وجود دارد، منتقل می شود .ضمن اینکه موجودی گندم در سیلوها در شرایط مطلوبی قرار دارد و طبیعی است که گندم های تولید امسال به این سرعت به چرخه تولید آرد و نان وارد نخواهد شد.
پایان پیام/
نظر شما