زمان برگزاری جشنواره تئاتر فجر افزایش می یابد

در دیدار شورای سیاست گذاری جشنواره تئاتر فجرباوزیر ارشاد،تولید ملی در عرصه تئاتر،محور قرار گرفتن الگوی تئاتر ایرانی اسلامی،موانع شکل گیری تئاتر ملی پس ازورود تئاتر فرنگی به ایران از مباحث مطروحه دراین جلسه بود.


به گزارش خبرگزاری شبستان، دومین جلسه شورای سیاست‌گذاری سی‌ویکمین جشنواره تئاتر فجر صبح امروز با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، معاون امور هنری، مشاور هنری معاونت هنری، دبیر جشنواره سی‌و‌یکم جشنواره تئاتر فجر، دو تن از نمایندگان کمیسیون فرهنگی مجلس، مدیرکل هنرهای نمایشی، مدیرعامل خانه تئاتر، رئیس مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری، داود رشیدی در دفتر وزیر ارشاد برگزار شد.


سید‌محمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این جلسه گفت: بعد از جشنواره سی‌ام تئاتر فجر جلسه‌ای را در اسفند‌ماه برگزار کردیم که در آن به ارزیابی جشنواره سی‌ام پرداختند.


وی ادامه داد: تأکید بر برگزاری جلسه سیاست‌گذاری جشنواره سی‌ویکم وجود داشت، به همین دلیل فرصت را مغتنم شمردیم و این جلسه را برگزار کردیم. در حال حاضر فرصت کافی برای برگزاری جشنواره داریم، بنابراین باید فراخوان داده شود و آثار نمایشی با صبر و متانت انتخاب شود البته باید کیفیت آثار مورد توجه قرار گیرد.


وزیر ارشاد بر توجه تئاتر ملی اسلامی و متون نمایشی اشاره کرد و گفت: در همین راستا بنیاد ادبیات نمایشی نیز تشکیل شده است که یک نقطه عطف محسوب می‌شود.


حسینی در خصوص جشنواره تئاتر فجر گفت: شعار این جشنواره «تئاتر برای همه» است که در واقع ما قصد داریم مردم را در تئاتر بیشتر سهیم کنیم.


وی به افزایش زمان برگزاری جشنواره تئاتر فجر اشاره کرد و گفت: این اقدام بسیار مطلوب و مناسب است. سال گذشته 5 استان در برگزاری جشنواره تئاتر فجر سهیم بودند و در همین راستا این روحیه وجود دارد که استان‌های بیشتری تمایل به برگزاری این جشنواره نشان می‌دهد.


وی بر توجه تئاتر استان‌ها و کشف استعداد‌ها در آن تاکید کرد.


به گفته حسینی نکته قابل توجه بین‌المللی جشنواره تئاتر فجر است. به‌طوری که سال گذشته 230 مورد تقاضا از کشورهای خارجی برای حضور در این جشنواره وجود داشت که برخی از آن‌ها به دلیل ضعیف بودن رد شدند. امیدواریم امسال شرایط خوبی را در تئاتر داشته باشیم.


معاون امور هنری نیز در این جلسه با اشاره به اجرای چند طرح جدید گفت: امسال با اجرای طرح استقرار گروههای نمایشی، ساماندهی تئاتر شهرستان، اصلاح برخی موارد مانند تغییر در روند اجرای عمومی و تغییر ساختار جشنواره ها یک حرکت رو به جلو را در زمینه تئاتر شاهد بودیم.


وی افزود: نیاز به یک همدلی همه چند جانبه است تا از همه ظرفیت های تئاتر استفاده شود.


شاه آبادی در رابطه با جلسه شواری سیاست گذاری سی یکمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر گفت: بعد از جشنواره سی ام بلافاصله نشست سیاست گذاری جشنواره سی و یکم را گذاشتیم. قرار بر این شد که شرایط برای ارتقای گروهها فراهم شود.


وی ادامه داد: با انتخاب دکتر سعید کشن فلاح به عنوان دبیر جشنواره که دبیر موفق با سابقه طولانی است و چهره مورد قبول جامعه تاتری است این اطلاعات در اختیار ایشان قرار گرفت.


معاون وزیر در پایان گفت: پیش نویس فراخوان از جانب دبیر جشنواره تهیه شده است. در حال حاضر شرایط مناسبی فراهم شده تا هم خواسته جامعه تئاتری و هم خواسته نظام فراهم شود.


در بخش دیگری از این جلسه کشن فلاح جشنواره سی و یکم را اتفاق مهمی برای جامعه هنر کشور دانست و افزود: با نگاه و توجهی که در فراخوان به مخاطب شده است امیدوارم یک تربیت هنری در سطح کشور رخ دهد.


دبیر این دوره از جشنواره با اشاره به فراخوان آماده شده گفت: هدف اصلی این دوره از جشنواره را روزآمدی گذاشتیم بدین جهت که نمایشنامه های ایرانی به روز داشته باشیم. در این دوره گسترش به سمت کیفیت هم خواهد رفت.


وی افزود: جشنواره به 2 بخش مسابقه و غیرمسابقه تبدیل کردیم و در مجموع امکان اجرای عمومی برای گروههای نمایشی در فراخوان دیده شده است.


در قسمت دیگری از این مراسم جواد آرین منش با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در ارتباط با مسئله ارزشیابی نمایشگاه کتاب گفت: این موضوع قابل تعمیم به سایر امور مانند جشنواره های هنری بخصوص تئاتر نیز است.


وی با پیشنهاد تشکیل واحد ارزشیابی برای جشنواره گفت: اگر الگوی تئاتر ایرانی- اسلامی را محور قرار دهیم حرکتی قابل توجه خواهیم داشت.


عضو کمسیون فرهنگی مجلس و عضو شورای سیاست گذاری با اشاره به نام امسال نیز گفت: اگر بحث تولید ملی در اولویت قرار گیرد بسیاری از مشکلات این عرصه حل خواهد شد زیرا در کل ما با مشکل فرهنگ سازی روبه رو هستیم.


محمد دشت گلی هم در این برنامه گفت: امسال طبق پیش بینی 2 ماه قبل از برگزاری تمامی نمایش هایی که به جشنواره راه پیدا می کند را خواهیم شناخت. تا با برنامه ریزی منسجم تری بتوانیم جشنواره را برگزار کنیم.


وی افزود: در سال 91 دغدغه ای بابت اجرای عمومی نمایش ها نخواهیم داشت و یک جشنواره کیفی به لحاظ محتوا خواهیم داشت و با توجه به ضرورت ها مضامین ایرانی را در دستور کار جشنواره قرار خواهیم داد.


مشاور هنری معاون وزیر در پایان گفت: ما پیش بینی می کنیم که 95 درصد از تقاضاهای جشنواره از گروههای طرح استقرار خواند بود.


ایرج راد نیز در این جلسه با اشاره به این نکته که ما تئاتر ملی نداریم، گفت: ما وقتی می گوییم تئاتر ملی یعنی همه چیز از جمله فرهنگ، مذهب، اخلاق و ... در آن نهفته است. متاسفانه از زمانی که شیوه تئاتر فرنگی وارد ایران شد ما داشته های خودمان را کنار گذاشتیم و باور نداشتیم تعزیه، نقالی، تخت حوضی گونه ای از اجرای نمایش است.


وی افزود: ما در درون این نمایش ها دارای عناصر زنده ای هستیم که با دقت نظر می توان به عنوان عناصر نمایش امروزی انها را به کار گرفت و به تماشاگر امروزی معرفی کرد تا تاثیرگذار باشد.


این عضو شواری سیاست گذاری ادامه داد: در جامعه تئاتر جهانی هر کشوری با شناسنامه خودش شناخته می شود ما باید با برگزاری نشست هایی امکانات لازم را برای رسیدن به نتایج مطلوب در این زمینه فراهم کنیم.


بنا به گزارش روابط عمومی معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مدیر اداره کل هنرهای نمایشی نیز در این جلسه گفت: امیدواریم تا زمان جشنواره تلاش کنیم ارزیابی درستی از این رویداد داشته باشیم. مسلماً با راه اندازی بنیاد ادبیات نمایشی به ارتقای سطح نمایشنامه های ایرانی کمک خواهیم کرد.


گفتنی است، این دومین جلسه شورای سیاست گذاری سی و یکمین جشنواره تئاتر فجر 10 ماه قبل از برگزاری جشنواره بود.
 

پایان پیام/

کد خبر 132408

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha