ارائه رشته کلام با گرایش مذاهب اسلامی ویژه بانوان حوزوی

مدیر تحصیلات تکمیلی حوزه‌های علمیه خواهران گفت: رشته کلام با گرایش مذاهب اسلامی با هدف تبلیغ و ترویج معارف و فرهنگ اهل بیت(ع)و تقویت توان مناظره و ارتباط با علما واندیشمندان سایر مذاهب اسلامی ارائه می شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان، فریده داودی، مدیر تحصیلات تکمیلی حوزه های علمیه خواهران گفت: بانوان حوزوی در این رشته ضمن شناخت تاریخ، اندیشه و عقاید فرق و مذاهب مختلف اسلامی و آموزش مبانی اعتقادی تشیع، ‌مهارت‌های لازم جهت تبلیغ و دفاع از کیان تشیع و ارتباط با اندیشمندان و پیروان سایر مذاهب اسلامی را کسب می کنند. پاسخگویی به نیازهای مربوط، تدریس و تحقیق برای تحلیل و بررسی تطبیقی مسائل مربوط به مذاهب اسلامی نیز از دیگر آثار ارائه این گرایش خاص در رشته کلام است.

وی واحدهای درسی این رشته را در مقطع تحصیلی سطح سه (کارشناسی ارشد) 102 واحد ذکر کرد که 22 واحد آن عمومی و 80 واحد آن تخصصی هستند.

مدیر تحصیلات تکمیلی مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه خواهران شناخت استدلالی عقاید شیعه، دفاع از آن و پاسخگویی به پرسش‌ها و شبهات و توسعه و تعمیق شناخت نسبت به مسائل ولایت و امامت، بر مبنای ادله عقلی و نقلی را از جمله اهداف راه‌اندازی این رشته برشمرد و خاطرنشان کرد: تبلیغ و ترویج معارف و فرهنگ اهل بیت(ع) با توجه به زمینه‌های فکری سایر مذاهب، پرورش نیروهای توانمند جهت تصدی مدیریت‌های فرهنگی و دینی در مناطق چند مذهبی و تقویت توان مناظره و ارتباط با علما و اندیشمندان سایر مذاهب  اسلامی نمونه ای از اهداف مدنظر در این رشته است.

به گزارش مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران داودی افزود: افزایش توان تحقیق در حد تحلیل و بررسی تطبیقی، شناخت منابع کلامی، فقهی، حدیثی، تفسیری و تاریخی مذاهب اسلامی و ایجاد توان فهم آنها، ایجاد توان تدریس در سطوح پایین‌تر، تربیت طلاب مستعد جهت ورود به سطوح بالاتر و شناخت استدلالی مسائل فقهی و اصولی نیز از دیگر اهداف ارائه رشته کلام با گرایش مذاهب اسلامی در حوزه‌های علمیه خواهران به شمار می‌رود.

وی با اشاره به نقش موثر و فوق‌العاده شناخت فرق و مذاهب اسلامی، در تبیین و ترویج مکتب اهل بیت(ع) و ایجاد و تقویت اخوت و تعامل میان مسلمانان خاطرنشان کرد: رسالت حوزه علمیه در تربیت مبلغان روزآمد و توانمند جهت تبیین، ترویج و دفاع از عقاید شیعه امامیه و ایجاد اخوت اسلامی و نیاز نظام و اجتماع اسلامی به روحانیون توانمند به منظور تبیین و ترویج مکتب اهل بیت(ع) و ایجاد هم‌گرایی در مقابله با تهاجمات فکری و فرهنگی استکبار جهانی و دشمنان مشترک، راه‌اندازی این رشته را ضروری ساخته است.
پایان پیام/
 

کد خبر 132379

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha