به گزارش خبرگزاری شبستان از بجنور؛ علی باقرزاده، معاون وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان نهضت سواد آموزی کشور در گردهمایی مسئولان و کارکنان سواد آموزی خراسان شمالی که (23 اردیبهشت) برگزار شد، با اشاره به شعار محوری سال جاری و تأکید بر "تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی" گفت: هیچ مسیری جز نظام آموزشی برای تولید ملی وجود ندارد.
وی بزرگترین ماموریت آموزش و پرورش را اجرای سند تحول دانست و اظهار داشت: هدف اصلی سند تحول رساندن جامعه به اهداف آموزش و پرورش یعنی کمال است.
وی افزود: 131 راهکار علمی در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش آمده تا آموزش و پرورش بتواند نیروی انسانی در طراز اسلامی را تربیت کند.
باقرزاده هدایت را نتیجه تربیت درست توصیف کرد و گفت: برای رسیدن انسان به کمال بهترین مسیر تربیت است و آموزش و پرورش اصلی ترین تجلی جایگاه تعلیم و تربیت است و در بین متولیان تعلیم و تربیت از همه شاخص تر است.
رئیس سازمان نهضت سواد آموزی کشور، چالش های اقتصادی را یکی از مشکلات عمده کنونی کشورها برشمرد و گفت: یکی از راهکارهای برون رفت از این مشکلات تولید ملی است و این موضوع به عنوان افق دراز مدت از راه مسیر نظام آموزشی میسر خواهد بود.
وی خطاب به مدیران سواد آموزی گفت: نظریه پردازی ها را رها کنید و برای نفر به نفر سوادآموزان راه کارهایی عملی ارائه دهید.
معاون وزیرآموزش و پرورش خاطرنشان کرد: استان ها می توانند کتاب های دوره های سواد آموزی را خودشان تولید و چاب کنند.
وی با انتقاد از وابستگی استان ها به سازمان مرکزی گفت: استان ها بلکه شهرستان ها و مناطق باید خودشان با خلاقیت و در نظر گرفتن ظرفیت های بومی و محلی چالش های خودشان را برطرف کنند و دنبال ساختارسازی جدید باشند.
وی در ادامه خبر داد: تاکنون در کشور 23 هزار نفر از آموزشیاران استخدام رسمی شده اند و تلاش می کنیم مشکلات استخدام 16 هزار نفر دیگر نیز به زودی حل شود.
محمد وحیدی، مدیرکل آموزش و پرورش خراسان شمالی نیز در این نشست گفت: نگاه بهره مندی از سواد در جامعه باید نهادینه شود تا بی سوادی به معنای حقیقی ریشه کن شود.
وی برون سپاری در امر سواد آموزی را یکی از طرح های موفق دانست و خاطرنشان کرد: نظارت بر برون سپاری باید تقویت شود و خروجی آن کاملا کنترل و فراگیر شود.
وی افزود: اگر قرار باشد قائله بی سوادی به پایان برسد باید همه در آموزش و پرورش تلاش کنیم تا شرایط تحصیل را برای بازماندگان فراهم کنیم.
مهدی مودی، معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش خراسان شمالی نیز گزارشی از عملکرد و فعالیت های این حوزه ارائه کرد و از کسب رتبه سوم عملکرد این حوزه در کشور خبر داد و اظهار داشت: معاونت سواد آموزی استان در دوره سواد آموزی رتبه اول، در برون سپاری رتبه یازدهم، در دوره تحکیم سواد مقام دوازدهم، کل دوره با محاسبه تحکیم سواد مقام پنجم، در پالایش اسمی بی سوادان ششم و در مجموع رتبه سوم کشور را کسب کرد.
مودی درصد باسوادی استان در گروه سنی 6 سال و بالاتر را 86 درصد اعلام کرد و افزود: هنوز قریب به 100 هزار نفر در این گروه در استان بی سواد وجود دارد.
معاون سواد آموزی تصریح کرد: در گروه هدف یعنی 10 تا 49 سال درصد باسوادی استان 57/93 درصد است و در این گروه سنی26 هزار و 561 نفر بی سواد وجود دارد.
وی برنامه ریزی برای جذب 21 هزار و 100 سواد آموز، برون سپاری 60 درصد فعالیت های سواد آموزی و آموزش فرد به فرد سواد آموزان را از جمله اولویت های مهم کاری این حوزه برشمرد.
در این نشست، تمامی مدیران حاضر به ارائه نظرات و پیشنهادات خود پرداخته و توسط مسوولین حاضر به سئوالات و مشکلات آنان پاسخ داده شد.
پایان پیام/
نظر شما