اسلام برای آمران به معروف و ناهیان از منکر حد و مرز قائل نیست

آیت‌الله جعفر سبحانی در پیامی به همایش بین‌المللی «رسالت جهانی اسلام با تاکید بر مسایل حوزه قفقاز» بیان داشت: اسلام آمران به معروف و ناهیان از منکر را مقید به حد و مرز ندانسته است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از اردبیل در این بیانیه که در افتتاحیه همایش بین‌المللی رسالت جهان اسلام قرائت شد آمده است:« جامعه انسانی هر چند به صورت ملیت‌های گوناگون زندگی می‌کنند و مرزهای سیاسی آنها را از هم جدا ساخته ولی در حقیقت جامعه واحدی هستند که در سود و زیان، رفاه و ترقی و حقوق انسانی با یکدیگر شریک و یکسان هستند.


وی در این بیانیه با آوردن تمثیلی از پیامبر اکرم (ص) بیان داشت: گویا فردی به حضرتش عرض می‌کند فلسفه اصلی به نام امر به معروف و نهی از منکر چیست در حالی که افراد در زندگی خود آزادند و نباید دیگران در زندگی آنها مداخله کنند، در برابر این سئوال رسول گرامی (ص) مثلی را مطرح می‌کند که درست بیانگر موضع‌گیری عالمان راستین ماست و می‌فرماید اگر جمعی در کشتی بنشینند و کشتی نیز دارای طبقات و بخش‌های مختلفی باشد و کسی با تبری بخواهد زیر پای خود و کف کشتی را سوراخ کند آیا سرنشینان کشتی به او چنین اجازه‌ای می‌دهند و منطق او را می‌پذیرند که می‌گوید من زیر پای خود را سوراخ می‌کنم چه ارتباطی به شما دارد، یا همه او را محکوم می‌کنند زیرا مسافران کشتی از نظر سرنوشت با هم‌دیگر در ارتباطند، سوراخ کردن گوشه‌ای از این کشتی تنها آن فرد را به هلاکت نمی‌رساند بلکه سبب مرگ همه سرنشینان می‌شود.


در ادامه این پیام آمده است اسلام بر همین اساس برای آمران به معروف و ناهیان از منکر حد و مرزی قایل نشده است، آنان به سان پزشکان بدون مرز هستند که می‌توانند بدون ویزا از کشوری به کشور دیگر وارد شوند و بیماران را معالجه کنند.
 

این بیانیه می‌افزاید: اگر طبیبان بدون مرز بیماری‌های جسمی را معالجه می‌کنند، دانشمندان اسلامی با سخنان و اندیشه‌های پاک و بلند خود به علاج بیماری‌هایی که دامن‌گیر انسانیت شده می‌پردازند و اگر هم خود در کشوری زندگی می‌کنند ولی می‌توانند سخنان خود را به گوش جهانیان برسانند چون معتقدند جامعه بشری همگی سرنوشت واحدی دارند.


در بخشی از این پیام آمده است: اگر مرکز فرهنگی قفقاز اقدام به همایش بین‌المللی برای تبیین امر به معروف و نهی از منکر کرده است در حقیقت در فکر خدمت به جامعه بشری است انسانیت برای آنها مطرح است و نه ملیت‌ها و نه دولت‌ها.


در این پیام اظهار امیدواری شده‌ ندای اصلاحات اسلامی از ام‌القرای اسلام، ایران عزیز فراتر از مرزها برود و خدمتی ارزنده به جامعه بشری کند و نباید این نوع خدمات معنوی را مداخله در امور داخلی کشورها تلقی کرد.


در بخشی از این پیام تاکید شده است: امروزه مبارزه با فساد به صورت‌های گوناگون در سرلوحه دولت‌های جهان قرار گرفته و همگی در این اصل یکسان سخن می‌گویند هر چند در جزئیات فساد با هم دیدگاه‌های گوناگون دارند و مبارزه با فساد همان اصل و رکن رکین اسلامی است به نام امر به معروف و نهی از منکر و نباید به بهانه اینکه اجرای این دو اصل که مایه مداخله در امور کشورهاست از اصل سازنده غفلت کنیم.


آیت‌الله سبحانی در پایان این پیام آورده است: اینجانب از همین راه دور دست تمام عالمان و اندیشمندان عزیز را که در این همایش گرد آمده‌اند و اصلاح انسان‌ها و ترقی و تعالی جامعه بشری را مد نظر گرفته‌اند به گرمی می‌فشارم و برای آنها در ادامه این خدمت از خداوند متعال توفیق بیشتر را خواهانیم.

 


پایان پیام/
 

کد خبر 131982

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha