طرح اصلاح نظام آموزشی حوزه در راستای تحول در حوزه های علمیه

طرح اصلاح نظام آموزشی حوزه در راستای اجرای فرمایشات رهبری و مطالبات ایشان از حوزه های علمیه از سوی معاونت آموزش حوزه علمیه پیگیری و اجرا می شود.

 

به گزارش خبرنگار شبستان، ستاد پیگیری منویات رهبری پیرامون حوزه های علمیه از سوی جامعه مدرسین و شورای عالی حوزه با مشارکت مجموعه نهادهای آموزشی، پژوهشی، فرهنگی و تبلیغی حوزه، تشکیل شده تا مشارکت همه جانبه در راستای اجرای منویات رهبری را داشته باشند و فعالیت های هماهنگ و مکمل در آن صورت گیرد.

حجت الاسلام عبدالکریم فرحانی معاون آموزش حوزه علمیه با اشاره به نظام آموزشی مستقر در حوزه در خصوص اجرایی شدن مطالبات رهبری در حوزه آموزش گفت: سعی شده در راه‌اندازی مدارس علمیه در سراسر کشور، چارچوبی ارائه شود و بر اساس همان چارچوب نیز نظارت صورت بگیرد که مقام معظم رهبری نیز بر همین امر تأکید داشتند، البته این چارچوب نباید سنت‌های اصیل حسنه حوزه را از بین ببرد، الان سیاست کلی مرکز مدیریت بر این است که ما بتوانیم بین این دو مسئله تجمیع کنیم.

 

کاهش تعطیلات حوزه با بهره‌گیری از تابستان

وی ادامه داد: سیاست دیگری که مقام معظم رهبری بر آن نظر داشتند، کاهش تعطیلات حوزه است که برای کاهش تعطیلات طرح مشخصی در حال انجام است. بر اساس مصوبه شورای عالی حوزه، دوره تثبیت و اختیار طلاب جدیدالورود را که تا پیش از سال جاری، در سه ماهه نخست سال تحصیلی اجرا می‌شد به دو ماهه پایانی تابستان منتقل کردیم به گونه‌ای که در مجموع دو ماه به زمان آموزشی طلاب افزوده شد و نزدیک به 12 هزار نفر از برادران پذیرش شده در این دوره شرکت داشتند. کار دیگری که در دوره تابستان انجام دادیم ارائه دروس به4500 نفر از طلاب سطح دو بود که اینها 40 روز در حین تحصیل به تهجد نیز می‌پرداختند که در مجموع در همین تابستان، 16500 نفر در طول نزدیک به دوماه از فرصت تابستان بهره‌مند شدند و این خود یک اقدام مهم در جهت کاهش تعطیلات به حساب می‌آید.

 

طرح اصلاح نظام آموزشی در شورای عالی

حجت الاسلام فرحانی اصلاح نظام آموزشی حوزه را یکی دیگر از سیاست های این مجموعه در راستای تحقق مطالبات رهبری در حوزه های علمیه دانست و گفت: طرح اصلاح نظام آموزشی در دو مرحله «اصلاح نظام موجود و ترسیم چشم‌انداز آینده نظام آموزشی» در دستور کار است که اصلاح نظام موجود به دبیرخانه شورای عالی ارائه شد و تصویب نظام آموزشی سطح یک حوزه در مقطع سیکل، در جلسات متعددی در شواری عالی بحث و بررسی شده و در حال اتمام است که در این مرحله بر تقویت دروس جنبی در حوزه تأکید شده است.

 

وی بابیان این مطلب که  کاربردی کردن دروس حوزه نیز از دیگر موارد مورد توجه در این طرح است گفت: ارتقای سطح مدارک حوزه در سطح یک و سطح دو نیز در این طرح پیشنهاد شده و چابک‌سازی که حضرت آقا مطرح کردند، کار فعلی در ستاد حوزه است، لذا با طرحی که به شورای عالی دادیم ساختار مدیریت استان‌ها را نوع چهار (مدیریت با سه معاونت با داشتن زیرمجموعه کارشناس) به حساب آوردند و این هم در راستای همین مسئله چابک‌سازی انجام شد چنانکه  در بحثی که مقام معظم رهبری در اجتماع طلاب و فضلای حوزه پیرامون تحول مطرح کردند نه به واسطه عدم اجرای آن بوده بلکه به واسطه جلوگیری از افراط‌گرایی بوده به طوری که مدیریت حوزه و شورای عالی در تلاش هستند که در مقوله تحول آنچه را که رهبر معظم انقلاب مطرح کردند، عملیاتی کنند و البته ما هر چه ارائه می‌کنیم، در راستای تحقق مطالبات ایشان است.

 

هماهنگی با برخی معاونت‌ها در راستای مطالبات رهبری از حوزه

وی خاطر نشان کرد:در راستای تحقق مطالبات رهبری، جلسات هماهنگی معاونت‌های آموزش، پژوهش و تبلیغ را برگزار کرده‌ایم وهر چه بتوانیم آموزش را پژوهش محور کنیم، سرعت کار به سمتی می‌رود که حضور ما در عرصه‌های مختلف نمود می‌یابد و هر چه ستاد مرکزی فعالیت های اجرایی خود را به استان‌ها واگذار کند، به سمت برنامه ریزی و کیفی کردن کارها حرکت می کنیم.

 

به‌روز‌رسانی آموزش در حوزه‌های علمیه

حجت‌الاسلام محمدرضا حامدی قائم مقام معاونت آموزش حوزه علمیه در این باره به خبرنگار شبستان  گفت: در راستای تحقق فرمایشات رهبری و اجرای مطالبات ایشان از حوزه‌های علمیه، معاونت آموزش حوزه‌های علمیه بازبینی و به‌روزرسانی آموزش در حوزه را در دستور کار قرار داده است.

وی ادامه داد: در این راستا برای ورود به حوزه‌های علمیه مقاطع مختلف تحصیلی از مقطع سیکل و بالاتر از آن در نظر گرفته شده است.

حجت‌الاسلام حامدی با اشاره به اینکه در نظام قدیم آموزشی مقاطع مختلف تحصیلی مختلف  از یک سطح وارد حوزه می‌شدند، افزود: ورود طلاب مقطع سیکل به حوزه علمیه و تعیین سنوات آموزشی در حوزه از سوی شورای عالی حوزه تصویب شده و مقاطع بالاتر نیز در دستور کار قرار می‌گیرد.

 

تغییر در متون درسی حوزه

حجت‌الاسلام حامدی گفت: در راستای به‌روزرسانی نظام آموزشی حوزه، تغییر در متون درسی حوزه مورد توجه قرار گرفته و متون جایگزین برخی از دروس حوزوی معرفی شده و فعلا به صورت اختیاری به طلاب ارایه می‌شود.

پایان پیام/

 

 

کد خبر 131980

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha