خسارت 7 تا 12 میلیارد دلاری دزدان دریایی به اقتصاد جهانی

فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه خسارت دزدان دریایی به اقتصاد جهانی تا 12 میلیارد دلار بوده است، گفت: 93 درصد واردات و صادرات کشور از طریق حمل و نقل دریایی انجام می گیرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، امیردریادار حبیب‌الله سیاری، فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در بیستمین همایش ارگانهای دریایی در کیش با بیان اینکه ایران در میان 15 کشور همسایه با 9 کشور مرز دریایی دارد، گفت: 30 درصد از مرزهای ایران دریایی، 54 درصد خشکی و 15 درصد رودخانه ای است.

فرمانده نیروی دریایی ارتش افزود: تجارت از طریق حمل و نقل دریایی، استفاده از دریا برای اعمال قدرت و اراده ملی و توسعه مدنیت در نوار ساحلی و صیانت از منافع راهبردی کشور ابعاد بهره برداری از دریاها به شمار می رود.

امیر سیاری تصریح کرد: توسعه اقتصادی از طریق دریا، ایجاد و توسعه ترانزیت کالا و استفاده از انرژی دریا و تجارت از طریق صنعت از دیگر فواید کشورهای دریایی است.

وی با بیان اینکه 93 درصد از صادرات و واردات کشور از طریق حمل و نقل دریایی انجام می شود، گفت: نبود مراکز تبادل اطلاعات دریایی، افزایش حجم تجارت از طریق دریا و افزایش بی رویه جمعیت و ظهور گسترش پدیده جهانی شدن از دلایل ناامنی در اقیانوس هند است.

وی با بیان اینکه جنگ سومالی با دخالت آمریکا همراه بود، گفت: کشمکش داخلی، ماهیگیری غیر مجاز در آبهای سومالی، تخلیه زباله های هسته ای توسط برخی کشورها موجب بروز بیکاری و ناامنی در سواحل این کشور شده است.

فرمانده نیروی دریایی ارتش با بیان اینکه ایران از منطقه خلیج فارس به اقیانوس هند گسترش پیدا کرده است، گفت: خسارت وارده به صنعت دریایی از ناحیه دزدان سومالی، 1090 نفر گروگان بوده است و خسارت مالی هم 7 تا 12 میلیارد دلار برآورد می شود.

بنابر گزارش روابط عمومی نیروی دریایی، سیاری با انتقاد از استفاده ابزاری از دزدان دریایی به منظور حضور فعال در منطقه، اظهار داشت: کشور ایران با گشت دریایی، امنیت خطوط دریایی و نفت کش ها را تامین می کند.
پایان پیام/

کد خبر 131820

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha