اختصاصی/افزایش زنان معتاد  به مرز 10 درصد

مدیر کل سازمان‌های مردم نهاد ستاد مبارزه با مواد مخدر، هشدار داد میزان اعتیاد بانوان دردو دهه گذشته از زیر یک درصد به مرز 10 درصد رسیده است.

محمدصادق فتح‌اللهی، مشاور دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر و مدیر کل سازمان‌های مردم نهاد ستاد مبارزه با مواد مخدر در گفت و گو با خبرنگار شبستان با بیان اینکه اعتیاد در میان زنان بیش از مردان در حال گسترش است، گفت: در دو دهه گذشته ابتلای بانوان به اعتیاد زیر یک درصد بود در حالی که هم‌اکنون این میزان به مرز 10 درصد رسیده است.

 

 جابجایی نظام ارزشی مهم‌ترین عامل گرایش بانوان به اعتیاد

 

وی جابجایی نظام ارزشی را مهم‌ترین عامل گرایش بانوان به اعتیاد عنوان کرد و افزود: در فضای نگاه فمنیستی ارزش‌های جامعه ما مورد آسیب قرار گرفت و به جای اینکه آن نگاه ظالمانه سنتی‌زده غیردینی به زن مبنی بر اینکه زن باید در گوشه خانه بماند را برطرف و اصلاح کنیم ظلم دیگری به زن کردیم و خواستیم که در عرصه اجتماع پا به پای مردان کار کند.

 

فتح‌اللهی ادامه داد: اگر دنیای غرب شعار دفاع از حقوق زن را سر می‌دهد به دلیل استفاده جنسی از زنان است نه اینکه بخواهد از فرهیختگی و دانش زنان بهره‌مند شوند. بر اساس آمارهای اقتصادی در کشور آمریکا که پیشتاز نهضت‌های فمنیستی است میان دو متخصص زن و مرد در یک رشته 10 درصد و میان حقوق زن رنگین‌پوست با زن سفیدپوست 15 درصد اختلاف دستمزد وجود دارد.

 

 

 

دوره اصلاحات مهمترین زمان تزریق شعار فمنیستی  غرب به جامعه

 

وی با بیان اینکه دنیای غرب شعار فمنیستی را از طریق رسانه، ماهواره، کتاب، فیلم و موسیقی به جامعه ما به ویژه در دوره هشت ساله اصلاحات تزریق کرد، افزود: در این میان قشر تحصیل‌کرده و طبقه متوسط و همچنین طبقات متوسط به پایین به دلیل اینکه قشر تحصیل‌کرده همیشه الگوی قشر پایین هستند در حوزه اجتماع آسیب دیدند و این آسیب منجر به گسترش بی‌بندوباری‌های جنسی، گسترش لاابالی‌گری، بدرفتاری‌های اجتماعی شد و متأسفانه گروهی از مردان جامعه با سوء استفاده از این فضا به گستاخی‌های مفرط، توهین‌هایی در وادی رفتارهای اجتماعی پرداختند.

 

مشاور دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر در ادامه خاطرنشان کرد: این امر باعث رو آوردن زنان برای ابزار هویت شد که بیشتر در قالب مد و رفتارهای نامطلوب اجتماعی بروز کرد و به جای اینکه برای اثبات هویت اجتماعی خود به دنبال کسب علم و دانش بروند، رفتارهای آسیب‌زای اجتماعی را به عنوان نوعی تشخص اجتماعی پنداشتند، به گونه‌ای که سیگار کشیدن، استفاده از مشروبات الکلی و در کنار آن استفاده از مواد مخدر، مواد صنعتی روانگردان ،لاابالی‌گری اخلاقی و عشق‌های مثلثی نیز ویژگی‌های آنها شد.

 

شکل گیری الگوهای غیراصیل درمحیط های فرهنگی و هنری جامعه

 

مشاور دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر یادآور شد: هر چند این آسیب‌ها بیشتر در فضاهای خارج از فضای علم، اندیشه، فرهنگ و هنر ایجاد می‌شود اما متأسفانه در همین قالب‌های فرهنگی و هنری هم الگوهای غیراصیلی شکل گرفته است که در آن گروه‌های مرجع (قشر تحصیل‌کرده) نیز به این آسیب‌ها بیشتر دامن می‌زنند، به عنوان مثال در میان ورزشکاران، هنرمندان (زن و مرد) و اقشار مرفه جامعه الگوهایی شکل گرفته است که رفتارهای آسیب‌زای اجتماعی را به عنوان نوعی تشخص اجتماعی در نظر می‌گیرند.

 

فتح‌اللهی، باورهای غلط اجتماعی را از دیگر عوامل گرایش زنان به اعتیاد خواند و افزود: برخی از افراد بدون اینکه به متخصص مربوطه در این زمینه مراجعه کنند، این باورهای غلط را الگوی رفتارهای روزمره خود قرار می‌دهند، مثلا لاغر شدن به عنوان یک پرستیژ اجتماعی میان زنان مطرح می‌شود و یک الگوی فراگیر رفتار در الگوی رفتارهای اجتماعی به عنوان یک باور غلط و پذیرش غیراصولی قرص‌های لاغری  ابزار تشخص می‌شود که این قرص‌ها نیز چیزی غیر از مواد مخدر صنعتی و روانگردان نیست.

 

وی ادامه داد: همچنین این قرص‌ها وسیله‌ای برای مطالعه مضاعف تا شب امتحان برای دانشجویان استفاده می‌شود که همه این آسیب‌ها نشأت‌گرفته از عدم اطلاعات تخصصی کافی افراد در حوزه‌های مختلف است که فقط بر اساس یک شایعه و خبر غیرواقعی و انتقال ناصحیح تجربه ایجاد شده است.

 

سالانه پنج تا شش هزار نفر تحت پوشش ترک اعتیاد بانوان قرار می‌گیرند

 

مدیر کل سازمان‌های مردم نهاد ستاد مبارزه با مواد مخدر، مسایل اقتصادی، نابسامانی شغلی، سوء استفاده از زنان و دختران را از دیگر عواملی برشمرد که به اعتیاد زنان دامن می‌زند.


وی، میزان معتادان زن را 7 درصد عنوان کرد و افزود: سالانه پنج تا شش هزار نفر تحت پوشش ترک اعتیاد بانوان قرار می‌گیرند.

 

 مشاور دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه فرآیند ترک اعتیاد بانوان در کشور بسیار آسیب‌پذیر است، تصریح کرد: بسیاری از افراد با توجه به شناخت این آسیب‌ها در فرآیند ترک اعتیاد بانوان و مسایلی که در حوزه اخلاقی، عاطفی و روانی آنها وجود دارد به راحتی حاضر به راه‌اندازی مراکز ترک اعتیاد بانوان نمی‌شوند.

 

وی ادامه داد: به همین دلیل ما با استفاده از اهرم‌های تشویقی و کمک‌های خیرین و همراهی بعضی از دستگاه‌های دولتی در برخی از استان‌ها با سختی فراوان اقدام به راه‌اندازی ترک اعتیاد بانوان کردیم.

 

وی خاطرنشان کرد: با راه‌اندازی مراکز ترک اعتیاد بانوان بعضی از مردم و حتی مسئولان بر اساس یک باور و استنباط غلط و عدم شناخت از عمق تهدید تصور می‌کنند که فقط زنان مسئله‌دار و آسیب‌دیده به این مراکز معرفی می‌شوند.

 

فتح‌اللهی با اشاره به اینکه هر زن معتادی دارای رفتار پرخطر جنسی نیست، یادآور شد: زنان بسیار محترم و با اصالتی در مراکز ترک اعتیاد بانوان وجود دارند که ندانسته و به دلیل باورهای غلط در دام اعتیاد گرفتار شدند.

 

به گفته وی در 18 استان کشور مرکز ترک اعتیاد زنان راه‌اندازی شده است.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 131784

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha