به گزارش خبرنگار شبستان، نشست «جایگاه مساجد در توسعه فرهنگ کتاب و کتابخوانی» در بیست و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران با حضور علی رادمهر، محمد رضا جعفری و عباس گیلوری برگزار شد.
دکتر علی رادمهر، مدیر کل آمار و فناوری اطلاعات وزارت جهاد کشاورزی در این نشست با تاکید بر این که واژه کتابخانه هیچ زمانی نتوانسته است از اساس فرهنگی جوامع حذف شود، گفت: کتاب و کتابخوانی اساس فرهنگ یک جامعه است و به همین دلیل لازم است کتابخانه ها با پیشرفت فن آوری های مدرن به سمتی جدید پیش روند.
وی با اشاره به این که ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور تا به حال دست به اقدامات ارزنده ای برای پیشرفت و بهبود اوضاع کتابخانه های مساجد زده است، تاکید کرد: مدیر فرهنگی مدیری است که قول و فعلش منطبق بر هم باشد و به تعبیر مقام معظم رهبری بتواند قدرت جذب افراد را به حداکثر و میزان طرد را به حداقل برساند و این جریان به صورت شایسته ای در ستاد کانون های فرهنگی هنری مساجد در حال پیگیری است.
محمدرضا جعفری، معاون آموزش و پژوهش ستاد عالی کانون های مساجد کشور نیز در این نشست با بیان این که اقتدار فرهنگی یک جامعه، اقتدار محیط آن جامعه را به دنبال دارد بر نقش جوانان در شکل دهی این فرهنگ تاکید کرد و توضیح داد: جوانان، مخاطبان اصلی فرهنگ یک اجتماع هستند و چون هویت یابی از دغدغه ها و خواسته های ضروری یک جوان به شمار می آید سپردن سلسله ای از نقش ها در کتابخانه های مساجد به آنها می تواند در یافتن و شکل گیری هویت این نسل تاثیر شگرفی داشته باشد.
وی گفت: اقتدار فرهنگی جامعه ایران در بحث تئوری به طور مستحکمی شکل گرفته و تنظیم شده است و هیچ تئوری دیگری را در دنیا نمی توان یافت که همانند تئوری تفکر شیعی پاسخگوی تمامی سوالات ذهنی بشر باشد.
جعفری با اشاره به این که اقتدار فرهنگی جامعه ایران در بحث های راهبردی و عملیاتی نیازمند استحکام بیشتری است، توضیح داد: برای پیشرفت فرهنگ کشور لازم است تعداد کتابخانه ها را در سطح گسترده تری افزایش داد و از این طریق کمک شایسته ای به نهادینه شدن فرهنگ مطالعه و انس با کتاب در میان مردم کرد.
بنابرگزارش شبستان عباس گیلوری، عضو هیئتعلمی سازمان جهاد کشاورزی کل کشور نیز در این بحث با تاکید بر موفقیت ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور در درونی کردن فرهنگ کتاب خوانی در جامعه گفت: کتابخانه های مساجد کشور تا امروز همگام با کتابخانه های عمومی و دانشگاهی مسیر لازم را پشت سر گذاشته و با تمرکز مدیریت در ستاد عالی و برنامه ریزی های درست و مناسب مسئولان این ستاد گام های موثری در افزایش فرهنگ مخاطبین برداشته است.
وی معیار اساسی و اصلی برای تعیین موفقیت یا عدم موفقیت کتابخانه های مساجد کشور را استقبال جامعه از فعالیت این کتابخانه ها عنوان کرد و گفت: کتابخانه های مساجد تاکنون به دلیل مردمی و قابل اعتماد بودن از اقبال خوبی برخوردار هستند.
گیلوری خاطر نشان کرد: لازم است کتابخانه های مساجد برای حضور در عرصه رقابت مطابق با پیشرفت فناوری ها به سمت جلو حرکت کنند که موفقیت آنان در این مسیر را با نگاهی به روند سیر این کتابخانه ها می توان مورد تایید و ستایش قرار داد.
پایان پیام/
نظر شما