به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام والمسلمین محمد جواد رودگر، رئیس پژوهشکده دین پژوهی، امروز (21اردیبهشت) در سلسله نشست های نقد عرفان واژه ها که با موضوع استاد مطهری و معنویت جدید در پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی برگزار شد، با اشاره به اینکه استاد مطهری جلوتر از زمان خویش بود، گفت: شهید مطهری همچنان که عالم به زمان بود زمان هم تحت تسخیر او بود و بسیاری از مطالبی را که در قالب مفاهیم و گزاره هایی که ناظر به برخی از مباحث جدید در عرصه کلام و فلسفه دین و عرفان های نوین و معنویت های جدید می باشد، مطرح کرده است.
وی شهید مطهری را اهل مجاهده علمی و مطالعاتی دانست و خاطرنشان کرد: کسی که اهل مجاهده علمی باشد می تواند قرن ها جلوتر از زمان خود باشد، شهید مطهری دانش را به منزله نور چشم عنوان می کند و شهید مطهری از این ویژگی بینشی برخوردار بودند.
رئیس پژوهشکده دین پژوهی با بیان اینکه معنویت در همه زمان ها یک معنی روشن نداشته است، ابراز داشت: معنویت جزو اصطلاحاتی بود که دارای ابهام ها و ایهام های مختلفی بود، در عصر ما که معنای معنویت گرفتار مغالطات لفظی و معنوی شد و این برای بشریت امروز گران تمام شد.
حجت الاسلام والمسلمین رودگر با اشاره به ارائه معنای سلبی از معنویت، خاطرنشان کرد: برخی معتقدند معنویت نه به معنای دین داری و دین ورزی و نه به معنای سیر و سلوک عرفانی و نه به معنای اخلاقی زیستن است و معتقدند با این سه نیست می توان به هستی معنویت رسید.
وی با بیان اینکه سروش معتقد است نیازمند انسان و جامعه اخلاقی هستیم، خاطرنشان کرد: انسان و جامعه اخلاقی یعنی انسانی که ممکن است عقاید گوناگون داشته باشد و دارای اخلاق باشد، ممکن است جامعه ای دینی یا سکولار باشد اما جامعه اخلاقی باشد و چنین جامعه ای نیاز به شریعت و تکلیف ندارد و این دیدگاهی است که امثال سروش در سال های اخیر مطرح کرده اند.
رئیس پژوهشکده دین پژوهی تاکید کرد: شهید مطهری نوشته است انسان هایی می بینم که به عرفان منهای خدا و مذهب گرایش پیدا کردند و این امکان ندارد.
حجت الاسلام والمسلمین رودگر ادامه داد: شهید مطهری بحث های معنویت انقلاب اسلامی و معنویت عدالت در انقلاب اسلامی را مورد بحث قرار دادند.
پایان پیام/
نظر شما