دریافت مجوز  و کپی غیر مجاز دغدغه ناشران آثار موسیقیایی

آثار موسیقیایی نیز همانند کتاب های دیگر حوزه ها در نمایشگاه کتاب عرضه شده اند اما آنچه ناشران این حوزه بر آن تاکید دارند نبود قانون کپی رایت است که ناشران موسیقیایی را می رنجاند.

به گزارش خبرنگار شبستان، نمایشگاه کتاب تهران یکی از بزرگ‌ترین رویدادهای فرهنگی است که هرساله همزمان با اردیبهشت ماه میزبان میلیون‌ها علاقه‌مند به کتاب و  کتابخوانی در کشور در تمامی حوزه‌ها است.

 

علاقه‌مندان آثار موسیقیایی نیز برای تهییه جدیدترین آثار موسیقیایی به نمایشگاه می‌آیند، ناشران آثار موسیقیایی اگرچه کم هستند ، ولی همین تعداد اندک حجم زیادی از آثار تولیدی موسیقی را  به صورت DVD، CD‌ و کتاب  به نمایشگاه آورده‌اند.

 

غرفه انجمن موسیقی ایران در راهروی 20 نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران یکی از مکان‌هایی است که اهالی موسیقی برای پیدا کردن جدیدترین آثار موسیقی کشور در یک سال گذشته به آنجا مراجعه می‌کنند.

 

این غرفه امسال با 150 عنوان اثر در زمینه موسیقی که 30 اثر از این تعداد برای نخستین بار منتشر شده است در نمایشگاه کتاب تهران حضور دارد.

 

دو کتاب «ردیف موسی معروفی» و «ردیف‌ آوازی کریمی» از جدیدترین آثار تالیفی انجمن موسیقی ایران است که در نمایشگاه بیست و پنجم عرضه شده است.

 

علی قادری، کارشناس غرفه انجمن موسیقی استقبال از آثار موسیقیایی در بیست و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران را متوسط می‌داند و اذعان می‌کند: اثر« به تماشای آ‌ب‌های سپید» ساخته حسین علیزاده و ژیوان گاسپاریان که نامزد جایزه گرمی در سال 2006 بود با استقبال خوبی از سوی مخاطبان در این غرفه مواجه شده است.

 

به گفته این کارشناس، آثار موسیقیایی «نجوایی برای باد» از حسام اینانلو، «جوی نقره مهتاب» از بهداد بابایی و نوید افقه از جمله آثاری هستند که در این بخش با اقبال خوب مخاطبان مواجه شده اند.

 

وی همچنین خاطرنشان کرد: آثار موسیقیایی تولیدی انجمن موسیقی ایران، هرمس، آوای خورشید و رهگذر همت اقلیم جزء آثاری هستند که در این دوره از نمایشگاه کتاب بیشتر مورد توجه هستند.

 

آنچه ناشران موسیقیایی حاضر در نمایشگاه کتاب به عنوان دغدغه در تولید آثار موسیقیایی بر آن تأکید دارند، مجوز نشر آثار از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، هزینه‌های تولید آثار موسیقیایی و نبود قانون کپی‌رایت است که باعث می‌شود آثار بدون حق تألیف اثر غیرمجاز کپی شوند.

 

یکی دیگر از انتشاراتی که آثار موسیقیایی را به نمایشگاه کتاب آورده است مؤسسه انتشاراتی فرهنگی فرهنگ رسانه پویا است که با 10 عنوان کتاب تازه تألیف و چند اثر موسیقیایی در نمایشگاه حضور دارد.

 

پورمند، مسئول غرفه نشر فرهنگی فرهنگ و رسانه پویا اهمیت‌ندادن مردم به آثار موسیقیایی را یکی از مشکلات بر سر راه نشر آثار موسیقی می‌داند و تصریح می‌کند: البته آثار موسیقی کلاسیک  نسبت به آثار پاپ با استقبال بیشتری از سوی مخاطبان روبروست.

 

وی پرفروش‌ترین آثار این نشر را آثار موسیقیایی «بتهوون» و «موتسارت» عنوان کرد و گفت:  کتاب های ولفگانگ آمادئوس موتسارت- آهنگسازان بزرگ جهان تألیف و گردآوری نیکو زاهدی ، نوازندگان به نام پیانو تألیف نیکو زهادی، نوازندگان به نام ساکسیفون، موسیقی ملل، موسیقی کشورهای گوناگون جهان، نوازندگان به نام پیانو و کتاب‌خواب درمانی با موسیقی از جمله کتاب‌های موسیقی هستند که با استقبال مواجه شده‌اند.

 

دیگر انتشاراتی تولید و عرضه آثار موسیقیایی«انتشارات ماهور» است که امسال با بیش از 20  اثر موسیقیایی که برای نخستین بار منتشر کرده  و  10 عنوان کتاب تازه تالیف به بیست و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران آمده است .
 

کتاب های«آثار استاد ابوالحسن صبا»،«نازکای  اندوه»، مجموعه سه جلدی «متد آموزشی باغلاما و دیوان» نوشته صبری نیا، «تفسیرنامه» نوشته فوزیه مجد،«بهداشت نوازنده» نوشته محمدعبدلی، انسیه تبریزی«ردیف استاد شهنازی» نوشته داریوش پیرنیاکان،«پیوند»  نوشته مینا افتاده و«شناخت دستگاه‌های موسیقی ایران» نوشته  محمدرضا فیاض از جمله کتب هایی که در عرصه موسیقی انتشارات ماهور برای نخستین با به نمایشگاه کتاب آورده است.


سامان موسوی، مسئول غرفه  انتشارات ماهور با بیان اینکه استقبال از آثتر موسیقیایی امسال در نمایشگاه کمتر از سال گذشته است، درباره مشکلات نشر آثار موسیقیایی گفت: بزرگترین مشکل ناشران آثار موسیقیایی نبود قانون کپِی رایت و گرفتن مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای انتشار آثار موسیقی است.


اما آثار موسیقیایی که انتشارات ماهور به شکل DVD، CD‌  به نمایشگاه کتاب تهران آورده است می توان به «دف و دایره سیستان و شمال خراسان«،«زمانه»  ساخته سعید فرج علی‌پوری،«اوجا داغلار» ساخته حسین حمیدی، «موسیقی نواحی ایران قشقایی» ساخته فرود گرگین‌پور، «کنسرت‌های آموزش موسیقی برای کودکان و نوجوانان» ساخته لئونارد برنستاین به ترجمه بابک پویان، «ویلون استاد ابوالحسن صبا» و « شناخت دستگاه‌های موسیقی ایرانی» ساخته محمودرضا فیاض اشاره کرد .

 

سوره مهر دیگر ناشری است که در زمینه نشر آثار موسیقیایی فعالیت دارد  و در کل حوزه ها 120 عنوان کتاب جدید به نمایشگاه آورده است اما امسال این ناشر در بیست و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران  6 عنوان کتاب جدید موسیقی عرضه کرده است.

 

آنچه در غرفه انتشارات سوره مهر بدون توضیح مسئول غرفه یا روابط عمومی انتشارات در زمینه موسیقی  دیده می شود، کتاب های« فرهنگ آهنگسازی» نوشته علیرضا مشایخی، «حبیب‌الله سماعی»،« مجموعه مقالات درباره سنتور» نوشته شهاب منا، «از متد ارف تا چهارگاه» نوشته مهدی آذرسینا، «موسیقی عاشورا» نوشته تورج زاهدی،« تأثیر موسیقی ایرانی بر موسیقی غرب» یا (اصول و مبانی موسیقی ایران) نوشته سوسن شاکرین و «نقش زن در موسیقی مناطق ایرانی» نوشته هوشنگ جاوید است.

 

آیا با 400 هزار عنوان کتاب در بیست و پنجمین نمایشگاه کتاب تهران سهمم ناشران موسیقی در تولید کتاب و یا اثر موسیقیایی همین تعداد اثر است که ملاحظه شد یا اینکه این حوزه مهجور است و  نویسندگان یا مولفان  آثار موسیقیایی در مهجوریت  به کار ادامه می دهند .

 

پایان پیام/

 

کد خبر 131577

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha