به گزارش خبرگزاری شبستان، آیتالله عبدالله جوادی آملی در جمع شرکتکنندگان کارگاه باورافزایی مهدوی در دانشکده اصول الدین قم با اشاره به اینکه برخی صفات برجسته امام زمان(عج) به شاگردانش میرسد، گفت: به این مسئله در روایات تاکید شده است و ما نیز میتوانیم به این مقام نائل شویم.
وی در تشریح معنای مرگ جاهیلت اظهار کرد: در حدیثی آمده است هر کس امام زمان خویش را نشناسد و بمیرد، به مرگ جاهلی مرده است. مرگ جاهلی نشاندهنده حیات جاهلی است و در هنگامه مرگ نیز، عصاره زندگی فرد به وی چشانده می شود.
آیت الله جوادی آملی در بیان اینکه کسی که امام زمان خود را نشناسد، عصارهای تلخ را می چشد که موجب سوختنش میشود، افزود: کسی که امام زمان خویش را بشناسد، در حقیقت خداوند و پیامبرش را شناخته است.
وی پیامبر را خلیفةالله دانست و درباره نحوه شناخت پیامبر عنوان کرد: امام زمان هر دوره نیز خلیفةالرسول است و شناخت پیامبر تنها از طریق معرفت به امام، امکانپذیر است.
وی افزود: امامت، مقامی انتخابی و وکالتی نیست. امام جانشین رسول می شود و کسانی که این برهان فلسفی را درک نکند قادر به تفاوت قائل شدن میان غدیر و سقیفه نیست. کسی که امام خود را بشناسد، پیامبر را میشناسد و نتیجه این امر نیز معرفت واقعی به خداوند تبارک و تعالی است.
آیت الله جوادی آملی تصریح کرد: شیخ کلینی میگوید بهترین راه خداشناسی، خدایی شناسی است و به همین ترتیب فردی که امامت را به خوبی بشناسد، امام را نیز می شناسد.
این استاد برجسته حوزه علمیه در بیان تفاوت مردم عادی با فرهیختگان دانشگاهی و حوزوی ابراز کرد: مردم عادی در سطح معرفت به سر میبرند اما کسانی که تحصیلات عالی را گذراندهاند باید در عمق معرفت باشند. اما این امر ملاک پایان کار نیست.
وی مشخص شدن معیار واقعی امام شناسی را موکول به روز حساب دانست و ادامه داد: ممکن است کارگری ساده از بسیاری افراد بالاتر باشد اما در ظاهر، باید تفاوتهایی میان دانشگاهیان و حوزویان با مردم عادی وجود داشته باشد. کار افراد عادی با کسانی که عمر خود را در کنار سفره امام زمان(عج) گذراندهاند باید متفاوت باشد.
این مفسر قرآن واژه «بقیةالله» را یکی از برجستهترین القاب امام زمان(عج) خواند و ادامه داد: ما نیز در دایره آن حضرت میتوانیم به مقام بقیةالله نائل شویم.
وی گفت: جوانان در دوران نقشپذیری قرار دارند بنابراین باید با خود پیمان ببندند که به بیراهه نروند و راه کسی را نیز سد نکنند. نباید یکدیگر را به بازی بگیریم یا خود دربند بازی کسی شویم در این صورت به حیات طیبه رسیده و از مرگ جاهلی مصون می می مانیم و اینگونه می شود که این نظام از هر خطر داخلی و خارجی محفوظ میماند.
آیتالله جوادی آملی با اشاره به اینکه گرفتار نشدن به عذاب الهی هنر خاصی نیست، اذعان کرد: نازلترین درجه انسان زمانی است که از خداوند بخواهد او را به دوزخ نبرد چرا که پروردگار عالمیان با دانش و حکمت خود، کودکان و کافرانی را که دسترسی به حق ندارند، وارد جهنم نمیکند. بسیاری از افراد در مناطق دورافتاده زندگی میکنند و حتی نام قرآن و اسلام به گوش آنها نرسیده است.
پایان پیام/
نظر شما