به گزارش خبرگزاری شبستان از بجنورد، مهندس ابوطالب شفقت، استاندار خراسان شمالی در ششمین همایش آبادگران این استان که به همت انجمن صنفی شرکت های ساختمانی و تأسیساتی و با حضور گسترده مهندسین و پیمانکاران شب گذشته (20 اردیبهشت) در محل تالار فرهیختگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد برگزار شد، بابیان اینکه اساس حکومت اسلامی معرفت الهی و حرکت الهی است، ابزار قوی برای قرار گرفتن دراین مسیر را توسعه و توانمندی اقتصادی عنوان کرد و برنقش مهندسان و پیمانکاران دراین راستا تأکید کرد.
وی افزود: اگر اقتصاد به عنوان ابزار توسعه دین، محوری است و اگر قرار باشد توسعه اقتصادی و فرهنگی داشته باشیم ابتدا نیازمند ارتقاء ابزار عمرانی و زیر بنایی هستیم و اگر این مهم درست نشود، چرخه اقتصادی می لنگد.
وی اضافه کرد: اگر قرار باشد استان ما توسعه یابد و در مسیر تعالی گام بردارد باید به این موضوع توجه بیشتری صورت گیرد.
شفقت با اشاره به نامگذاری سال جاری به شعار "تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی" توسط مقام معظم رهبری با تأکید بر تلاش در این رابطه، حمایت و توجه به پیمانکاران و مشاوران استانی را اولویت عنوان و خطاب به آنها تصریح کرد: البته بعضی از مدیران بدسلیقگی می کنند و کمتر به شما پروژه می دهند.
وی حمایت از پیمانکاران را در واقع حمایت از تولید و سرمایه ایرانی نام برد و در این رابطه داشتن برنامه صحیح و ارتقاء علمی را در بهره وری و ظرفیت کارایی پیمانکاران و مهندسین موثر عنوان کرد.
نماینده عالی دولت در خراسان شمالی در این رابطه از ابلاغ طرح "توانمند سازی عمرانی و مهندسی" در استان خبر داد و گفت: این طرح تدوین شده و دبیرخانه آن در دفتر فنی استانداری مستقر است و با مولفه های تعبیه شده در آن سعی داریم گام های رو به چشم انداز توسعه پیشرفت و عدالت برداریم.
مهندس احمد رضا عفتی، معاون امور عمرانی استاندار خراسان شمالی نیز در این مراسم گفت: یک هزار و 540 پروژه با اعتبار بیش از 200 میلیارد تومان به همت پیمانکاران دراستان تحقق یافته است.
مهندس سیدسعید حسینی، دبیر این همایش و مدیرعامل انجمن صنفی شرکت های ساختمانی و تأسیساتی خراسان شمالی نیز در ادامه، حمایت از پیمانکاران را حمایت از تولید و سرمایه ایرانی دانست و خواستار شناسایی و رفع مشکلات فراروی پیمانکاران شد.
وی اعلام کرد: در سال 85 تنها حدود 58 نفر عضو این انجمن بودند که این میزان در حال حاضر به 600 شرکت خصوصی رسیده است.
وی در این رابطه افزود: باید تعامل بین دستگاه های اجرایی و بخش خصوصی محکم تر شود و این موضوع پذیرفته شود که مسئولیت های بخش دولتی و بخش خصوصی متفاوت است.
حسینی همچنین تأخیر بیش از حد در پرداخت مطالبات از سوی دستگاههای اجرایی را از دیگر مشکلات پیمانکاران پروژه ها عنوان کرد و افزود: هر روز آیین نامه های جدید ابلاغ می شود که حساسیت ها و وسواس ها در انجام کار را بیشتر می کند که این موضوع خوب است اما کاش در پرداخت معوقات و نحوه عمل به قراردادها نیز به همین منوال بود.
وی تصریح کرد: بدهکاری دستگاههای اجرایی به پیمانکاران سال هاست که عادی شده و پیمانکار زیر بار بدهی نمی تواند آنطور که باید کار را انجام دهد.
وی خواستار توجه و حمایت از پیمانکاران از سوی نهادهای دولتی و ایجاد فضای تعاملی دراین راستا شد.
پایان پیام/
نظر شما