چشممان به صف کتاب هم روشن شد

برخی بازدیدکنندگان امسال نمایشگاه علاوه بر ایستادن در صف ون و اغذیه فروشی ها در نمایشگاه کتاب مجبور شدند برای خرید کتاب مورد علاقه خود در صف غرفه ها بایستند.

به گزارش خبرنگار شبستان، بیست و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران امسال در همان روز اول با خیل بی سابقه مردم، برگزارکنندگان، غرفه داران و خبرنگاران را غافلگیر کرد. این جمعیت با تعداد بازدیدکنندگان روزهای سوم و چهارم برپایی نمایشگاه در سالهای قبل برابری می کرد.

 

از ساعات ابتدایی بازگشایی درهای مصلی بزرگ امام خمینی (ره) به روی بازدیدکنندگان نمایشگاه ،دانشجویان بسیاری به سمت بخش ناشران دانشگایه سرازیر شدند. تعدادی از آنها با خود چمدانهایی را برای حمل راحت کتاب همراه داشتند. غرفه داران بخش ناشران دانشگاهی از نخستین ساعات روز اول برپایی نمایشگاه پرکار و پرفروش بودند و برخی از انتشارات کمک آموزشی با کمبود کتاب در غرفه به دلیل فروش سریع بسته های آموزشی خود مواجه شدند.

 

با گذشت هفت روز از نمایشگاه و نزدیک شدن به پایان آن هر روز به تعداد بازدیدکنندگان افزوده می شود، به طوری که اگر خبرنگار یا غرفه دار باشی و هر روز در نمایشگاه رفت و آمد داشته باشی به خاطر سختی عبور و مرور در راهروهای شبستان به خوبی متوجه این موضوع ها می شوی.

 

همیشه با دیدن صف های اتوبوس، گوشت، مرغ و میوه در میادین تره بار حس خستگی و بی حوصلگی به انسان دست می دهد اما در نمایشگاه کتاب با دیدن صف طولانی و ازدحام در برابر غرفه ها و شور و نشاط خریداران کتاب احساس امیدواری در انسان ایجاد می شود، امید به اینکه مردم کتاب را دوست دارند و برای کتاب خوب ارزش قائلند.
 

وقتی در بخش های مختلف نمایشگاه قدم می زنی متوجه می شوی که فروش غرفه ها ربطی به مکان و اندازه آنها ندارد بلکه به کیفیت و محتوای کتب آنها بستگی دارد. انتشاراتی همچون افق با اینکه فضای کمی در اختیار دارد آنچنان با انبوه بازدیدکنندگان مواجه است که مردم برای خرید کتاب صف تشکیل دادند و این ازدحام رفت و آمد مردم در راهروی شماره 5 بخش ناشران عمومی را با مشکل مواجه کرده است.

 

علاقه مندان کتاب نمی توانند به خاطر جمعیت زیادی که غرفه افق را فرا گرفته حتی کتابهای این غرفه و غرفه داران آن را از دور نظاره کنند. انتشارات ابرسفید و قطره نیز همچون افق در محاصره مردم قرار دارد و در این بین انتشاراتی هستند که با وجود فضای زیاد، غرفه دارانشان از سر بیکاری مشغول به مطالعه هستند.

 

وجود بیش از 400 هزار عنوان کتاب در زمینه های مختلف می تواند بازدیدکنندگان را ولو اینکه به قصد خرید کتاب نیامده باشند به سمت خود جذب کند و آنها را کتاب به دست روانه منزل کنند. بی شک نمی توان نمایشگاه کتاب تهران را که یک رویداد بزرگ فرهنگی در کشور است با بی انصافی تنها به فروشگاه کتاب توصیف کرد زیرا این نمایشگاه تاثیر زیادی در ترغیب مردم به کتاب و کتابخوانی دارد.

 

علی حسینی، دانش آموز سوم دبیرستان که در رشته تجربی درس می خواند و به همراه تعدادی از همکلاسی های خود در حال قدم زدن در قسمت ناشران عمومی بود، می گوید: حقیقتش ما امروز برای تفریح به نمایشگاه آمدیم اما در حین دیدن بعضی از غرفه ها بعضی کتابها نظرمان را جلب کرد و فعلاً هر کدام یکی دو کتاب غیردرسی خریدیم.

 

آقای سبحانی از اساتید دانشگاه نیز که برای خرید کتب تخصصی به نمایشگاه کتاب مراجعه کرده است، اذعان می کند که در حین بازدید از بخش ناشران عمومی چند کتاب روانشناسی توجهش را جلب کرده و آنها را خریداری کرده است.

 

اما در همسایگی ناشران دانشگاهی که در فضای باز برگزار می شود، 299 ناشر کودک و نوجوان پذیرایی علاقه مندان به کتاب هستند و با انواع کتابها که جلدهای رنگارنگ و عکس های آنها نمای زیبایی به غرفه هایشان بخشیده است، به استقبال کودکان و نوجوانان می روند.

 

در غرفه های کودک و نوجوان علاوه بر کتاب، محصولات آموزشی و لوازم التحریر نیز عرضه می شود. اینجا نیز برای خرید کتاب از بعضی غرفه ها باید در صف ایستاد و فروشندگان غرفه هایی همچون انتشارات کانون پرورشی فکری کودکان و نوجوانان و افق به طور مدام باید پاسخگوی کودکان و والدین آنها باشند و لحظه ای مجال استراحت پیدا نمی کنند.

 قدم زدن در بخش کودک و نوجوان نمایشگاه حس خوبی را به بازدیدکنندگان منتقل می کند، دیدن بچه های بادکنک به دست با صورت گریم شده و مشبه به موش و خرگوش و گربه حس خوش دوران کودکی را در انسان زنده می کند.

 

نادیا دختر 10 ساله ای که به همراه مادرش در بخش کودکان و نوجوانان در حال قدم زدن است به دنبال کتابهای تخیلی است او می گوید که عاشق کتابهای تخیلی و جادویی است و امروز توانسته دو کتاب با این موضوع در نمایشگاه پیدا کند.

 

خانم سحرخیز که با کودک 5 ساله خود به بخش کودک و نوجوان آمده است، اعتقاد دارد که باید بچه ها را از سنین کم به کتابخانه ها و نمایشگاههای کتاب برد تا آنها در آینده مشتاق درس و کتاب باشند.

 

افزایش تعداد ناشران و بازدید کنندگان این واقعیت را تداعی می کند که رویدادی در وسعت نمایشگاه بین المللی کتاب تهران نیازمند فضای بزرگتر و مناسب تری است که قطعا مصلی امام خمینی(ره) نمی تواند پاسخگوی نمایشگاهی با این حجم باشد.

 

لازم به ذکر است، امسال بیش از 4200 ناشر داخلی و خارجی در فضایی بالغ بر 125 هزار متر مربع برای پذیرایی از مردم علاقه به کتاب در مصلی امام خمینی (ره) با هم به رقابت می پردازند و این در حالی است که بهمن دری، معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی فضایی بالغ بر 220 هزار متر مربع را پاسخگوی ناشران نمایشگاه بین المللی کتاب تهران می داند.

 

 پایان پیام/
 

کد خبر 131249

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha