عبور 5 متر از خط آهن گرگان به اینچه برون از دیوار دفاعی گرگان

معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گلستان گفت: پس از تائید شورای فنی سازمان میراث فرهنگی کشور، خط آهن گرگان به اینجه برون از بخش اندکی از دیوار دفاعی گرگان عبور می کند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از استان گلستان، حمید عمرانی رکاوندی، معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گلستان با بیان این مطلب با اشاره به برخی از دغدغه ها، گفت: احداث خط آهن گرگان به اینچه برون از جمله مصوبات سفر رئیس جمهور و هیئت دولت به استان گلستان و جزو طرح های ملی بشمار می رود.


به گفته وی، با اجرای این طرح ارتباط شمال ایران با آسیای میانه افزایش یافته و خط تجاری ایران و کشورهای واقع در این منطقه برقرار شده و موجب رشد اقتصاد استان گلستان و شمال ایران می شود.


عمرانی خاطرنشان کرد: طول دیوار دفاعی گرگان شرقی- غربی و طول خط آهن گرگان به اینچه برون شمالی- جنوبی است.بنابراین طی جلساتی که با مسئولان ارشد استان و دستگاه های اجرایی ذیربط نظیر اداره کل راه و شهرسازی، شرکت گاز، راه آهن، اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان و غیره برگزار شد، مصوب شد هزینه انجام مطالعات و کاوش باستان شناسی در عبور خط آهن از روی دیوار دفاعی گرگان از محل این پروژه ملی پرداخت شود. در همین زمینه، نقشه های ژئوفیزیکی منطقه تهیه شده و از هفته آینده کلنگ کاوش منطقه عبور خط آهن به زمین زده خواهد شد و آثار فرهنگی موجود دیوار دفاعی گرگان در این منطقه استخراج می شود.


وی در مورد نحوه عبور خط آهن مذکور از دیوار دفاعی گرگان نیز تصریح کرد: دیوار دفاعی گرگان علیرغم اینکه به لحاظ طول مسیر سومین دیوار دفاعی جهان بوده و طولانی ترین سازه آجری دنیا محسوب می شده، از اعصار و هزاره های گذشته به دست رسیده، بنابراین هم اکنون جز تل خاک و آجرهای شکسته ایی از دیوار چیز دیگری موجود نیست.

 

معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گلستان در بخش دیگری تاکید کرد: از سوی دیگر، جای نگرانی نیست زیرا پس از استخراج مواد فرهنگی منطقه، روی بقایای دیوار مصالح زیرساختی خط آهن ریخته شده و خط آهن احداث می شود و هیچ آسیبی به بقایای دیوار در زیر زمین وارد نمی کند و تنها 5 متر از طول این دیوار در اختیار خط آهن است.


به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گلستان، وی یادآور شد: پس از اتمام مطالعات باستان شناسی و کاوش دیوار دفاعی گرگان و تهیه نقشه های ژئوفیزیکی دیوار، این مواد به شورای فنی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگر کشور ارائه می‌شود که در صورت تائید این شورا، طرح مذکور اجرایی می شود.


عمرانی رکاوندی در پایان اضافه کرد: خوشبختانه در استان گلستان همکاری و تعامل چشمگیری بین این اداره کل و مسئولان ارشد استان و دستگاه های اجرایی استان وجود دارد که به نمونه شاخص و بارز می توان به تهیه پرونده ثبت جهانی گنبد قابوس اشاره کرد.

 


پایان پیام/

 

کد خبر 131163

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha