گسترش ترازیت شرق نیازمند توسعه ارتباطات و حمل و نقل است

استاندار خراسان جنوبی گفت: ارتباطات و حمل و نقل از الزامات اساسی توسعه هر منطقه به شمار می رود و می تواند عاملی مهم برای ترقی، پیشرفت و رونق اقتصادی علم کشور و منطقه باشد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از بیرجند، قهرمان رشید، استاندار خراسان جنوبی، امروز عصر (19 اردیبهشت) در مراسم اختتامیه همایش بین المللی خراسان جنوبی ترانزیت و توسعه محور شرق که در سالن اجلاس دانشگاه پیام نور در حال برگزاری است، اظهار داشت: به دلیل مشکلات خاص مرزهای شرقی کشور، تاکنون اقدامات زیادی در زمینه امنیت مرزها، کنترل و انسداد مرز، مبارزه با کالای قاچاق و مواد مخدر انجام شده است.

  

وی با اشاره به اهمیت محور شرق در توسعه استان‌های منطقه و جایگاه خراسان جنوبی در محور شرق، گفت: منطقه شرق کشور با داشتن مرزهای طولانی مشترک حدود 2 هزار کیلومتر با کشور افغانستان و پاکستان و داشتن حدود 10 درصد از جمعیت کشور ویژگی های خاصی دارد.

 

نماینده عالی دولت در خراسان جنوبی با اشاره به محرومیت و توسعه نیافتگی شهرها و روستاهای حاشیه شرقی ایران، یادآور شد: بر همین اساس دولت مکلف شد تا طرحی را برای توسعه منطقه چابهار تهیه کند، که نتیجه این تلاش ها موجب صدور مصوبه ای با عنوان "طرح توسعه محور شرق" شد.

 

وی گفت: تصویب اعتبارات ویژه برای احداث راه آهن، توجه به توسعه فرودگاه ها، بهبود شرایط گمرکی در این مناطق و برگزاری همایش های منظم برای ارزیابی فعالیت های صورت گرفته از جمله برنامه هایی است که برای رفع بنیادین عوامل عقب ماندگی منطقه بزرگ شرق کشور صورت گرفته است.

 

رشید، افزایش نقش و سهم کشور در ترانزیت کالا و حمل و نقل بین المللی، رشد سهم بندر چابهار در بازار داخلی و خارجی و ترانزیت کالا، تقویت پیوندهای اقتصادی، اجتماعی فرهنگی و امینیتی با کشورهای همجوار شرق و شمال شرقی، ارتقاء نقش و عملکرد منطقه آزاد چابهار در توسعه ملی و منطقه ای را از جمله اهداف توسعه محور شرق ذکر کرد.

  

وی گفت: این سرمایه گذاری ها و تمایل سرمایه گذاران به حضور در منطقه زمانی محقق می شود که مهمترین زیر ساخت های مورد نیاز به ویژه زیرساخت های مرتبط با ترانزیت فراهم شود.

  

استاندار خراسان جنوبی، ادامه سابقه طولانی و قدمت فرهنگی، وجود مراکز دانشگاهی متعدد و نیروی انسانی متخصص، و زمینه مناسب دامپروری را از جمله قابلیت های عمده استان ذکر کرد.

 

رشید با اشاره به برنامه های پیشنهادی موثر بر تسریع در روند محور توسعه شرق، یادآور شد: اجرای سریع راه اهن شرق کشور، دو بانده شدن کامل جاده چابهار زاهدان بیرجند، اجرای کامل خط گاز در شرق کشور، کاهش نرخ بیکاری و مبارزه با فقر از طریق توسعه سرمایه گذاری از جمله این پیشنهادات است.

  

پایان پیام/

کد خبر 131067

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha