امسال هشت اثر مکتوب  ثبت ملی می شود

رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی از ثبت‌ ملی 25 سند مکتوب در سال 90 خبر داد و گفت: در سال جدید نیز هشت اثر را ثبت ملی می‌کنیم.

به گزارش خبرنگار شبستان، اسحاق صلاحی، رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی در همایش «آرشیو ملی برای همه» که امروز سه شنبه 19 اردیبهشت همزمان با روز اسناد و میراث مکتوب در سازمان اسناد و کتابخانه ملی برگزار شده بود، گفت: سازمان اسناد و کتابخانه ملی مفتخر است که همزمان با روز بزرگداشت شیخ کلینی که مصادف است با روز اسناد و میراث مکتوب، میزبان این همایش باشد.

 

وی سپس با اشاره به تاریخچه تأسیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی یادآور شد:  کتابخانه ملی در سال 1316 شکل می‌گیرد و در سال 1349 سازمان اسناد در مجلس ایجاد می‌شود،  این دو سازمان در سال 1381 در یکدیگر ادغام می‌شوند.

 

 اسحاق صلاحی افزود: سازمان اسناد و کتابخانه ملی نقش گردآوری، حفاظت و سازماندهی و اطلاع‌رسانی در حوزه ایران، انقلاب اسلامی را بر عهده دارد و بر همین اساس  وظیفه دارد آنچه در حوزه علم در دنیا تولید می‌شود را  اطلاع‌رسانی کند.

 

به گفته صلاحی سازمان اسناد مرجع تکلیف و تعیین اسناد کشور است و به همین خاطر وزیر خارجه، وزیر علوم و هیئت امنا این تشخیص را بر عهده دارند که چه سندی در این سازمان نگهداری شود، چه سندی امحا شود و چه سندی اطلاع‌رسانی شود.

 

وی سپس با اشاره به شبانه‌روزی‌بودن خدمات‌دهی سازمان اسناد و کتابخانه ملی به مراجعه‌کنندگان گفت: این سازمان در طول شبانه‌روز تنها دو ساعت تعطیل است.  این کتابخانه چهارمین کتابخانه دنیا در ارایه خدمات به مراجعان است و تنها سازمانی است که از طریق  سایت مرجع  مجازی به مراجعان خدمات ارایه می‌دهد.

 

به گفته رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی، سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران در منطقه رتبه اول را دارد و در ارایه خدمات فناوری اطلاعات جزء سه کتابخانه برتر دنیا است که توانسته است از طریق نرم‌افزار موبایل به مراجعه‌کنندگان خدمات ارایه دهد.

 

صلاحی یادآور شد: در کتابخانه ملی دو فصلنامه علمی و پژوهشی در حوزه سند و کتاب نیز منتشر می‌شود.

 

رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی در ادامه با اشاره به حمایت‌های رییس‌جمهور از این سازمان خاطرنشان کرد: استان‌هایی که مجوز فعالیت در مرکز اسناد را داشتند شش استان بودند که با حمایت‌های رییس‌جمهور تمامی استان‌های کشور تا دو سال آینده مجوز فعالیت می‌گیرند.

 

وی از افزایش 384 درصدی بودجه سازمان اسناد و کتابخانه ملی از سال 84 خبر داد.

 

صلاحی با بیان اینکه سازمان اسناد و کتابخانه ملی می‌تواند در احیای فرهنگ و تمدن ایرانی- اسلامی اثرگذار باشد، خاطرنشان کرد: این سازمان در عرصه ملی حافظ اسناد و میراث فرهنگی ایران است و استراتژی این سازمان بدین‌گونه است که می‌خواهد گنجینه‌ای ایرانی از دانش بشری را فراهم کند و بر همین اساس تعهد دارد که پل ارتباطی با دارندگان میراث مستند باشد.

 

وی سپس از رییس‌جمهور خواست که با حمایت از سازمان اسناد و کتابخانه ملی این سازمان را در رسیدن به هدف کلان خود به عنوان حافظه ملی و علمی کشور یاری کند.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 131034

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha