به گزارش خبرنگار شبستان، دکتر محمود احمدینژاد، رییسجمهور در «همایش ملی آرشیو برای همه» که همزمان با روز اسناد و میراث مکتوب در محل سازمان اسناد و کتابخانه ملی برگزار شد با ابراز رضایت از حضور در جمع علما، هنرمندان گفت: چقدر خوب بود که این جلسات بعد از نماز مغرب تشکیل میشد و تریبون را به امثال دکتر شعبانی و استاد معلم و دیگر بزرگان مجلس میدادیم تا ساعتها جانمان را با سخنان انسانسازشان نوازش کنند.
احمدی نژاد با بیان اینکه بدون هویت و صیانت از هویت آیندهای برای انسان متصور نیست، خاطرنشان کرد: هویت ریشههای یک ملت در عمق زمین است. اگر قرار است در آینده برگ و باری داشته باشد، ریشه آن در همین هویت است. مجموعه کتب و آثار فرهنگی یک ملت نشانه هویت اوست، صیانت از میراث مکتوب و معنوی صیانت از موجودیت یک ملت است.
رییسجمهور با بیان اینکه اسناد نشاندهنده تصمیمات تاریخی یک ملت است که میتواند چراغ راه آینده باشد، گفت: اگر امروز بدانیم در دورههای پهلوی و قاجار چه تصمیمگیریهایی شده آن وقت ما نوع تصمیمگیریهایمان را برای آینده بر اساس آنها تنظیم خواهیم کرد.
به گفته احمدینژاد، سازمان اسناد و کتابخانه ملی ارزشمندترین مجموعهای است که در کشور وجود دارد و باید کاملترین و در عین حال فعالترین و در دسترسترین مجموعه برای جامعه باشد.
احمدینژاد در ادامه با تقدیر از همه کسانی که در سازمان اسناد و کتابخانه ملی فعالیت میکنند، گفت: این مرکز باید جزء فعالترین مراکز فرهنگی کشور باشد. در این مرکز اساتید باید بیایند و بگویند چه بر سرزمین ایران گذشته است و بر اساس همان نتیجه بگیرند که باید برای آینده چه کنیم.
رییسجمهور با بیان اینکه سازمان اسناد و کتابخانه ملی باید کانون بالندگی و تغذیه و حمایت از اندیشه و اندیشمندان باشد، گفت: اگر غیر از این موارد امری مورد توجه قرار گیرد امور موردی و لحظهای است. آنچه که تأثیر ماندگار دارد و تأثیر درست دارد هویت راه و آرمانها است و آن کار، کار اندیشمندان و صاحبنظران است که یک سند میتواند مسیر یک ملت را عوض کند.
احمدینژاد همچنین تصریح کرد: تاریخ را مرور کنیم بسیاری از موضعگیریهای ما به یک اتفاق گذشته برمیگردد. اگر این اسناد درست منتشر شود همه چیز در آینده بر اساس آن تنظیم خواهد شد.
رییسجمهور با تاکید بر اهتمام علما، بزرگان و اندیشمندان به پژوهشسی های تاریخ متذکر شد: باید بتوانیم اسناد را منتشر کنیم و از آنها صیانت کنیم و در دسترس عموم قرار دهیم.
رییسجمهور سپس با اشاره به دستور بازگشایی تأسیسات هستهای خاطرنشان کرد: در مقاطعی از تاریخ این سرزمین قلدرها و بیفرهنگها توانستند ارادهشان را در بر ملت ایران تحمیل کنند که تلخی این تحمیلات همواره کام ملت را آزرده است.
وی افزود: من به عظمت ملت ایران همیشه باور داشته و دارم و قبل از اینکه مدال خدمتگزاری را به سینه بزنم قول دادم فعالیتهای هستهای را آغاز کنم.
احمدینژاد بازگشایی تأسیسات هستهای را حداقل حق ملت ایران دانست و گفت: هیچکدام از ما اجازه نداریم از حقوق اساسی یک ملت که حقوق همه بشریت و حقوق نسلها است عدول کنیم. دیدیم ملت چه کرد و چه حماسهای آفرید که در تاریخ ماندگار شد. همه این حماسه ها چراغ راه ملتها است. برای همین باید صاحبنظران و اندیشمندان نقاط برجسته تاریخ ایران را معرفی کنند و علتیابی کنند و برای ملتها بیان کنند.
احمدینژاد با بیان اینکه وقتی درباره ایران صحبت میکنیم تعبیر نشود که ایرانپرستی یا قومپرستی میکنیم، خاطرنشان کرد: ملت ایران ملت ممتاز است، نه به داشتههای دیگران چشمداشت دارد. ملت ایران در انسانی و فرهنگی زیستن و در توحید و عدالتمحوری ممتاز است.
وی سپس یادآور شد: خدا امکانات طبیعی، جغرافیایی و نیروی انسانی شگرفی به ایران عطا کرده است که ما مأموریت داریم که از این امکانات استفاده کرده و بشریت را به انسانیت، یگانهپرستی و زندگی متعالی دعوت کنیم.
رییسجمهور سپس خاطرنشان کرد: روزی باید فرا برسد که هویت تکتک انسانها همانند ماهیتشان یعنی حقیقت انسانها بر اساس فطرت انسانی با یکدیگر رفتار کنند و آن روز، روزی است که عدالتگستر جهان بر دنیا حاکم میشود و نقطه کانونی آرمان ملت ایران آن روز است.
رییسجمهور همچنین تصریح کرد: امروز همه ملت ایران با اتکا به ریشههای مستحکم و هویت پرافتخار خود دست به دست هم دهند و آینده را آنطور که شایسته ملت ایران است و وعدهداده خداوند متعال است، پایهگذاری کنند.
پایان پیام/
نظر شما