حجتالاسلام محمد ذوالفقاری، معاون پژوهشی حوزه علمیه امام القائم (عج) تهران به خبرنگار شبستان گفت: طرح ختم علمی قرآن در سه مرحله تجزیه و ترکیب، مفاهیم و تفسیر قرآن از ابتدای سال جاری در دستور کار معاونت پژوهش حوزه علمیه امام القائم (عج) قرار گرفت که تاکنون بخش عمدهای از مرحله اول این طرح اجرا شده است.
وی افزود: در مرحله اول 350 نفر از طلاب حوزه علمیه امام القائم(عج) هر کدام دو صفحه از قرآن کریم را زیر نظر اساتید حوزه و با استفاده از کتب مربوط به ادبیات عرب تجزیه و ترکیب میکنند. در مرحله بعد طلاب به موضوع مفاهیم قرآن می پردازند و این دو مرحله مقدمهای برای مرحله آخر یعنی تفسیر قرآن کریم است.
معاون پژوهشی حوزه علمیه امام القائم (عج) قرآنپژوهی را از بایستههای پژوهشی حوزههای علمیه خواند و افزود: طرح ختم علمی قرآن کریم گامی است به سوی پرورش مفسران جوان و حوزه علمیه امام القائم (ع) اهتمام خود را بر پرورش استعدادهای قرآنی و متمرکز کردن فعالیتهای پژوهشی آن ها بر قرآنپژوهی قرار داده است.
وی ادامه داد: متأسفانه تاکنون در حوزههای علمیه در سازمان دهی امر پژوهش کوتاهی شده است و پژوهشگران برتر حوزه علمیه در نتیجه فعالیتهای شخصی خود به این مرتبه دست یافته اند نه برنامهریزی مدون.
حجتالاسلام ذوالفقاری با اشاره به فعالیتهای پژوهشی حوزه علمیه امام القائم (عج) گفت: علاوه بر طرح ختم علمی قرآن کریم، تعدادی از طلاب این حوزه پژوهشهایی را در زمینههای پیشینه وهابیت، پیشینه اسراییل و ... انجام دادهاند که در مجلات معتبر علمی به چاپ رسیده است. همچنین تحقیقات فقهی و اصولی بخش دیگر فعالیتهای پژوهشی این حوزه را تشکیل می دهد.
معاون پژوهشی حوزه علمیه امام القائم (عج) افزود: با توجه به این که کار پژوهش احتیاج به آموزش دارد، با مرکز حوزههای علمیه تهران هماهنگیهایی برای برگزاری دورههای آموزشی روش تحقیق در حوزه امام القائم (عج) با حضور اساتید مجرب انجام شده است تا طلاب این حوزه هرچه بیشتر به سمت پژوهش و تحقیق گرایش پیدا کنند.
پایان پیام/
نظر شما