هوشنگ کوگرد، رییس اداره کل خدمات نمودارگیری شرکت ملی حفاری ایران، پیش از ظهر امروز (19 اردیبشهت)، با بیان اینکه این عملیات تا پیش از این به صورت انحصاری توسط شرکت های غربی در دریا صورت می گرفت، به خبرنگار شبستان در بوشهر گفت: موفقیت متخصصان و کارشناسان ایرانی در ارائه این خدمات که از عملیات های پیشرفته در زمینه نمودارگیری است، بیش از 3 میلیون یورو صرفه جویی برای کشور به همراه داشته است.
وی افزود: این عملیات شامل تهیه نمودارهای ارزیابی مخزن، لرزه نگاری عمودی، تشخیص لایه ها و شکستگی ها و نوع جنس آنها در محل استقرار دستگاه حفاری دریایی آبان 5 که درحال حفاری نخستین چاه توصیفی در این موقعیت است، انجام شد.
رییس اداره کل خدمات نمودارگیری شرکت ملی حفاری ایران اظهارداشت: هم اکنون متخصصان و کارکنان اداره کل نمودارگیری این شرکت درحال پلاک گذاری و مشبک کاری این چاه هستند.
علاوه بر دستگاه حفاری آبان 5 دستگاه حفاری شهید رجایی شرکت ملی حفاری ایران نیز در عملیات حفاری در فاز 14 میدان گازی پارس جنویی مشارکت دارد.
با انجام حفاری 2 حلقه چاه توصیفی و نصب 2 دستگاه جکت، عملیات حفاری 20 حلقه چاه توسعه ای در این فاز آغاز می شود و در اجرای این پروژه، تامین دستگاه حفاری، مهندسی، خدمات فنی، تامین کالا و مواد و پشتیبانی به طور کامل به عهده شرکت ملی حفاری ایران است.
فاز 14 پارس جنوبی به روش تامین مالی فاینانس با برآورد مالی اولیه 5 میلیارد و 249 میلیون دلار ازسوی کنسرسیومی متشکل از 8 شرکت پیمانکار و سازنده ایرانی در منطقه پارس 2 ( پارس کنگان) در دست اجراست.
حفاری در فاز 14 از آذر گذشته با استقرار یک دستگاه حفاری این شرکت آغاز شد و حفاری نخستین حلقه چاه توصیفی هم اکنون با بیش از 50 درصد پیشرفت در دست اجراست.
فاز 14 با هدف تولید روزانه 50 میلیون مترمکعب گاز ، 75 هزار بشکه میعانات گازی، تولید سالانه یک و نیم میلیون تن گاز مایع، یک میلیون تن اتان به منظور تامین خوراک واحدهای پتروشیمی و تولید روزانه 400 تن گوگرد طراحی شده و اکنون بیش از 40 درصد پیشرفت دارد.
پایان پیام/
نظر شما