مخالفت مجلس با لایحه اصلاح جداول حوزه های انتخابیه

نمایندگان مجلس شورای اسلامی با لایحه اصلاح جداول حوزه های انتخابیه با 87 رای موافق، 68 رای مخالف، 16 رای ممتنع از مجموع 197 رای با آن مخالفت کردند.

به گزارش خبرنگار پارلمانی شبستان، در ادامه جلسه علنی امروز سه شنبه 15 اردیبهشت لایحه اصلاح جداول حوزه های انتخابیه که قبلاً دو فوریت و یک فوریت آن به تصویب مجلس نرسیده بود و به صورت عادی در دستور کار مجلس قرار گرفته بود، در دستور قرار گرفت و نمایندگان با 87 رای موافق، 68 رای مخالف، 16 رای ممتنع از مجموع 197 رای با آن مخالفت کردند.

لاریجانی در ابتدای مطرح شدن این لایحه که با دو دو نمایندگان نیز مواجه شد گفت: این لایحه، کذایی اصلاح جداول حوزه های انتخابیه که آقای حسینیان مدتی است به کمیسیون شوراها داده اند در دستور کار است.

سیدحسین نقوی حسینی نماینده ورامین در مخالفت با این لایحه گفت: مجلس هشتم رو به پایان است و نمایندگان بعد از 4 سال در دور هشتم شاید صلاح نیست که در مورد حوزه های انتخابیه تصمیم بگیرند که دیگر در آن نماینده نیستند.

وی اظهار کرد: بهتر است عدالت در این لایحه رعایت شود زیرا در کمیسیون کار کارشناسی بر این لایحه صورت نگرفته است و اصلاحاتی نیز در آن نیست.

نقوی حسینی یادآور شد: این لایحه با زدوبند سیاسی بررسی شده و کار کارشناسی بر روی آن انجام نشده است.

محمدرضا خباز نماینده کاشمر در موافقت با این لایحه گفت: این لایحه در مهرماه سال گذشته تقدیم مجلس شد و شرایط امروز با آن موقع که در آستانه انتخابات بودیم کاملاً متفاوت است.

وی اظهار کرد: ممکن است این لایحه در سال انتخابات که باید سال آرامش بود و عدم آرامش کمک می کرد ولی در حال حاضر باید این اتفاق در مجلس هشتم بیفتد و مجلس برای حوزه های انتخابیه تعیین تکلیف کند.

خباز تصریح کرد: برخی دوستان که نگران این لایحه هستند دلیل مخالفتشان این است که عدالت در این لایحه رعایت نشده است و ما مایل هستیم که مجدداً این لایحه اصلاح شود نه اینکه هر سه موضوع را کنار بگذاریم و آن را بررسی نکنیم.

مهدی کوچک زاده عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی در تذکری آیین نامه ای و با استناد به بند 11 ماده 23 در واکنش به سخنان نقوی بررسی این لایحه را زدوبند سیاسی دانست گفت: کار دقیق و کارشناسی و کاری که عاقبت آن به درد مردم می خورد به ادبیات سالم نیاز دارد.

وی بیان کرد: در مورد این لایحه ما در کمیسیون شوراها ماهها وقت صرف کردیم و تعداد زیادی از نمایندگان پیشنهاد آوردند و بحث کردیم ولی این شایسته نیست که آقای نقوی بگویند این زدوبند سیاسی است. وی خطاب به نقوی گفت: آقای نقوی آیا صحیح است بعد از زحمات شما و رای آوردنتان در حوزه انتخابیه بگوییم با زدوبند سیاسی امده ایم این ادبیات فضای کار مجلس را از فضای سالم دور می کند.

لاریجانی در پاسخ به این تذکر کوچک زاده گفت: آقای نقوی نباید کلمه زدوبند را به کار می برد و شما نیز نباید این را می گفتید.

نقوی حسینی در تذکری و در واکنش به سخن کوچک زاده مبنی بر اینکه با زدوبند سیاسی وارد مجلس شدید گفت: از آقای کوچک زاده تشکر می کنم که با راهنمایی خودشان دیگران را ارشاد می کنند ای کاش کسی هم وی را ارشاد می کرد.

وی بیان کرد: کمیسیون شوراها در مصوبه اول خود 5 نفر از نمایندگان شهر تهران را کم و 5 نفر به شهرستان های این استان اضافه کرد و این پیشنهاد چاپ و در کازیوی نمایندگان توزیع شد و قرار شد در صحن علنی مجلس مطرح شود.

وی ادامه داد: بعد از 72 ساعت این مصوبه را یک شبه عوض کردند و این چیزی که به مجلس آمد چیز دیگری بود آیا این موضوع غیر از زدوبند سیاسی است.

لاریجانی در پاسخ به تذکر نقوی گفت: نباید فوراً نسبت به یک کمیسیون قضاوت ناثواب داشت از کجا می گویید زدوبند سیاسی است من خودم به آقای حسینیان گفتم که بهتر است این مصوبه را تغییر دهید و بر روی آن کار کارشناسی انجام دهید.

وی اضافه کرد: آقای حسینیان و دوستانشان در کمیسیون شوراها این موضوع را بررسی کردند حالا ممکن است شما مخالف باشید ولی چرا ادبیاتی به کار می برید که بی جهت دیگران را تحقیر کنید.

سیدجلال یحیی زاده نیز نماینده تفت و میبد نیز در مخالفت با این لایحه گفت: این مصوبه به درد مجلس دهم می خورد نه مجلس نهم پس کاری نکنیم که دویست نماینده جدید احساس کنند که در روزهای پایانی مجلس هشتم حقی از آنها گرفته می شود و بهتر است ما برای مجلس نهم تصمیم گیری نکنیم.

سید نجیب حسینی نماینده کلاله و مینودشت در موافقت با این لایحه گفت: امروز بعد از 4 سال 5 میلیون نفر جمعیت به انتظار رای نمایندگان هستند پس بهتر است به کلیات این لایحه رای داده شود.

مهرداد لاهوتی نماینده لنگرود نیز در مخالفت با این لایحه نوع نگاه به بررسی این لایحه نگاهی بوده است که ما در ایام انتخابات داشتیم یعنی به گونه ای می خواستیم حوزه ها را تقسیم کنیم که منافع مجلس هشتم در آن لحاظ شود.

وی بیان کرد: چه اشکالی دارد اجازه دهیم که این لایحه در مجلس نهم برگزار شود تا به صورت کارشناسی بر روی آن نظر داده شود.

حجت الاسلام حسن نوروزی در موافقت با این لایحه گفت: من عضو کمیسیون انرژی و کمیسیون تلفیق بوده ام و فکر نمی کنم برای لایحه ای به این اندازه وقت صرف شده باشد.

وی با بیان اینکه بررسی این لایحه زدوبند نبوده است یادآور شد: بررسی این لایحه مصلحت شخصی و گروهی نبوده است بلکه مصلحت کشور بوده است.

پس از رای مخالف نمایندگان لاریجانی خطاب به نمایندگان گفت: 60 ثانیه هم معطل ماندیم تا نمایندگان رای دهند و نگویند که کم وقت گذاشتیم.

این لایحه بحث اصلاح حوزه های انتخابیه سومین بار است که در مجلس مطرح می شود براساس ماده واحده لایحه که به تصویب نمایندگان نرسید قرار بود تعداد نمایندگان مجلس شورای اسلامی از 290 نفر به 310 نفر و تعداد حوزه های انتخابیه از 207 حوزه انتخابیه به 225 حوزه انتخابیه افزایش یابد.

پایان پیام/
 

کد خبر 130849

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha