اسدالله بیرانوند، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین به خبرنگار شبستان گفت: مراسم 50 بدر، مراسمی مختص مردم شهر قزوین است و هر سال در 19 اردیبهشت ماه برگزار می شود.
وی با بیان اینکه در فهرست ملی آثار کشور نیز به ثبت رسیده است، ادامه داد: مراسم 50 بدر یکی از آداب و رسوم غنی، ارزشی و اعتقادی مردم قزوین است و مراسمی شبیه به 13 بدر است که با گذشت 50 روز از فصل بهار برگزار می شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین اضافه کرد: در این مراسم، مردم در مصلای شهر حضور می یابند و اگر سال گذشته برای آنها سالی پرباران بوده، نماز شکرگزاری به جای می آورند و در غیر این صورت، نماز باران می خوانند و از خداوند متعال طلب باران می کنند.
وی اضافه کرد: شهر قزوین از معدود شهرهایی است که این مراسم به صورت خودجوش، مردمی و پررنگ در آن برگزار می شود؛ این مراسم در تعداد کمی از شهرهای کشور برگزار می شود اما در قزوین این مراسم به صورت ویژه تر برگزار می شود.
بیرانوند تصریح کرد: این مراسم از صبح امروز آغاز شده است و برخی از خانواده های قزوینی در مصلای شهر حضور می یابند، نماز خوانده و با خدای خود راز و نیاز می کنند و غذای خود را نیز در دل طبیعت صرف می کنند.
وی ادامه داد: بیشتر خانواده عصر امروز بعد از انجام کارهای روزانه خود، در مصلا حضور می یابند و ساعات پایانی روز خود را در طبیعت سپری می کنند و پخش آش نذری نیز از ویژگی های این مراسم است.
وی با اشاره به اعتقاد مردم استان در تأثیر این مراسم در بارش باران، خاطر نشان کرد: مردم قزوین اعتقاد دارند که برگزاری این مراسم و خواندن نماز باران، موجب می شود تا خداوند متعال باران رحمت خود را نصیب مردم این شهر کند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین یادآور شد: با توجه به فراگیر شدن مراسم 50 بدر در قزوین، در سال های اخیر حتی مردمی که اصالتشان قزوینی نیست و از دیگر شهرها، در قزوین ساکن شده اند نیز در این مراسم شرکت می کنند.
پایان پیام/
نظر شما