استاد محمد سلحشور، رئیس شورای عالی انجمن خوشنویسان ایران، به خبرنگار شبستان گفت: هنر ضابطه زیبایی است و هراندازه که انسان بتواند با هنر بیشتر زندگی کند، خود هنری بزرگ است.
وی از هنر خوشنویسی به عنوان هنر "هنرمندانه زندگی کردن" تعبیر کرد و درک درست واقعیت های اجتماعی را از ویژگی های هنرمند این عرصه نام برد.
وی اظهار داشت: ایران با سه هنر شاخص فرش، ادبیات و خوشنویسی در جهان مطرح است و خوشنویسی علاوه بر زیبایی هنر خط، همه این پیام ها و هنر ها را در خود گنجانده است.
سلحشور، هنر خوشنویسی را هنری فرهنگی خواند و گفت: این هنر به دلیل نمود زیبا ترین کلام ها که در زندگی عادی جامعه جاری است، زیبایی های اجتماعی و معنویت را به تصویر می کشد و از این طریق حیات می دهد.
وی با تاکید بر تلاش درماندگاری هنر خوشنویسی به عنوان فرهنگی اثر گذار به آثار و کتب تدوین شده توسط اساتید این حوزه اشاره و به هنرمندان توصیه کرد آثار خود را به صورت مجموعه ای مدون گرد آوری کنند.
چهره ماندگار عرصه خوشنویسی با اظهار اینکه باید برنامه ریزی ها به گونه ای باشد که آحاد جامعه به ویژه جوانان و نوجوانان فراغت روزانه خود را به یادگیری هنر بویژه هنر خوشنویسی اختصاص دهند، گفت: در این رابطه باید آموزش ها و فرهنگ سازی جدی تر صورت گیرد.
سلحشور همچنین افزود: چه در آموزش و پرورش برای تربیت نوجوانان هنرمند خوشنویسی و چه در دانشگاه ها نیاز است به شکل جدی از اساتید خوشنویسی که دوره های عالی و ممتازی را گذرانده اند، بهره گرفته شود.
وی با بیان اینکه گاهی انتخاب اساتید به شکل رابطه ای و به اصطلاح با پارتی صورت می گیرد و آن عده که صلاحیت آموزش را دارند، کمتر انتخاب می شوند، اعلام کرد: در صددیم تا با وزارت آموزش و پرورش گفتگو و نشستی در این رابطه داشته باشیم تا معیار داشتن درجه ممتازی خوشنویسی برای معلمان هنر و مدرسان خوشنویسی در مدارس ارجح بوده و ملاک انتخاب قرار گیرد.
این هنرمند برجسته خوشنویسی کشور تصریح کرد: پارتی هنرمندان برای تدریس هنر خوشنویسی در مراکز آموزشی، مدارس و دانشگاه ها، درجه ممتازی و آثاری که خلق می کنند و از خود به جا می گذارند، است.
سلحشور گفت: در انجمن خوشنویسان ایران از ابتدا تا کنون به حدود 70 تن از هنرمندان درجه استادی و دکترای هنری اعطا شده است.
وی افزود: حدود 600 پرونده از هنرمندان خوشنویس هم در دست بررسی داریم.
وی مجموعه آثار هنرمندان خوشنویس در استان خراسان شمالی را بسیار خوب ارزیابی کرد و برگزار ی این جشنواره را برای زمینه سازی حضور علاقه مندان و هنرمندان این عرصه بسیار مفید خواند و برای تحقق این مهم اظهار امیدواری کرد.
پایان پیام/
نظر شما