تا مساجد در حاشیه باشند کسی دست به قلم نمی شود

مدیر عامل موسسه پیوست نگاری فرهنگی یکی از موانع کمبود پژوهش های مسجدی را مهجوریت مساجد دانست و گفت: با روند کارکرد حاشیه ای مساجد، کتاب های مسجدی مشتری خود را از دست می دهند و در نتیجه کسی دست به قلم نمی شود.

دکتر حسن بنیانیان، مدیر عامل موسسه پیوست نگاری فرهنگی با اشاره به اینکه در حاشیه ماندن مساجد در پرداختن نویسندگان و پژوهشگران به این مکان مقدس بی تاثیر نیست به خبرنگار شبستان گفت: اگر مساجد در همه زمینه های مهم در زندگی امروز مردم فعال باشند محققان و نویسندگان نیز لزوم توجه به این مسئله را در خود احساس کرده و به تحلیل این امر از زوایای مختلف می پردازند.


وی به تاثیر حمایت از نشرهای موجود از توسعه کتاب، کتابخوانی و نوشتن به عنوان عاملی حاشیه ای در ترغیب به نوشتن کتب در حوزه مسجد اشاره کرد و گفت: مسئله اصلی در عدم گرایش نویسندگان به پژوهش در حوزه مسجد این است که ساز و کارهای فرهنگی، دین را به بخش کوچک فرهنگی می برد؛ در حالی که دین باید در همه تصمیم گیری های نقش اصلی را ایفا کند.


بنیانیان افزود: با روند کارکرد حاشیه ای دین در زندگی، کتاب های دینی به مرور مشتری خود را از دست می دهند و در نتیجه کسی دست به قلم نمی شود.


وی خاطر نشان کرد: با استقبال مردم از کتب دینی و معنوی و افزایش تقاضاها، انتشارات نیز اقدام به انتشار کتب مورد نیاز می کنند و به این صورت فرهنگ مطالعه کتب دینی و مذهبی در جامعه نهادینه می شود.

 

بنیانیان با تاکید بر نقش بی بدیل مساجد در مواجهه با جنگ نرم و با اشاره به مقاله پژوهشی خود با عنوان «نقش نظام تبلیغات اصیل دینی در مقابله با جنگ نرم» به خبرنگار شبستان گفت: خداوند در دین اسلام، شبکه ای طبیعی برای تبلیغات دینی به ودیعه گذاشته است که بالاتر از شبکه مساجد، عالمان دینی، عبادات فردی و اجتماعی به صورت نظامی گسترده نقش های فزاینده ای ایجاد می کنند. همین پدیده طی سال ها تفکر شیعی را منتقل کرده و باعث شده است از درون ظرفیت های دین شیعه، انقلاب اسلامی استخراج و نظامی اسلامی برقرار شود.


وی با تاکید بر هجوم فرهنگی بیگانگان در سال های اخیر و نقش ابزارهای مدرن در این امر گفت: در برابر تهاجم فرهنگی جهان مدرن، به جای ساماندهی فرهنگ در یک مکان مشخص با پراکندگی آن در فرهنگسراهای مختلف و سایر اماکن مذهبی عناصر تاریخی به صورت ناآگاهانه ای تضعیف شده و اثر بخشی آن تقلیل یافته است.


مدیر عامل موسسه پیوست نگاری اضافه کرد: با جای دادن اندیشه های اسلامی در موضوعات و مسائل فرهنگی مانند مشاوره خانواده، مشاوره تحصیلی، مشاوره شغلی و ... می توان از استقرار اندیشه های غربی در زندگی مدرن امروز جلوگیری کرد و با ارایه خدمات اجتماعی و فرهنگی در مساجد و با حضور عالمان و نخبگان دینی از ناکارآمد شدن مساجد پیشگیری کرد.


بنیانیان با تاکید بر کمرنگ شدن نقش مساجد در مناسبات اجتماعی اظهار کرد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی و استقرار حکومت اسلامی و در پی آن با ورود ابزار مدرن همانند تلویزیون و حضور روحانیون در برنامه های مختلف تلویزیونی، کم کم کارکرد مساجد و نیاز به حضور روحانی در آن از ذهن ها خارج شد؛ در حالی که ارتباط رودر رو با افراد و پاسخگویی به نیازهای آنان تاثیر چشمگیر و قابل توجه تری در زندگی مردم دارد.


وی گفت: یادآوری این امر که در هر محله مسجدی برپا و روحانی پاسخگو به نیازهای مردم در آن حاضر است، شادی و نشاط و غم و اندوه در کنار هم عرضه و جوابگو بودن شادی مردم با نهادهای غیر دینی اصلاح می شود.


پایان پیام/
 

کد خبر 130297

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha