حسین نوری مدیر روابط عمومی صدا و سیمای مرکز خوزستان، به خبرنگار شبستان گفت: "سما در آتش" روایت حماسه ای ماندگار از مقاومت و رشادت های عشایر و نیروهای مسلح در شکست حصر سوسنگرد است که در مقطع زمانی مهر و آبان سال 59، در حاشیه شهر سوسنگرد روایت می شود.
وی خاطر نشان کرد: در این مقطع نیروهای بعث عراق با تدارک چند لشکر از مرز گذشته و ضمن اشغال چندین روستا، شهر سوسنگرد را به محاصره خود در می آورند.
نوری، افزود: نیروهای خودی با همکاری عشایر و با اندک تجهیزات و مهمات خود، در سوسنگرد و حاشیه آن به مقاومت پرداختند و مانع از ورود متجاوزان به شهر شدند، نرسیدن به موقع تجهیزات و نیروی لازم موجب شده بود تا نیروهای متجاوز به سوسنگرد رسیده و آن را به محاصره کامل خود درآورند.
مدیر روابط عمومی صدا و سیمای مرکز خوزستان، تصریح کرد: نیروهای بعثی حلقه محاصره را روز به روز تنگ کرده و تمام روستاهای اطراف را به اشغال خود در آورند و از مردم خواستند که با آنها همکاری کنند، اما مردم بر خلاف تصورات بعثی ها ضمن مقاومت به یاری نیروهای خودی پرداختند و ضربات مهلکی بر متجاوزان وارد کردند، البته این مقاومت برای مردم بسیار گران تمام شد زیرا متجاوزان از شدت عصبانیت با قتل عام ناجوانمردانه و از بین بردن اموال آنها، زندگیشان را متلاشی کردند.
وی با اشاره به موضوع این تله فیلم، اضافه کرد: در جریان این تله فیلم مقاومت مردم روستای ابوحمیظه را می بینیم که با رشادت های خود از جان و مال خود گذشته و هم پای رزمندگان اسلام در مقابل متجاوزان ایستادگی کردند، چند روزی از اشغال این روستا می گذرد که نیروهای عراقی در صدد ورود به شهر سوسنگرد از سمت شرق آن هستند.
مدیر روابط عمومی صدا و سیمای مرکز خوزستان، ادامه داد: زن، مرد، پیر و جوان این روستا، هم قسم می شوند که تا آخرین لحظه از مکتب، ناموس و سرزمین خود دفاع کنند و به همین منظور، مردم با برقراری ارتباطات کاملا سری و حساب شده متجاوزان عراقی را سخت مشغول خود می کنند و از طرفی با دریافت اطلاعات از نیروهای نفوذی مستقر در سوسنگرد و انتقال این اطلاعات به فرماندهان خودی زمینه تهاجم رزمندگان اسلام را به مواضع بعثی ها فراهم می کنند.
وی با بیان اینکه در این بین مردم متحمل سختی های بسیار شده و شهدای زیادی را تقدیم انقلاب و نظام کردند، اذعان داشت: رفت و آمد بسیار دقیق زن های روستا به حاشیه شهر و روستاهای اطراف جهت انتقال سلاح و مهمات به نیروهای خودی هیچ وقت از اذهان پاک نخواهد شد.
وی عنوان کرد: لشکر 92 زرهی، سپاهی ها، بسیجی ها و نیروهای شهید چمران با حمایت های مردمی پس از دریافت پیامی از امام امت(رحمت الله علیه) یکدل و یک نفس بر متجاوزان یورش می برند و با برنامه ای کاملاً مدون آنچنان ضربه ای به بعثی ها وارد می کنند که تا ابد در تاریخ می درخشد.
نوری، بیان کرد: نیروهای عراقی از غافلگیری و سرعت عمل رزمندگان اسلام متحیر شده تعدادی از آنها کشته و تعدادی به عقب برمی گردند و برخی نیز در منطقه سرگردان شده اند که در بین این افراد سرگردان چند درجه دار عراقی هستند که راه بازگشت نداشته و از طرفی قصد تسلیم به نیروهای اسلام را هم ندارند، لذا تصمیم می گیرند با ترفندهایی از این مخمصه نجات یابند، به همین خاطر با ایجاد رعب و تهدید بسیار در خانه ای مخفی شده تا در فرصت مناسب راه گریزی پیدا کنند.
مدیر روابط عمومی صدا و سیمای مرکز خوزستان، اضافه کرد: اما هوش و ذکاوت مردم به ویژه یک زن رشید سوسنگرد مانع از اجرای نقشه های آنها شده و سرانجام به دست این زن دلاور به اسارت درآمده و تحویل رزمندگان اسلام شدند.
وی با بیان اینکه فیلم سینمایی "سما در آتش" به ظاهر 90 دقیقه است اما داستان ساعت ها و روزهای سخت تنهایی و شکیبایی را به تصویر کشیده، تأکید کرد: قطعا در این فیلم نمی توان به همه ابعاد حوادث تلخ و شیرین واقعه سوسنگرد پرداخت اما سعی شده تا حد امکان شرایط آن دوران به تصویر کشیده شود.
مدیر روابط عمومی صدا و سیمای مرکز خوزستان، یاد آور شد: صدا و سیمای این مرکز با تامین اعتبارات قابل توجه از ارتش و سپاه و حمایت های تجهیزاتی و مردم روستاهای مختلف، در تولید این اثر سهیم و شریک است که امیدواریم این همت و تلاش توشه آخرت همه دلسوختگان دفاع مقدس قرار گیرد.
وی خاطر نشان کرد: تهیه کننده، کارگردان و نویسنده این فیلم بر عهده نعیم سخراوی، فریدالدین نیکجو و ضرابی مقدم است و تمام بازیگران این فیلم به جز یک نفر همگی از استان خوزستان هستند.
نوری، افزود: نسرین مقانلو، رسول بهارانگیز، منصور نواصری، راعد تمیمی، رضا حیاتی، مجید شمیلی، میترا دهقانی، معصومه مروت، ماهان فریدنی، فرزاد رمضانی، سید عباس سعیداوی، مصطفی عطایی، محمد غالیاتی، معین نگراوی، غلامرضا مزرعه و احمد محمدی مهر از جمله بازیگرانی هستند که در این فیلم ایفای نقش می کنند.
پایان پیام/
نظر شما