به گزارش خبرنگار شبستان، نشست بررسی وضعیت نشر کتب حوزه رسانه و ارتباطات امروز 17 اردیبهشت به همت انتشارات سروش در سرای اهل قلم در بیست و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب برگزار شد.
دکتر محسنیان راد در این نشست در مورد رونق چاپ کتاب گفت: ناشری به اسم سیج بیشترین کتب ارتباطات را منتشر می کند و در هر کنفرانسی این آثار را به نمایش می گذارد، در حالیکه اگر در ایران انتشارات سروش همچون این انتشارات بخواهد فقط در حوزه ارتباطات کار کند، با وجود دولتی بودن ورشکسته می شود.
وی با بیان اینکه برای مخاطب کتاب مهم است نه ناشر عنوان کرد: در سال 69 تحقیقی انجام دادم در مورد فارغ التحصیلان رشته ارتباطات و متوجه شدم تنها 6 درصد آنها در رسانه ها کار می کنند و 94 درصد به کاری غیرمرتبط با رسانه مشغول هستند حتی یکی از شاگردان من آجیل فروشی می کرد.
این استاد دانشگاه با تاکید بر اینکه کتابها باید پاسخگوی نیاز افراد جامعه باشند، اظهار داشت: در حالی که مردم کتاب «ایران در 40کهکشان» را با قیمت 40 هزار تومان می خرند کتاب 5 هزار تومانی در چاپ اول لنگ می زند، زیرا مورد نیاز جامعه نیست.
دکتر محسنیان با بیان اینکه نگاه پروپاگاندایی جامعه ما را بیچاره کرده است، تصریح کرد: ما به جای کار کردن فقط از بایدها حرف می زنیم اگر همه ما از مسئولان گرفته تا مردم عادی کارمان را به درستی انجام دهیم جامعه به جلو پیش می رود اما اگر وقتمان را صرف بایدها در قبال یکدیگر کنیم به پیشرفت نمی رسیم.
براساس این گزارش دکتر اصغر فهیمی فر در ادامه این نشست گفت: ناشران برای اینکه موفق باشند باید یک نظام اقتصادی به وجود بیاورند تا بتوانند ادامه حیات دهند.
دکتر فقیهی فر با اشاره به دخالت سلایق در برنامه ریزی ها و سیاست گذاری های حوزه نشر افزود: قواعد و قوانین نباید مقطعی باشند تا با تغییر هر مدیر دگرگون نشود در حقیقت ما باید نظام نامه های روشن در تمام عرصه ها از جمله چاپ کتاب داشته باشیم.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه انقلاب اسلامی در حال ساخت مکتب است عنوان کرد: دانشگاهها و حوزه های علمیه این پتانسیل را دارند که انقلاب را به نگره تئوریک در دنیا تبدیل کنند.
دکتر فقیهی فر با بیان اینکه انتشارات سوپرمارکت نیست که درآمد داشته باشد، گفت: انتشارات در ذات خود ریسک پذیر است و باید فکری اساسی در مورد امنیت و ادامه روند کاری آن انجام شود.
پایان پیام/
نظر شما