بحث ممیزی رعایت یکسری قوانین مرتبط با نظام است

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد : بحث ممیزی رعایت یکسری قوانین مرتبط با نظام است که تنها مربوط به حوزه نشر نبوده و در تمامی زمینه ها وجود دارد.

 

به گزارش خبرگزاری شبستان؛ " سید محمد حسینی" شب گذشته در گفتگو ویژه خبری به بررسی وضعیت انتشار کتاب پرداخت و گفت: امسال نظرسنجی های روزانه از بازدیدکنندگان در زمینه های مختلف در خصوص وضعیت نمایشگاه، کمبودها و مشکلات، تحلیل را برای ما آسان تر کرده است.

وی یادآور شد: روز جمعه 700 هزار بازدید کننده داشتیم و با یک رکورد روبه رو هستیم و رقمی قابل توجه است و روز پنج شنبه هم تعدادی در حدود 430 هزار نفر بازدیدکننده از نمایشگاه کتاب داشتیم.
حسینی ادامه داد: 63 درصد از بازدید کنندگان در روز جمعه از شهرستان ها به تهران آمده بودند که این تعداد نشان دهنده شور و نشاطی در میان مردم است و ما با یک نوع تلاقی فرهنگ ها و زمینه گفتگو روبرو هستیم.
وی در ادامه افزود: غالباً افراد با اشتیاق وارد نمایشگاه می‌شوند و نمایشگاه را عاملی که موجب تقویت همگرایی در میان مردم می‌شود می‌دانند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه اظهار داشت: خیلی از بازدیدکنندگان کتاب را به عنوان غذای روح و روان قلمداد می‌کنند و چیزی در حدود 79 درصد اظهار داشتند که برای حل مشکلات خود اقدام به مطالعه می‌کنند، 83 درصد از بازدیدکنندگان نمایشگاه را عاملی برای افزایش دانش و ارتقا سطح مطالعه دانستند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به وجود برخی مشکلات در نمایشگاه افزود: تنها 35درصد از بازدیدکنندگان قبل از حضور در نمایشگاه از ‌آنچه که قرار است خریداری شود و مورد انتظار آن هاست، ‌اطلاع دارند، شاید یکی از دلایل ازدحام در نمایشگاه نبود یک برنامه مشخص توسط بازدیدکنندگان است.
حسینی با اشاره به اینکه تاکنون حدود 5/1 میلیون نقشه نمایشگاه در میان بازدیدکنندگان توزیع شده است، افزود: اطلاع رسانی که در نمایشگاه صورت می‌گیرد باید تقویت شود، یکی از ایراداتی که بر نمایشگاه وارد شده در زمینه مسائل اطلاع رسانی و راهنمایی است که پاسخگوی خیل عظیم جمعیت نبوده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به سوالی مبنی بر مناسب نبودن سرانه مطالعه با توجه به پیشینه تاریخی گفت: در مقایسه با اهداف بلندی که در کشور ترسیم شده و با در نظر گرفتن پیشینه تاریخی باشکوهی که دارای آن هستیم و همگان به آن اذعان دارند به طور مسلم باید از وضعیت بهتری برخوردار شویم.
حسینی با اشاره به اینکه از روند رو به رشدی برخوردار هستیم، گفت: در مقایسه با کشورهای منطقه و جهان اسلام از این منظر در جایگاه خوبی قرار داریم ولی در دیدار با مقام معظم رهبری که سال گذشته صورت گرفت تاکید بر افزایش سرانه مطالعه و تیراژ کتاب بود.
وی در این خصوص تصریح کرد: ما به عنوان دولت همه تلاش خودمون را انجام می‌دهیم و برپایی نمایشگاهی با این عظمت و زحمات همه دستگاه ها نشان دهنده این تلاش است.
حسینی در ادامه افزود: افزایش مدام کتابخانه و در اختیار قرار دادن یارانه برای تهیه کتاب از اقدامات موثر در این زمینه است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه امسال بالغ بر 10 میلیارد تومان یارانه به دانشگاه ها، اساتید و حوزه ها قرار گرفت، افزود: در نظرسنجی که صورت گرفت،‌34 درصد از بازدیدکنندگان حدود یک سوم، همراه با بن از نمایشگاه بازدید کردند.
حسینی در ادامه افزود: برای افزایش میران سرانه مطالعه، یک عزم ملی نیاز است که باید همه ناشران و نویسندگان هم در این زمینه تلاش کنند.
وی با اشاره به اقداماتی جدید در نمایشگاه افزود: استقرار و برقراری نمایشگاه به معنای واقعی خود یکی از اقدامات جدید است که در سال گذشته به طور محدود موجود بود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این خصوص تصریح کرد: در این نمایشگاه به معرفی برخی آثار پرداختیم به عنوان مثال در زمینه اشعار آئینی که مردم به آن علاقه مند هستند توضیحاتی در این نمایشگاه ارائه شده است، در حقیقت تلاش بر افزایش جاذبه کتاب بوده است.
عضو کابینه دولت دهم درخصوص اقدامات صورت گرفته در زمینه گرانی کاغذ گفت: در نظرسنجی که انجام شده حدود 60 درصد از بازدیدکنندگان به گران بودن قیمت کتاب اذعان داشتند اما این درحالی است که خیلی از مردم آنچنان که باید و شاید به کتاب اهمیت نمی دهند.
حسینی در ادامه افزود: روال گذشته به این صورت بوده که وزارت ارشاد کاغذ خریداری می‌کرد و به توزیع آن ها میان کتاب فروشی ها می‌پرداخت که این روند با وجود بازار باز دارای مفاسد خاص خود بود.
وی در ادامه در این خصوص تصریح کرد: در ادامه تصمیم بر این شد که به جای آنکه به ناشران کاغذ بدهند به توزیع یارانه در جاهای مختلف بپردازند و به این صورت از ناشران حمایت شود،‌کاری که اکنون وزارت ارشاد انجام می‌دهد.
حسینی با اشاره به اینکه در سال 90 حدود 69 هزار عنوان کتاب موجود بوده، افزود: ما تنها به خرید آن دسته از کتاب هایی که مناسب است مثل کتاب های کمک آموزشی و درسی اکتفا می‌کنیم و به تقویت و حمایت آن ها می‌پردازیم.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه افزود: یکی از مسائلی که اخیرا مطرح شد، بحث واردات کاغذ بود که امیدواریم در سال تولید ملی، با سرمایه گذاری به تامین این منبع از خارج کمتر احتیاج داشته باشیم و در داخل کاغذ مرغوب و مناسب را تهیه کنیم.
حسینی با اشاره به اینکه هر چقدر یک صنف وارد عرصه شود کارها بهتر پیش می‌رود، افزود: با اتحادیه ناشران در تماس هستیم و جلساتی صورت می‌گیرد در یکی از همین جلسات اخیرا یکی از نظرات و پیشنهاداتی که اعلام شد این بود که کتاب فروشان را از پرداخت مالیات معاف کنیم.
وی با اشاره به اینکه حمایت ها در طول سال هم ادامه دارد، افزود: در بحث ترجمه در کشور حرکتی آغاز شده است که ما کتاب های فارسی را به زبان های مختلف دنیا ترجمه کنیم و در اختیار کشورهای دنیا قرار دهیم، در حقیقت در دنیا برای آشنایی با افکار و عقاید دانشمندان ما علاقه وجود دارد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به ترجمه های متعدد قرآن افزود: در مسئله مالکیت هنری،‌ادبی و حقوق مرتبط به آن تاکنون دو همایش برگزار شده است که امیدواریم لایحه ای که به دولت ارائه شده مورد عنایت واقع شود.
عضو کابینه دولت دهم با اشاره به بیداری اسلامی به عنوان یکی از اولویت های اصلی افزود: در حال حاضر در سازمان فرهنگ و ارتباطات جمله ای تحت عنوان بیداری اسلامی در حال انتشار است و حتی در همین نمایشگاه با همکاری بسیج و روایت فتح از مجموعه خوبی در این زمینه برخوردار هستیم.
حسینی با اشاره به بخش بیداری اسلامی به عنوان یکی از پرجاذبه ترین بخش های نمایشگاه گفت: در این غرفه هر روز اشعار و سروده های زیبایی اجرا می‌شود.
وی در ادامه گفت: به دلیل اینکه گاهی اوقات افراد از کتاب فروشی تغییر شغل می‌دهند و به شغل دیگر روی می‌آورند اصرار بر این بود که مالیات کتاب فروشی ها برداشته شود تا انگیزه ای برای کتاب فروشی ایجاد شود.
حسینی با اشاره به انجام این اقدام افزود: گام بعدی تبلیغ بیشتر در زمینه کتاب است، ‌اطلاع رسانی و آگاهی سازی به مردم به اقتصاد نشر کمک خواهد کرد.
وی با اشاره به اقدامات انجام گرفته در زمینه ممیزی کتاب ها افزود: بحث مییزی، بحثی موجود در تمامی زمینه هاست، سیاست کلان نظام بر رعایت یکسری چارچوب هاست.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه در نمایشگاه کتاب با کتابی که تبلیغ سلمان رشدی بود مواجه بودیم، افزود: اگر مراقبت صورت نگیرد به طور مسلم مواخذه خواهیم شد، کنترل ها و دقت ها باید صورت بگیرد تا مواردی مخالف حد و حدود اخلاقی رخ ندهد.
وی در این خصوص تصریح کرد: راه حل ممیزی ها، اصلاح موارد مخالف اخلاقی است.
حسینی در پاسخ به سوالی مبنی بر نبود روند مشخصی در اصلاح کتاب افزود: بحث اصلاح کتاب از روند مشخصی برخوردار هست و بلافاصله کتاب ها در رشته های مختلف تفکیک می‌شوند و بیشتر در مسائلی که از اندیشه و تفکر برخوردار است، دقت بیشتری می طبد.
عضو کابینه دولت دهم در خصوص دخالت دولت در حوزه کتاب افزود: دولت در بسیاری از کشورها در این زمینه اصلا دخالتی نمی‌کند، اما چون ما در نظام یک نگاه فرهنگی داریم و اعتقاد بر حمایت داریم، هم باید زیرساخت ها را فراهم کنیم و دولت به ناچار باید وارد شود.
حسینی با اشاره به اینکه ورود و دخالت دولت تصدی گری نبود بلکه جنبه حمایتی دارد، افزود: بیشتر سهم کار را خود افراد انجام می‌دهند و دولت خود را رقیب بخش خصوصی عنوان نمی‌کند.
وی با اشاره به اقدامات صورت گرفته در حوزه کودک و نوجوان افزود: در گذشته بیشتر کتاب های کودک و نوجوان ترجمه بوده است ولی اکنون تالیف درصد بیشتری را به خود اختصاص داده است در صورت تالیف، ‌تطابق با فرهنگ و باور ما بیشتر نمودار می‌شود و ما از این اقدام حمایت می‌کنیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه افزود: یکی از اقدامات موثر در این زمینه نمایشگاه های یاد یار مهربان است که کتاب ها به طور رایگان در اختیار مدارس قرار می‌گیرد که این گامی موثر به حساب می‌آید.
وی افزود: امسال کار خوبی که انجام شده است ایجاد مجموعه ای با عنوان ربع قرن جهاد فرهنگی است که از این طریق مقایسه ای از نمایشگاه اول تا نمایشگاه بیست و پنجم صورت گرفته است و مرور اجمالی بر نمایشگاه در این 25 سال به حساب می‌آید.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان تاکید کرد: از مردم و همه دستگاه ها که باعث ایجاد این رویداد بزرگ می شوند تشکر می‌کنم و امیدوارم در سال های آینده فضای بیشتری در اختیار داشته باشیم در حقیقت مصلی مخصوص نمایشگاه نیست و ازدحام جمعیت مشکلاتی را ایجاد می‌کند.


 

کد خبر 130240

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha