اثبات توان قرآن درپاسخ به نیازهای علمی در مقابل سراب نمایشی غرب ضرورت دارد

استاد دانشگاه علوم و معارف قرآن ایجاد باور به توانمندی قرآن در پاسخگویی به سوالات و نیازهای علمی دانشجویان در مقابل سراب نمایشی غرب را از مهمترین راهکارهای تعمیق معرفت این قشر اثرگذار دانست.

علی اصغر شعاعی، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم درباره راهکارهای تعمیق مبانی معرفتی دانشجویان همسو با تاکیدات رهبر معظم انقلاب به خبرنگار شبستان گفت: اتخاذ راهکارهای دائمی نه مقطعی و زودگذر در این مسیر از اهمیتی ویژه برخوردار است، که ترویج فرهنگ انس با قرآن به عنوان پیش نیاز معرفت دینی دانشگاهیان از مهمترین این راهکارها به شمار می رود.

وی با بیان این مطلب که برای تحقق انس عموم جامعه به ویژه دانشجویان با قرآن باید راهکارهای عملی اتخاذ شود، اظهارکرد: فعال تر کردن مساجد و محور قرار دادن آنها در عرصه آموزش کتاب الهی نخستین گام در این مسیر است، چراکه اکثر مساجد متاسفانه در حال حاضر فاقد فعالیت های قرآنی و فرهنگی اثرگذار هستند، در حالی که در کشورهایی همچون سودان مسجد محور آموزش محسوب می شود.

شعاعی با تاکید بر لزوم فرهنگ سازی قرآنی در جامعه دانشگاهی کشور تصریح کرد: متاسفانه اغلب جوانان با شنیدن صوت وحی به یاد مرگ می افتند که این بزرگترین مانع در ارتباط جوانان با کلام الهی است، از این رو فرهنگ سازی از طریق اقداماتی همچون تولید برنامه و تبلیغات اثرگذار ضرورت دارد آنچنان که در مالزی اقوام عروس و داماد در مراسم عروسی برای خوشبختی زوج جوان قرآن تلاوت می کنند.

 

تعامل استادان دین محور و دانشجویان در این مسیر ضرورت دارد

رییس مرکز قرآن و عترت(ع) دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم تبیین آموزه های قرآن برای دانشجویان را در تعمیق مبانی معرفتی آنها موثر دانست و ادامه داد: تقویت بنیه قرآنی نوجوانان برای آماده سازی آنها هنگام ورود به دانشگاه، ارتقای سطح معلومات مذهبی استادان و دانشجویان و برقراری تعامل میان استادان دینی با دانشجویان از مهمترین اقداماتی است که باید همسو با راهکارهای بلندمدت اتخاذ و اجرا شود.

وی با تاکید بر لزوم ایجاد جاذبه های قرآنی در میان دانشجویان ابرازکرد: ایجاد باور به توانمندی قرآن و دین در پاسخگویی به سوالات و نیازهای علمی دانشجویان در مقابل سراب نمایشی غرب و نمایش جلوه های جاذب حقیقی دین و کتاب الهی در کنار بسترسازی برای ابراز نظر آزادانه جامعه دانشگاهی از طرقی همچون برپایی کرسی های آزاداندیشی از دیگر ملزومات برای تعمیق مبانی معرفتی دانشجویان با تمسک به آموزه های وحی است.

 

ضرورت آسیب شناسی فعالیت های قرآنی موازی در دانشگاه ها 

شعاعی اعلام کرد: آسیب شناسی وضعیت فعالیت های دینی قرآنی دانشجویان، فضاسازی قرآنی مذهبی در دانشگاه ها، تجمیع بازخوردها و نتایج حاصل از فعالیت های انجام شده و موازی که علی رغم دامنه وسیع مورد نقد و بررسی قرار نگرفته و اولویت بندی نشده از دیگر راهکارهایی است که اعمال آنها مسیر عمل به مطالبات رهبری را هموار می کند.

وی با بیان این مطلب که برگزاری اردوهای علمی با محور قرآن و مذهب از دیگر راهکارهای اثرگذار در این راستا است، عنوان کرد: شکل گیری شخصیت در دوران تحصیلات پیش از دانشگاه ضرورت توجه بیش از پیش در تعمیق مبانی معرفتی فرزندان در نظام آموزش و پرورش را دوچندان می کند از این رو باید بکارگیری استادان کارآمد برای ارائه مباحث اعتقادی در کنار آنچه خانواده به دانش آموز و دانشجو ارائه می کند، مورد توجه جدی قرار بگیرد.

 

تعامل حوزه و دانشگاه در راستای تحول علوم انسانی

رتبه نخست مسابقات بین المللی هندوستان در سال 1386 اسلامی سازی فضای دانشگاه ها را گامی مهم در تعمیق مبانی معرفتی دانشجویان دانست و بیان کرد: تعامل حوزه های علمیه با دانشگاه ها به ویژه در راستای تحول علوم انسانی با استناد به قرآن و حدیث که زمینه تدریس علوم وحیانی در محیط های دانشگاهی را فراهم می کند راه حلی است که بکارگیری آن مسیر عمل به مطابلت رهبری را هموار می کند.

وی با بیان این مطلب که فعالیت های قرآنی اقدامی موثر در مقابله با جنگ نرم و فتنه های آخرالزمانی است، اظهارکرد: برگزاری همایش های علمی، آسیب شناسی وضعیت فرهنگی موجود، تبیین مواضع فرهنگی غرب، شفاف سازی جاذبه های کاذب و زودگذر این فرهنگ وارداتی و انباشته کردن ذهن دانشگاهیان با آموزه های راستین وحی از مهمترین اقداماتی است که می تواند دانشجویان را برای مقابله با جنگ نرم دشمن آماده کند.

 

بسترسازی برای انس با قرآن از طریق برگزاری مسابقات

شعاعی با اشاره به نقش اثرگذار تصریح مسائل روز از منظر قرآن و دین تصریح کرد: پرداخت صرف به برگزاری مسابقات و برپایی محافل قرآنی در کنار زمینه سازی برای پیمودن مسیر انس با کتاب الهی باید به معرفت افزایی دانشجویان بیانجامد، البته بسیاری از مسابقات همچون مفاهیم و تفسیر آیات وحی دراین مسیر موثر است اما باید رویکرد تمامی رشته ها معطوف به این مسیر باشد.

وی حضور جمع محدود در رقابت ها را از دیگر نقایص معطوف کردن فعالیت های قرآنی به برگزاری مسابقات برشمرد و بیان کرد: کمیت شرکت کنندگان در کنار کیفی سازی رقابت ها باید مورد توجه قرار بگیرد، از سوی دیگر توجه به علایق و سلایق اقشار مختلف دانشگاهی در پرداخت به فعالیت های قرآنی نیز در پاسخگویی به نیازهای متنوع مخاطبان مختلف دانشگاهی اثرگذار است.

شعاعی با بیان این مطلب که پرداخت به فعالیت های قرآنی در دانشگاه ها نیازمند انجام کارشناسی های لازم است، گفت: شیوه های هدایت دانشجویان به مسیر دین و قرآن باید مورد بررسی های کارشناسانه قرار بگیرد اما امروزه شاهد هستیم که جذب جوانان به دین و قرآن به برگزاری صرف مسابقات محدود شده است.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم خاطرنشان کرد: تجلیل از چهره های قرآنی و سطح بندی قاریان و فعالان قرآنی به منظور بهره مندی ازمزایای مرتبط با فعالیت های انجام شده، از دیگر زمینه هایی است که فراهم سازی آنها در پرداخت دانشجویان و جوانان به فعالیت های قرآنی و تعمیق مبانی معرفتی آنها موثر عمل می کند.

پایان پیام/

 

کد خبر 13021

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha