ممنوعیت تبلیغ محیطی کالا و خدمات خارجی/ خارجی ها در کوچه پس کوچه شهر

منصور واعظی گفت: تبلیغ کالا و خدمات خارجی که مشابه داخلی ندارد در بزرگراه‌ها، تابلوهای بزرگ شهری، بین شهری، تابلوهای الکترونیکی، فرودگاه‌هاو... ممنوع است و حداکثر 20 درصدفضا به کالای خارجی اختصاص می یابد.

به گزارش خبرنگار شبستان، نشست رسانه‌ای منصور واعظی ،دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور پیرامون مصوبه بخشی از دستورالعمل تبلیغات محیطی کالا و خدمات صبح امروز شنبه (16 اردیبهشت)در شورای عالی انقلاب فرهنگی با حضور جمعی از اصحاب رسانه برگزار شد.

 

در ابتدای این نشست خبری، منصور واعظی، رییس نهاد کتابخانه‌های عمومی و دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، گفت: موضوع تبلیغات محیطی از اوایل انقلاب اسلامی به صورت دستورالعمل‌های مختلفی مورد توجه بوده است اما این مصوبات در حال حاضر پاسخگوی تبلیغات شهری نیست.

 

وی با بیان اینکه دو سال قبل شورای عمومی انقلاب فرهنگی متنی را تهیه و در اختیار شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار داد، گفت: مصوبات این شورا تحت عنوان سیاست‌ها و تبلیغات عمومی بود که این بحث شامل همه نوع تبلیغات در پایانه‌ها، فرودگاه‌ها، ایستگاه‌های اتوبوس، قطارهای بین شهری، میادین پرتردد و غیره را شامل می‌شود.

 

وی ادامه داد: این مصوبه شامل یک مقدمه و چهار بخش می‌باشد که در بخش الف سیاست‌ها و تبلیغات محیطی، در بخش ب ضوابط و در بخش‌های بعدی سازماندهی، حضانت و پی‌گیری مورد توجه ماست.

 

واعظی در ادامه خاطرنشان کرد: در بخش نخست این مصوبه یک سیاست کارگروهی وجود دارد که مدیریت و تبلیغات محیطی را بر عهده می‌گیرد که این مصوبات در طی جلساتی در سال جدید صورت گرفته و با توجه به نام‌گذاری‌ای که مقام معظم رهبری مطرح کرده است امسال و طی سه ماه آینده تصویب و به اجرا درخواهد آمد.

 

دبیر شورای عالی فرهنگ عمومی ادامه داد: در این بخش محدود به تبلیغات بازرگانی و کالاهای خارجی است که در پیش‌نویس مصوبه قرار دارد و بخشی از دستورالعمل محیطی کالا و خدمات را در 9 ماده و 3 تبصره مورد توجه قرار می‌دهد.

 

واعظی خاطرنشان کرد: تبلیغ کالا و خدمات خارجی که مشابه داخلی دارد در این مصوبه ممنوع می‌باشد. همچنین کالا و خدمات داخلی‌ای که نام خارجی دارد نیز تبلیغ آن ممنوع است. از طرف دیگر در ماده سوم این مصوبه تبلیغ کالا و خدمات داخلی با سرمایه‌گذاری مشترک ایرانی و خارجی باید با نام ایرانی و منطبق بر قانون (ممنوعیت بکارگیری اسامی، عناوین و اصطلاحات بیگانه) و آیین‌نامه‌‌اجرایی آن باشد.

 

تبلیغ کالا و خدمات خارجی که مشابه داخلی ندارد با رعایت استفاده از حداکثر 20 درصد کل تبلیغات محیطی

وی در توضیح ماده 4 این مصوبه عنوان کرد: تبلیغ کالا و خدمات خارجی که مشابه داخلی ندارد با رعایت استفاده از حداکثر 20 درصد کل تبلیغات محیطی و صرفا با خط فارسی مجاز می‌باشد.

 

رییس نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور به تبصره شماره یک این قانون اشاره کرد و یادآور شد: تبلیغ کالا و خدمات خارجی که مشابه داخلی ندارد در بزرگراه‌ها، تابلوهای بزرگ شهری، بین شهری، پل‌های عابر پیاده، تابلوهای الکترونیکی، فرودگاه‌ها، پایانه‌های مسافربری، ایستگاه‌های اتوبوس، قطار شهری، بین‌شهری، ورزشگاه‌ها، نمایشگاه‌ها، بوستان‌ها، مجتمع‌های فرهنگی هنری، فرهنگسراها، مراکز آموزشی، مبادی ورودی شرق تا مبادی پرتردد ممنوع است.

 

وی درباره ماده 5 این مصوبه خاطر نشان کرد: در ماده 5 هرگونه تبلیغات بازرگانی، شرکت‌ها، کالا و خدمات خارجی از طریق تابلوهای اختصاصی، واحدهای صنفی، توزیعی، فروشگاه‌ها و مراکز خرید ممنوع است.

 

وی به یک تبصره دیگر از این مصوبه اشاره کرد و گفت: تابلوهای واحدهای صنفی باید صرفا به شناسنامه کاربری واحد صنفی مربوطه و معرفی آن اختصاص داده شود و در صورت اخذ نمایندگی از کالا و خدمات خارجی صرفا مجاز به استفاده از 10 درصد ظرفیت تابلوها می‌باشد.

 

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی سپس ادامه داد: تبلیغ کالا و خدمات خارجی یا محصول مشترک نباید کالا و خدمات داخلی را بی‌ارزش یا کم‌ارزش نشان دهد یا به هر نحوی تضعیف نماید. در مواردی که وزارت فرهنگ در اجرای هر یک از مواد و تبصره‌های این مصوبه ابهام داشته باشد نظر کارگروه تبلیغات محیطی شورای عالی انقلاب فرهنگی مبنای عمل خواهد بود.

 

وی خاطرنشان کرد: همچنین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی موظف است گزارش فصلی‌ از اجرای این مصوبه را به شورای فرهنگ عمومی ارایه نماید.

 

واعظی سپس گفت: ما از تمامی سازمان‌هایی که صاحب کالاهای تبلیغاتی در میادین شهری هستند انتظار داریم که به زودی فضا را از چنین کالاهایی خارج و به کالاهای داخلی بپردازند.

 

وی درباره اینکه چه سازمانی مسئولیت اجرای چنین قانونی را بر عهده دارد، گفت: مسئول اجرای این مصوبه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در همه استان‌ها است.

 

وی با بیان اینکه ما در مصرف کالاهای داخلی واقعا با یک عارضه جدی مواجه هستیم که باید برای آن فرهنگ‌سازی کنیم، گفت: تغییر رفتار غلط یک جامعه زمان‌بر است و باید درباره آن به صورت عمیق و جدی به کار پرداخت.

 

واعظی در پاسخ به خبرنگار شبستان درباره اینکه آیا رسانه‌های دیداری، شنیداری، نوشتاری نیز متعهد به اجرای چنین مصوبه‌ای هستند، گفت: زمانی که این مسئله در شورای فرهنگ عمومی پیشنهاد شد قرار بود که تبلیغات بازرگانی مورد توجه قرار گیرد اما با آگاهی به این مسئله که رسانه ملی خود چنین آیین‌نامه‌ای را به صورت درون‌سازمانی دارد و کالاهای خارجی را تبلیغ نمی‌کند، بنابراین ما تصمیم گرفتیم که در مرحله نخست تبلیغات محیطی را مورد توجه قرار دهیم و در مرحله بعدی تبلیغات در نشریه‌ها و رسانه‌ها مورد نظر قرار گیرد.

 

وی اظهار کرد: البته ما تفاوتی بین تبلیغات عمومی و تبلیغات در نشریات قایل هستیم زیرا یک فرد می‌تواند بنا به سلیقه خود یک نشریه را انتخاب کند و بخرد، در حالی که محیط عمومی از آن همه است، بنابراین باید تبلیغات کالاهای داخلی در آن برتری داده شود.

 

وی در پایان اظهار امیدواری کرد: امیدواریم روزی به جایی برسیم که استاندارد کالاهای داخلی ما به بالاترین درجه خود برسد که ما در این زمینه بخش قابل توجه‌ای را نیز به تصاویر کار ایرانی اختصاص داده‌ایم که در همین زمینه مسابقه عکاسی‌ای را اعلام می‌کنیم و از عکاسان کشور در یک فراخوان عمومی می‌خواهیم که نیروی کار را در اقصی نقاط کشور به تصویر بکشند و ما این عکس‌های برگزیده را در اختیار نهادها قرار می‌دهیم تا برای تبلیغات از آنها بهره گیرند.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 129723

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha