20 اردیبهشت؛ زمان برگزاری همایش ملی مهندسی فرهنگی و فرهنگ دانشجویی

رییس دانشگاه علم و فرهنگ از برگزاری نخستین همایش ملی ،مهندسی فرهنگی و فرهنگ دانشجویی با هدف جریان سازی در حوزه مهندسی فرهنگ دانشگاهها 20 اردیبهشت امسال خبرداد.

به گزارش خبرنگار شبستان، محمدحسین ایمانی، رییس دانشگاه علم و فرهنگ و دبیر همایش ملی مهندسی فرهنگی و فرهنگ دانشجویی امروز در نشست خبری این همایش با بیان اینکه اگر ما بخواهیم مهندسی فرهنگی خوبی داشته باشیم باید ابزار خوب داشته باشیم، گفت: مهندسی فرهنگی استحکام بخشیدن به همه اجزا و لایه های فرهنگی و غیرفرهنگی است.

 

وی با بیان اینکه ستاد انقلاب فرهنگی توسط حضرت امام خمینی (ره)  راه اندازی شد، افزود: سالها بعد از شکل گیری این ستاد با اشاره مستقیم مقام معظم رهبری بحث مهندسی فرهنگی  مورد توجه قرار گرفت.

 

ایمانی خاطر نشان کرد: مهندسی فرهنگی یعنی طراحی در چارجوب فرهنگ. فرهنگ بستر توسعه در همه بخش‌ها است و مقام معظم رهبری تاکید دارند که هدایت فرهنگ به سمت مطلوب تنها با مهندسی فرهنگی انجام می‌شود.

 

وی افزود: شورای عالی انقلاب فرهنگی نقشه مهندسی فرهنگی را تدوین کرده و در حال بررسی مراحل اجرایی آن است.

  

رئیس دانشگاه علم و فرهنگ با بیان اینکه در طراحی فرهنگ باید به دانشگاه‌ها که یکی از ارکان اصلی کشور هستند و هیچ حرکتی بدون آنها به نتیجه نمی‌رسد، توجه شود، تصریح کرد: درحال حاضر بیش از پنج میلیون دانشجو در کشور داریم و نمی‌توان نقشه مهندسی فرهنگی کشور را بدون توجه به دانشگاه‌ها ترسیم کرد و نمی‌توان به دانشگاه بدون توجه به جایگاه دانشجو پرداخت.
 

ایمانی خاطرنشان کرد: دانشگاه علم و فرهنگ به عنوان ماحصل 30 سال تلاش جهاد دانشگاهی در امر آموزش، بحث مهندسی فرهنگی را در دستور کار خود قرار داده است.

 

 رئیس دانشگاه علم و فرهنگ با اشاره به اولین نشست تخصصی رصد فرهنگی در دانشگاه علم و فرهنگ  اظهار کرد: سه سوال در این زمینه می توان مطرح کرد؛ سؤال اول این است که آیا همواره باید به تبدیل داده‌های کیفی به کمی اصرار کرده و یا متناسب با نیازهای جامعه حرکت کنیم؛ توسعه کمی دانشگاه‌ها در کشور متناسب با نیازهای جامعه نبوده است.

 

وی دومین سؤال را این گونه طرح کرد که تعداد رشته‌ها و ظرفیت دانشگاه چگونه باید مورد توجه قرار گیرد. ایمانی با طرح این پرسش که آیا تنها وظیفه دانشگاه آموختن است یا وظایف دیگری بر عهده دارد، خاطر نشان کرد: باید دانش و فرهنگ در کنار هم باشند تا دانشجو به نیروی کارآمدی تبدیل شود.

 

ایمانی در ادامه تصریح کرد: در این راستا دبیرخانه مهندسی فرهنگی به عنوان یک نهاد انقلابی، با ایجاد فضای سالم، نوآورانه، با تحرک و مشارکت فکری نهادهای دانشجویی، صنعتی و دولتی به منظور پیشبرد جامعه اسلامی و سوق دانشگاه و دانشگاهیان به ویژه دانشجویان به عنوان آینده سازان مملکت در جهت ایجاد و بهبود مستمر مدلسازی های ایده آل اقدام به برگزاری اولین همایش سالانه فرهنگ دانشجویی و مهندسی فرهنگی گردیده است.

 

دبیر همایش ملی مهندسی فرهنگی و فرهنگ دانشجویی با اشاره به برگزاری همایش ملی مهندسی فرهنگی و فرهنگ دانشجویی خاطرنشان کرد: دبیرخانه مهندسی فرهنگی پژوهشکده فرهنگ، هنر و معماری جهاد دانشگاهی و دانشگاه علم و فرهنگ با همکاری شورای عالی انقلاب فرهنگی درصدد است نخستین همایش ملی فرهنگ دانشجویی و مهندسی فرهنگی را در تاریخ 20 اردیبهشت سال جاری برگزار کند.

 

ایمانی ادامه داد: در این همایش صاحب نظران و اندیشمندان با ارایه دانش، انتقال تجربه و نقطه نظرات این حوزه در قالب نشست، پنل ها و نمایشگاه تخصصی به بررسی موضوع در سطح دانشگاهها و پژوهشگاههای کشور می پردازند.

 

رئیس دانشگاه علم و فرهنگ  هدف از برگزاری این همایش را جریان سازی در حوزه مهندسی فرهنگ دانشگاهها به منظور ایجاد و بهبود مستمر الگوی کاربردی در این حوزه خواند و اظهار کرد: تعریف و تبیین مهندسی فرهنگ و مهندسی فرهنگی دانشگاهی، بررسی و ارایه مدل دانشگاه ایده آل بر مبنای اصول ارزشهای انقلاب اسلامی، تعریف و تبیین فرهنگ دانشجو، بررسی عوامل خارجی موثر بر فرهنگ دانشجو، بررسی عرصه های متاثر از فرهنگ دانشجویی، بررسی جریان های فرهنگی و نقش نهادهای دانشجوی، شناسایی و تبیین الگوهای رصد فرهنگی را نیز از جمله محورهای این همایش است.

 

ایمانی تصریح کرد: دانشجویان و دانش پژوهان سراسر کشور، شورای عالی انقلاب فرهنگی به عنوان اصلی ترین مرجع تصمیم ساز در حوزه فرهنگ، جهاد دانشگاهی به عنوان نهادی انقلابی و اجرایی در حوزه های فرهنگی، معاونت های فرهنگی دانشگاهها به عنوان بازوی اجرایی طرح های فرهنگی، معاونت ها آموزشی و پژوهشی دانشگاهها، شوراها و مراکز تصمیم سازی و تصمیم گیری و اجرایی در حوزه فرهنگ از مخاطبان این طرح  هستند.

 

وی با بیان اینکه اجرایی ساختن بیانات رهبر معظم انقلاب در راستای مهندسی فرهنگی از مهمترین دستاورد های این همایش است، تصریح کرد: بسترسازی جهت ایجاد دبیرخانه مهندسی فرهنگی و گفتمان آن در دانشگاههای کشور، ایجاد زمینه ای مناسب جهت معرفی گروهها، شناسایی اساتید، مشاوران، صاحب نظران خبره و نواندیش و چهره های شاخص در این حوزه و دیگر حوزه های مرتبط با مهندسی فرهنگی  نیز از جمله دستاورد های پیش بینی شده این همایش است.

 

 رئیس دانشگاه علم و فرهنگ اظهار کرد: شورای عالی انقلاب فرهنگی، جهاد دانشگاهی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزارت علوم تحقیقات و فناوری، شهرداری تهران، صداوسیما جمهوری اسلامی ایران، پژوهشگاه فرهنگ هنر و ارتباطات از جمله سازمانهایی هستند که در برگزاری این همایش همکاری دارند.

 

نشست خبری همایش ملی مهندسی فرهنگی و فرهنگ دانشجویی  16 اردیبهشت در دانشگاه علم و فرهنگ برگزار شد.

 

پایان پیام/

کد خبر 129688

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha