محمدمهدی بحرالعلوم، معاون ارتباطات و فناوری اطلاعات سازمان دارالقرآن الکریم با اشاره به آغاز ثبت نام هفتمین دوره آزمون اعطای مدرک تخصصی به حافظان به خبرنگار شبستان گفت: این طرح با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی و به منظور ساماندهی خدمت رسانی دستگاه های اجرایی کشور توسط سازمان دارالقرآن اجرا می شود.
وی اظهار کرد: یکی از اهداف حاشیه ای اما بسیار مهم اجرای این طرح، ارزیابی کیفیت دوره های آموزشی حفظ در سطح کشور است. علاوه بر این بانک اطلاعاتی جامع از کمیت و کیفیت حفاظ وحی در کشور با برگزاری این آزمون بدست می آید. که هم اکنون در سازمان ایجاد شده است.
بحرالعلوم با بیان این مطلب که تاکنون 16 هزار و 225 نفر در این طرح شرکت کرده اند، افزود: اما از این میان تنها 1688 نفر موفق به دریافت مدرک شده اند. بنابراین، تنها ادعای 4/10 از مدعیان حفظ ثابت شده است. این یعنی دوره های آموزشی از کیفیت لازم برخوردار نیست.
معاون ارتباطات و فناوری اطلاعات سازمان دارالقرآن الکریم با بیان این مطلب که میزان حافظان موجود در کشور با مطالبه رهبر معظم انقلاب سازگاری ندارد، عنوان کرد: بنابراین ما هم به لحاظ کمی و هم از جهت کیفی در سطح پایین قرار داریم. البته باید توجه داشت از 16 هزار و 225 نفر شرکت کننده در این آزمون، هشت هزار و 249 نفر حافظ 10 جزء، دو هزار و 845 نفر حافظ 20 جزء و پنج هزار و 131 نفر حافظ کل بوده اند.
وی تاکید کرد: این آمارها نشان می دهد که حتی از مجموع شرکت کنندگان در این دوره ها همه حافظ کل مصحف شریف نیستند. و این خود یکی از نقایص دیگر چرخه آموزش حفظ آیات وحی در کشور است.
بحرالعلوم با مقایسه تفاوت های جنسیتی شرکت کنندگان در این آزمون ها تصریح کرد: حدود 85 درصد شرکت کنندگان در این آزمون از میان بانوان هستند. اما کیفیت در گروه آقایان بیشتر است چراکه تمامی شش نفری که مدرک درجه یک را دریافت کرده اند از این گروه هستند؛ همچنین در میان 32 نفر دارنده مدرک درجه دو حفظ نیز آقایان تعداد بیشتری را به خود اختصاص داده اند و دیگر موازنه به صورت 85 درصد به 15 درصد نیست.
وی ابراز کرد: این آمارها نشان می دهد که تعداد حفاظ قرآن در کشور به لحاظ کمی نه تنها قابل توجه نیست بلکه پایین نیز است. اگر فرض را بر این بگذاریم که تمامی 16 هزار و 225 نفر شرکت کننده در آزمون های تخصصی حفظ یک بار در این طرح شرکت کرده اند که این طور نیست و اگر فرض کنیم چند برابر این ها مطلع نشده یا به هر دلیلی در این آزمون شرکت نکرده اند، میزان حفاظ قرآن در کشور از یکصد هزار نفر تجاوز نمی کند.
بحرالعلوم درباره ضرورت ایجاد زیرساخت های آموزشی برای برگاری این آزمون تخصصی و آزمون های مشابه خاطرنشان کرد: این طور نیست که این آزمون ها مرتبط با آموزش ها باشد. چراکه تلاش های شخصی در فعالیت های قرآنی جای خاصی را به خود اختصاص می دهد. از این رو اینکه آزمون ها منوط به آموزش شود، صحیح نیست.
پس از تاکید رهبر معظم انقلاب بر تربیت حداقل 10 میلیون حافظ در کشور در دیدار با قاریان در طلیعه ماه مبارک رمضان سال گذشته، دستگاه های مختلف وارد میدان شده و ستاد طرح می حفظ قران نیز در شورای توسعه فرهنگ قرآنی راه اندازی شده است. علاوه بر این دستگاه های مختلف نیز به فراخور مخاطبان اجرای طرح های مرتبط را در دستور کار خود قرار داده اند. به عنوان مثال وزارت آموزش و پرورش اجرای طرح نهضت ملی حفظ قرآن موسوم به نور را ویژه دانش آموزان و فرهنگیان اجرا می کند.
پایان پیام/
نظر شما