به گزارش خبرگزاری شبستان از اصفهان، در ابتدای این همایش استاد محمد حسین ریاحی، استاد دانشگاه اصفهان با اشاره به اینکه اصفهان همانند ستاره تابناکی در سطح جهان می درخشد، افزود: سلسله نشست های تخصصی همایش بزرگداشت نام آوران حوزه علمیه اصفهان به منظور معرفی مشاهیر اصفهان در دوره های مختلف در سه دوره برگزار می شود.
وی افزود: در اولین دوره از نشست های تخصصی همایش بزرگداشت نام آوران حوزه علمیه اصفهان،به 14 شخصیت تاثیر گذار قرن اول هجری قمری تا ابتدای دوران صفویه پرداخته میشود. استاد محمد حسین ریاحی ادامه داد: اصفهان نقش تاثیرگذاری در سطوح مختلف و در زمینه های مختلف داشته است.
وی با بیان اینکه وجود حوزه های علمیه مرهون تلاش های مفاخر در دوره های مختلف است، تصریح کرد: ابراهیم ثقفی یکی از تاثیرگذاران در این زمینه بوده است.
در ادامه این نشست حجت الاسلام و المسلمین عبدالامیرخطاط، معاون پژوهشی مرکز مدیریت حوزه علمیه اصفهان با بیان اینکه پاسداشت شخصیت مفاخر حوزه های علمیه همواره از مسائلی است که لازم است مورد توجه قرار گیرد، افزود: سلسله نشست های تخصصی همایش بزرگداشت نام آوران حوزه علمیه اصفهان به پاسداشت انسان های تاثیر گذار و مفاخر حوزه ی علمیه اصفهان می پردازد.
وی ادامه داد: از حدود یک سال پیش اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان، مرکز مدیریت حوزه علمیه اصفهان و منطقه چهار دانشگاه آزاد اسلامی با برگزاری جلسات برنامه ریزی اقدام به برنامه ریزی در جهت برگزاری این نشست ها نمودند.
حجت الاسلام و المسلمین خطاط با قدردانی از دست اندرکان این نشست ها تصریح کرد: امیدواریم شاهد برگزاری این جلسات در آینده باشیم.
در ادامه این نشست حجت الاسلام و المسلمین مهدی باقری سیانی، محقق و پژوهشگر با اشاره به سالروز شهادت آیت الله استاد مطهری (ره) و گرامیداشت روز معلم و مقام استاد افزود: استاد مطهری(ره) اهتمام ویژه ای به تالیف در حوزه کودکان، نوجوانان و جوانان داشت.
وی با بیان اینکه استاد شهید مطهری (ره) نقش کودکان، نوجوانان و جوانان را در جامعه سرنوشت ساز می دانست افزود: بنیانگذار جمهوری اسلامی حضرت امام خمینی (ره) از همه ی آثار ایشان به عنوان آثار مفید نام بردند.
این محقق و پژوهشگر با اشاره به شخصیت تاثیرگذار "ابراهیم ثقفی" در عالم تشیع افزود: تالیفات ابراهیم ثقفی بیش از 50 جلد است که در حال حاضر فقط یک جلد آن در دسترس است.
وی ادامه داد: بیش از 60 درصد این کتاب ها در حوزه امامت است و نام بیشتر این کتاب ها در حوزه ی فضائل اهل بیت (علیهم السلام) است.
حجت الاسلام و المسلمین باقری سیانی افزود: ابراهیم ثقفی از کوفه هجرت و به سمت اصفهان آمد و با وجود درخواست هایی برای مهاجرت به سمت قم در اصفهان بدلیل ویژگی های متمایز این شهر ماندگار شد.
وی با بیان اینکه ابراهیم ثقفی شیعه 12 امامی بوده است، تصریح کرد: تنها کتابی که از وی در حال حاضر در دسترس است کتاب المعرفت است.
این محقق و پژوهشگر افزود: ابراهیم ثقفی در سنین 30 تا 40 سال به اصفهان آمد و قبل از حضور در اصفهان از جایگاه ویژه ای در کوفه برخوردار بوده است.
حجت الاسلام و المسلمین باقری سیانی خاطر نشان ساخت: اهتزاز پرچم تشیع در حال حاضر حاصل مجاهدت ها و تلاش های افرادی همچون ابراهیم ثقفی است و لازم است در جهت شناخت هرچه بیشتر این مفاخر در سطح جامعه تلاش نمائیم.
ابراهیم ثقفی مورخ، محدث، فقیه و مفسر شیعی که ولادت وی 200 هجری قمری و وفات آن 283 هجری قمری است.
شایان ذکر است سلسله نشست های تخصصی همایش بزرگداشت نام آوران حوزه علمیه اصفهان در سه دوره ی تاریخی، دوره ی اول از قرن اول تا ابتدای دوره صفویه، دوره ی دوم از ابتدای صفویه تا سال 1300 هجری شمسی و دوره ی سوم دوران معاصر است.
دوره ی اول از قرن اول تا ابتدای دوره صفویه طی 14 نشست از دهم اردیبهشت الی چهارم خرداد با حضور 11 سخنران به بررسی 14 شخصیت از مفاخر این دوره می پردازد و همایش بزرگداشت نام آوران حوزه علمیه اصفهان چهارم خرداد برگزار خواهد شد.
گفتنی است سلسله نشست های تخصصی همایش بزرگداشت نام آوران حوزه علمیه اصفهان به همت معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان، منطقه چهار دانشگاه آزاد اسلامی، مرکز مدیریت حوزه علمیه اصفهان، انجمن آثار و مفاخر فرهنگی استان اصفهان و پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یازدهم اردیبهشت تا چهارم خرداد در استان اصفهان برگزار میشود.
پایان پیام/
نظر شما