آموزش سالانه 25 هزار بهبود یافته  توسط سازمان آموزش فنی و حرفه ای

فتح اللهی بیمه درمان معتادان و آموزش فنون و مهارتهای اشتغال راازبندهای مصوبه حمایت از بهبود یافتگان خواندو گفت:مقرر شدسالانه 25 هزار نفراز بهبود یافتگان توسط وزارت تعاون و سازمان آموزش فنی وحرفه ای آموزش ببیند.

محمدصادق فتح اللهی، مشاور دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر و مدیرکل دفتر توسعه و مشارکت های مردمی و سازمان های مردم نهاد ستاد، درباره ایجاد اشتغال و توانمندسازی بهبود یافته از اعتیاد به خبرنگار شبستان گفت: راه اندازی موسسه خیرین محب یکی از اقدامات مهم و باارزشی است که در راستای توانمندسازی بهبودیافتگان توسط ستاد مبارزه با مواد مخدر و خیرین کشور صورت گرفته است.

 

وی اظهار کرد: اساسنامه موسسه خیرین محب به زودی تصویب می شود و در آینده ای نزدیک در یک نشست بزرگ خیرین کشور به طور رسمی فعالیت خود را آغاز می کند.

 

فتح اللهی خاطرنشان کرد: این موسسه، با استفاده از ظرفیت ایرانیان داخل و خارج کشور و خیرین بزرگ جامعه بحث حمایت از بهبود یافتگان را با محوریت خانواده های بهبودیافتگان برای احیا و حمایت خانواده های آسیب دیده سرلوحه کار خود قرار داده است.

 

 خیرین کشور خط شکنان بزرگ جبهه مبارزه با مواد مخدر

 

مشاور دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر از خیرین کشور با عنوان خط شکنان بزرگ جبهه مبارزه با مواد مخدر یاد کرد و افزود: اعتیاد یک امر قبیح است و افراد پاکدامن به دلیل قباحت آن، حاضر به همکاری و مشارکت در امر مبارزه با آن نمی شوند بنابراین این افراد خیری که در قالب موسسه محب حاضر به همکاری شدند نه تنها از مالشان بلکه از آبروی خود مایه گذاشتند بنابراین لقب خط شکنان بزرگ در جبهه مبارزه برازنده آنهاست.

 

فتح الهی با بیان اینکه موسسه محب برای خانواده های آسیب دیده از اعتیاد هم برنامه های متنوعی دارد، تصریح کرد: این موسسه در قالب باشگاههای سلامت برای خانواده های آسیب دیده از اعتیاد برنامه های حمایتی پیش بینی کرده است.

 

وی ابراز امیدواری کرد که موسسه خیرین محب بتواند با حمایت یابی های خود، یک رویکرد اجتماعی بزرگی را در جامعه رقم بزند.

 

فتح الهی گردهمایی 20 هزارنفری بهبودیافتگان در تیرماه سال گذشته را از دیگر اقدامات صورت گرفته در راستای ایجاد اشتغال و حمایت اجتماعی معتادان عنوان کرد و افزود: برگزاری این مراسم نقطه عطفی در راستای یک جهش در حوزه حمایت های اجتماعی از بهبودیافتگان بود. هیئت دولت در دیدار حضوری که رییس جمهور با 25 هزار بهبود یافته داشت مصوبه ای را طرح کرد که مقرر شد چند بند از این مصوبه به بهبودیافتگان از اعتیاد اختصاص یابد که یک بند آن در اولویت قرار گرفتن حمایت از خانواده های بهبودیافتگان بود.

 

وی بیمه درمان معتادان و آموزش فنون و مهارتهای اشتغال را از دیگر بندهای این مصوبه برشمرد و تصریح کرد: مقرر شد سالانه 25 هزار نفر از بهبود یافتگان توسط وزارت تعاون و سازمان آموزش فنی و حرفه ای تحت آموزش قرار گیرند.

 

اختصاص  5 درصد از اعتبارات اشتغال جوانان به حوزه بهبودیافتگان از اعتیاد

 

مدیرکل دفتر توسعه مشارکت های مردمی و سازمانهای مردم نهاد ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه اختصاص سالانه حداقل 5 درصد از اعتبارات اشتغال جوانان به حوزه بهبودیافتگان از اعتیاد بند دیگر این مصوبه بود، یادآور شد: این چهار مصوبه دورنمایی از توجه به حمایت های اجتماعی از سوی دستگاه های دولتی و مجریان امر و همچنین پاسخی به اقدام بزرگ خیرین و نیاز اجتماعی جامعه 400 هزار نفری بهبودیافتگان از اعتیاد بود.

 

فتح اللهی در ادامه خاطرنشان کرد: به دنبال اقدامات فوق و در راستای ساماندهی اشتغال بهبودیافتگان کمیته ای متشکل از اعضای دستگاههای دولتی و مدیران سازمانهای مردم نهاد تشکیل شد تا در این کمیته ساز و کار‌های اجرایی شدن این مصوبه و طرح‌های کلان ملی مورد نیاز آن که به‌صورت عملیاتی، کارشناسی و ابلاغ است، مشخص شود.
 

مشاور دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: این کمیته دستورالعملی تدوین کرد و چون این دستورالعمل براساس تجربه میدانی و نگاه مدیریتی شکل گرفته بود به این نتیجه رسید که طبعتاً هیچ بانک و موسسه مالی به دلیل سوءپیشینه معتادان به آنها وام اشتغال ارایه نخواهد داد در واقع تدوین این دستورالعمل می توانست مشکلات موجود در این امر را مرتفع کند.

 

وی ادامه داد: بر همین اساس مقرر شد یک تعاونی از شخصیت های حقیقی و حقوقی با عنوان تعاونی فراگیر پشتیبان برای حرفه آموزی و اشتغال بهبودیافتگان تشکیل شود و با توجه به اینکه این تعاونی متشکل از مراکز اقامتی خود بهبودیافتگان است و بخشی از شخصیت های حقوقی تعاون، مددیارانی هستند که یا از دل بهبودیافتگان خارج شدند و یا بهبودیافتگانی هستند که معتادان را بهبود می بخشند و همچنین این مجموعه خود نیز  اهل درد هستند، تجربه این فضا را درک کردند و نیازهای اشتغال بهبودیافتگان را می شناسند.

 

 اشتغال زایی بهبود یافتگان نیازمندحمایت و مدیریت خوب دولت است

 

وی با بیان اینکه میزان اشتغالزایی افراد باید متناسب با سطح بهبود آنها تعریف شود، تصریح کرد: شاید یک بهبود یافته ظرفیت دریافت یک وام کلان را نداشته باشد زیرا ممکن است این وام به لحاظ وجهی که در اختیارش قرار می گیرد باعث ایجاد وسوسه و لغزش در آن شود بنابراین این امر یک مدیریت خوبی از سوی دولت را می طلبد تا یک اشتغال واقعی حمایت شده در زندگی خانوادگی افراد ایجاد کند.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 129589

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha