نظارت بر مداحی ها باید بر عهده حوزه های علمیه باشد

حجت الاسلام تاج لنگرودی مهم ترین آسیب سخنرانی های کنونی را بدسلیقگی و عدم شناخت مخاطب دانست و گفت: نظارت بر مداحی ها باید بر عهده حوزه های علمیه باشد.

حجت الاسلام محسن تاج لنگرودی، مبلغ امور دینی، به خبرنگار شبستان گفت: اصلاح مداحی ها به زمان احتیاج دارد و نباید انتظار داشت که این امر به سرعت انجام شود؛ زیرا باید به تدریج ساختارهای مداحی که در طول زمان دگرگون شده اند، بار دیگر تغییر یابند و اصلاح شوند.

وی افزود: هیئت رزمندگان اسلام چند وقت پیش به کمک سپاه دوره های 45 روزه ای را برای مداحان برپا کرد که هم زمانش بسیار کوتاه بود و هم بسیاری از مطالب عرضه شده در آن با نیازهای یک مداح همخوانی نداشت. به نظر می رسد با توجه به این که مداحی امری ای است که مستقیما با دین مردم سروکار دارد آموزش مداحان باید زیر نظر یک نهاد تخصصی مانند حوزه علمیه باشد تا از آسیب ها جلوگیری شود.

 

این مبلغ امور دینی، عزاداری سنتی را جز آداب و رسوم اصیل مناطق مختلف دانست و افزود: در هر منطقه ای وقتی عزیزی را از دست می دهند، به نوع خاصی عزاداری می کنند. از این عزاداری های اصیل و بومی با عنوان عزاداری سنتی یاد می شود. ائمه اطهار (ع) تأکید داشتند که همان طور که برای خودتان عزاداری می کنید، برای ما هم عزاداری کنید. به عبارت بهتر عزاداری های اصیل و بومی تا زمانی که حرام شرعی در آن ها اتفاق نیفتد، مطلوب اهل بیت (ع) است.

حجت الاسلام تاج لنگرودی با تأکید بر لزوم تقلید از مراجع در امور عزاداری گفت: همان طور که می دانید ما در امور اختیاری خود مقلد هستیم در مورد عزاداری هم وضع به همین منوال است. بنابراین اگر مرجع تقلیدی نسبت به امری مانند سبک های عزاداری تذکر داد بر مقلدینش واجب است از او پیروی کنند. به طور کلی اگر رجوع به مراجع تقلید در تمام امور به صورت یک عادت درآید، دیگر شاهد این همه بی نظمی نخواهیم بود.

 

وی سازمان دهی مداحی را از ضروریات دانست و گفت: علت وجود این همه آُسیب در مداحی این است که مداحی سازمان دهی خاصی ندارد. به عبارت دیگر اولاً کسی که مداح می شود مدرک مشخصی ندارد، در حالی که سخنرانان در حوزه علمیه درس خوانده اند. ثانیاً مداح هر چه بگوید و هر اشتباهی که انجام دهد، از طرف قانون مواخذه نمی شود، اما اگر یک روحانی بالای منبر سخن نابجایی بگوید، حتماً از طرف دادگاه ویژه روحانیت بازخواست می شود. بنابراین می بینیم که آسُیب های سخنرانی بسیار کمتر از آسیب های مداحی است.

حجت الاسلام تاج لنگرودی مهم ترین آسیب سخنرانی های کنونی را بدسلیقگی و عدم شناخت مخاطب دانست و افزود: به عنوان مثال یکی از دوستان در همان ایامی که مقام معظم رهبری در قم بودند و آن گونه مورد استقبال جوانان قرار گرفتند، 10 شب در یک مجلس در مورد علت های دین گریزی جوانان سخنرانی کرده بود، در صورتی که اولاً چیزی به نام دین گریزی وجود ندارد و آنچه می بینیم عدم پایبندی بعضی جوانان به احکام دینی است و ثانیاً بر فرض وجود این پدیده، خود مطرح کردن این بحث می تواند بهانه به دست بدخواهان و دشمنان بدهد.

 

این مبلغ امور دینی افزود: حتماً باید در منابر مسائل شرعی گفته شود، چون مردم به آن احتیاج دارند. همچنین سخنرانان باید به مباحث اخلاقی بپردازند و از مسائل سیاسی جز در حد ضرورت و آن هم به صورت کلی بپرهیزند، زیرا این مسائل سلیقه ای هستند و منبر جای بیان مسائل سلیقه ای و شخصی نیست.

وی ادامه داد: از دیگر آسیب های بعضی سخنرانی ها این است که متأسفانه بعضی روحانیون با کمال تعجب، روضه های بی سند می خوانند و به شنیده های خود اعتماد می کنند، در حالی که مردم شاید به روضه های مداحان خیلی توجهی نکنند، اما روضه های سخنرانان را به عنوان یک سند معتبر برای یکدیگر نقل می کنند که این امر وظیفه سخنرانان را سنگین تر می کند.

حجت الاسلام تاج لنگرودی با بیان این که در حال حاضر در زمینه عاشورا  کتابی بهتر از مقاتل شیخ عباس قمی (ره) وجود ندارد، گفت: نفس المهموم، منتهی الامال و دیگر کتاب های تاریخی شیخ عباس قمی قابل اعتماد هستند. همچنین مقتل مقرم کتابی است بسیار معتبر که حتی بعضی اشتباهات بعضی مقاتل معتبر را تصحیح کرده است. در زمان حاضر نیز می توان از حجت الاسلام سیدمهدی پیشوایی به عنوان مجتهد در مقتل نام برد که کتاب های ایشان می تواند برایی علتقه مندان مفید باشد. علاوه بر این، کتاب از مدینه تا مدینه نوشته پدر بنده حجت الاسلام محمدمهدی تاج لنگرودی که به سفارش مقام معظم رهبری نگاشته و منتشر شده است، می تواند نیاز نسل جوان به مقتل را پاسخ گوید.

مبلغ امور دینی مهم ترین آسیب مداحی های امروز را تأکید بر گریه گرفتن از مردم دانست و افزود: متأسفانه علی رغم تأکیدات مقام معظم رهبری و دیگر علما و مراجع، مداحان برای این که بیشتر مردم را بگریانند، به مطالب دروغ یا بی سندی توسل می جویند که نه تنها مفید نیست، بلکه ممکن است ریشه اعتقادات مردم را بخشکاند.

پایان پیام/
 

کد خبر 12944

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • صوت الرقيه (س) IR ۱۷:۰۸ - ۱۴۰۲/۰۶/۰۱
    0 0
    سلام خسته نباشيد....باگلچين سينه زني محرم ???? صوتي و تصويري با مداحي سيد محمدرضا حسيني که در هيئت بيت الرقيه (س) اجرا شده به روزم و منتظره حضور گرم شما ...نظر يادتون نره ...يا علي www.saghii.com[گل]