به گزارش خبرگزاری شبستان، علی لاریجانی، رییس مجلس شورای اسلامی ظهر امروز (جمعه) با حضور در مسجد حضرت رسول نازی آباد در منطقه 16 تهران و پس از بازدید از شعبه اخذ رای مستقر در این مسجد، در جمع خبرنگاران در پاسخ به پرسش خبرنگاری که پرسید اگر نمایندگان به وظایف خود عمل نکنند، جوانان چه کاری باید انجام دهند، اظهار داشت: مردم در این صورت دیگر به آن نماینده رای نمیدهند و حسن دموکراسی در این است که افراد به صورت مادام العمر برای مسئولیتی انتخاب نمیشوند و بعد از مدتی توسط مردم ارزیابی میشوند که آیا در مجلس و دولت موفق بودهاند یا خیر، اگر موفق نبودند، تغییر میکنند و راه برای ملت در این زمینه باز است اما اگر خدمت کرده باشند، در مسئولیت خود ابقا میشوند و اگر نکرده باشند، مردم دیگر آنها را انتخاب نمیکند.
وی در ادامه در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه نمایندگان چه طور میتوانند حضور پرشور ملت در انتخابات را جبران کنند، توضیح داد: مهمترین مسئله این است که نمایندگان به وظایف خود عمل کنند و به این موضوع توجه داشته باشند.
رئیس مجلس با بیان اینکه وظیفه اصلی نمایندگان دفاع از حقوق ملت است، تصریح کرد: قانون اساسی حامی حقوق ملت، مجلس و نمایندگان است و نمایندگان برای صیانت از حقوق مردم، باید مشکلات را بسته بندی و به وسیله تدوین قوانین آنان را تنظیم کنند و قوانین مختلفی میتوان برای رفع مشکلات مردم تصویب کرد مانند قوانین سالانه بودجه و برنامههای پنجساله و یا قوانین دیگر.
وی اضافه کرد: وکلای ملت میتوانند به طریق قوانین مختلف، مشکلات مردم را سامان دهند و راهکار حل آن را برای اجرا به دولت ابلاغ کنند.
رئیس مجلس بر همین اساس مسئله بعدی را نظارت مجلس دانست و متذکر شد با نظارت نمایندگان، قوای دیگر درست کار میکنند؛ مجلس هشتم هم اکنون در حال بررسی بودجه سال 91 است و در دو سه روز اخیر نیز در جریان حل مشکلات معیشت مردم،گرانیها و بیکاری بودیم.
لاریجانی با تاکید بر اینکه حل این مسائل و مشکلات در گرو رونق فضای کسب و کار و تولید است و سایر موضوعات جنبه شعاری دارد و گرنه کارهای تامینی مشکلات را حل میکند.
وی با طرح سؤالی مبنی بر اینکه چه طور میتوان این مشکلات را حل کرد، گفت: مجلس بستهای را برای کمک به صنعت و تولید کشور تهیه کرده که در اولین گام نیز این موضوع را در قانون بودجه 91 لحاظ کرده است؛ با وجود آنکه روزهای آخر عمر مجلس هشتم را سپری میکنیم تا به این مسئله توجه شده است و به نظرم این بسته باعث رونق بخشهای تولیدی و صنایع کشور میشود.
علی لاریجانی در بخش دیگری از سخنانش از موضوع هدفمند سازی یارانهها سخن به میان آورد و اعلام کرد مذاکراتی در خصوص قانون یارانهها و نحوه اجرای فاز دوم این قانون انجام شده است، این دغدغه بین نمایندگان مجلس وجود دارد که با اجرای فاز دوم قانون یارانهها، گرانیها در کشور بیشتر شود و به مشکلات بخش تولید و صنعت نیز توجهی نشود.
وی ادامه داد: در این رابطه مذاکرات و گفتوگوهایی بین نمایندگان با رئیس جمهور انجام شده که در چند روز آینده جمع بندی خواهد شد و در قانون بودجه 91 منعکس میشود.
"اگر نمایندگان مجلس بخواهند پاسخگوی محبت و اعتماد مردم باشند، باید از این سنخ کارها را انجام دهند و برای مردم وقت بگذارند، امروز مشکل اصلی مردم گرانی و اشتغال است که باید به این دو موضوع توجه شود و از قیل و قالهای سیاسی باید بپرهیزیم، چرا که این گونه دعواها برای کشور فایدهای ندارد".
لاریجانی با ذکر این نکته که بنده بارها این موضوع را بیان کردم، تصریح کرد: با توجه به اینکه در شرایط فعلی کشور دشمنان خارجی داریم، بهتر است در داخل قوای سهگانه بلاوجه نزاع نکنند البته ناگفته نماند که هر اختلافی، نزاع نیست، ممکن است قوهای نظر کارشناسی داشته باشد و قوه دیگر نظر کارشناسی دیگری، اما برخی از مباحثی که این روزها مطرح میشود از جنس بحث کارشناسی نیست و میشود این مسائل را با روشهای راحتتری حل کرد.
"در سطوح سیاسیون کشور نیز این موضوع صدق میکند، گاهی عدهای از سیاسیون در انتخابات بداخلاقی کردند که خوب نیست و انتظار مردم این است که کاندیداها و احزاب سیاسی با آراستگی وارد انتخابات شوند و فضای منطقی و معقولی در کشور حاکم باشد. اگر اختلافی هم هست، اختلاف کارشناسی باشد".
رئیس قوه مقننه کشورمان در ادامه این گفتوگو در پاسخ به پرسش خبرنگار دیگری که درباره میزان پرداخت یارانههای نفدی به مردم سؤال کرد، توضیح داد در موضوع اجرای قانون یارانهها، فقط پرداخت پول مطرح نیست، دولت هر چه میخواهد پول پرداخت کند، مشکلی نداریم، مشکل آن است که دولت میخواهد از طریق تعدیل قیمت حاملهای انرژی این کار انجام شود،یعنی مثلا بنزین 2 هزار تومان شود، قیمت گازوئیل سه برابر و قیمت گاز 2 برابر شود که قطعا مجلس در این زمینه حساس است و دغدغه نمایندگان آن است که اجرای فاز دوم قانون یارانهها،موج گرانی را در کشور افزایش دهد".
رئیس مجلس اضافه کرد: حساسیت مجلس در این زمینه است وگرنه نمایندگان ملت با اجرای قانون یارانهها مخالفتی ندارند چرا که اصل کار "درست" است. ولی باید این قانون در چندین مرحله اجرایی شود.
لاریجانی همچنین گفت: سؤال این است که آیا باید از مرحله اول اجرای قانون یارانهها به مرحله دوم رسید یا اینکه مراحل دوم و سوم را هم طی کرد؟ اجرای قانون یارانهها باید با آرامش انجام شود. شرایط اقتصادی کشور طوری است که با توجه به گرانیها، اگر قرار است پولی به مردم داده شود، این پول باید پاسخگوی گرانیها هم باشد. نه اینکه آنقدر کالاها گران شود که چیزی در جیب مردم باقی نماند و میزان یارانه نقدی پرداختی به خانوارها قابل قیاس با قیمت کالاها نباشد لذا حتما باید دقت شود که این مطالبه در راستای اجرای قانون یارانهها تحقق یابد و موج گرانیها در کشور به وجود نیاید وبه مردم فشار ایجاد نشود.
رئیس مجلس با تاکید بر اینکه نمایندگان به دنبال اصلاح مسیر هستند نه فشار به مردم، گفت: انتظار از مجلس نهم این است که با انرژی جدید آغاز به کار کنند چرا که در مجلس نهم افراد کاردان و قوی حضور دارند. و باید دانست که مهمترین مشکل امروز ما، معیشت مردم و بیکاری است.
علی لاریجانی نقطه ثقل کار مجلس در داخل کشور را توجه به وضع اقتصادی، قانونگذاری، تسهیل فضای کسب و کار، رونق بخشی کار، توجه به قشرهایی همچون کشاورزان و بخشهای صنعتی دانست و متذکر شد: در بعد خارجی هم مجلس باید پاسخگوی قوی باشد و از حقوق ملت به خوبی صیانت کند چرا که ممکن است فشارهای بلاوجهی صورت گیرد.
وی افزود: استراتژی مجلس نهم باید چند وجهی باشد، هم در بعد بینالملل و هم در بعد منطقهای؛ شرایط و فرصت بیشتر برای سرافرازی ملت در منطقه باید فراهم شود و در بعد سیاست داخلی نیز خوب است که استراتژی مجلس نهم ایجاد وحدت و همگرایی در داخل بین قوای سهگانه، سیاسیون و جریانات دینی باشد.
علی لاریجانی در خاتمه دقت عمل در ارائه آثار فاخر هنری و فرهنگی و ایجاد موج در موضوعات فرهنگی را انتظار ملت از نمایندگان مجلس نهم دانست و گفت: وکلای ملت در مجلس نهم باید در این زمینه بسیار تلاش کنند.
پایان پیام/
نظر شما