به گزارش خبرگزاری شبستان، حمید شاهآبادی، معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به مناسبت فرا رسیدن پنجمین سال جشن اردیبهشت تئاتر ایران پیامی را منتشر کرد.
بنا به گزارش روابط عمومی اداره کل هنرهای نمایشی، متن کامل این پیام بدین شرح است:
در ابتدای پیام شاه آبادی آمده است: در جهانی که همواره در حال نو شدن و تغییر و حرکت به سوی کمال است، هر پدیده و مفهومی را بهار و موسمی است برای شکوفایی و شکوفایی تئاتر ایران، در اردیبهشت- این بهشتین ماه خدایی- قراری شکوهمند یافته است. ماهی که در آن انتظار میرود که تئاتر ایران، با همهی جلوه و جلال خویش، به صحنهی معرفی داشتههای افتخارآمیز و تقدیر از شایستههای پر قدرش بایستد و این انتظار بنا به ملاحظاتی، انتظار بجا و سزاواری است. ملاحظاتی از این دست که از منظر متن و موضوع و جوهرهی کلامی و بضاعت واژگانی، تئاتر ایران، گنجینه و پیشینهای گرانسنگ و عمیق به عنوان ادبیات فارسی- هم در حوزهی نثر و هم در حوزه نظم و شعر و بسیار_ و کلام پیشواییان حوزهی دین و اندیشه دارد. و بسیار تا بسیار، جای بهرهمندی از این جویبار زلال و عمیق هست بیآنکه از ژرفای آن گسترهی، چیزی کم شود و البته نکتهای مکرر هم نیست که موضوعیت برداشتها و دریافتهای ظریف از این گنجینه در کنار مطالعه و بهرهوری از متون نمایشی و ادبی سایر ملل، مورد تأکیدی دیگرباره قرار گیرد.
معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه آورده است: دیگر نکتهی قابل ملاحظه، استعداد شگفت جوانان برآمده در سایهسار پیشکسوتان تجربهمند و ارجمند عرصهی تئاتر و نمایش، در گوشه و گوشهی این سرزمین پهناور است که جای بسی خلاقیت و بروز و ظهور دارند در همهی ابعاد این عرصه از نویسندگی تا اجرا و از کارگردانی تا بازیگری و سایر مؤلفهها و عوامل نمایشی و هر آنچه کلیتی اثرگذار و با پشتوانه به نام تئاتر ایران را سامان میدهد؛ سامان و فراگیری در بردارندهی توان و تأثیر و قدرت انتقالی بدان پایه که هرگز گمان نمیرود انقلاب اسلامی با ماهیت فرهنگی خود بتواند از کنار آن به سادگی بگذرد، بلکه شایسته است کارگزاران عرصههای فرهنگ و هنر این نظام بهرهور است. برکات معنوی انقلاب با نگاهی فراگیر و همه جانبه، اشکال و عرصههای متنوع و اثرگذار گونههای نمایشی را باز تعریف، حمایت و مدیریت نمایند؛ مدیریتی آنگونه که از باطن و جوهره و پیام تا شیوهی ارائه و پیکره، زیباییهای هستیگرایانه، ارزشهای متعالی- انسانی و جوهرههای آیینی را در قامت بلند معنویت و فرهنگ ایرانی معاصر به نمایش بگذارد.
شاه آبادی می افزاید: این مجموعه امیدواری، نه آرزویی دور از دست و نه هدفی دور از واقعیت است، بلکه باوری هدفمند میخواهد و همتی مضاعف برای حفظ دستاوردهای گذشته، درک و دریافت شأن پیشکسوتان راه و بررسی روشمند، بهرهمندی بیشتر از تواناییهای بیبدیل ایشان، حمایت و تشویق جوانان و نوخاستهگان برومند در کنار تقویت منشور روابط حرفهای، تخصصی و مدیریتی تا به لطف نتیجه و برآمد کار، موجب رضایت اهل نظر و تأیید نگاهها و سلیقههای مختلف باشد و البته در شأن سرمایههای ملی موجود و اتفاقاً برنامهریزی و گسترش برای برگزاری جشنهای سراسری اردیبهشت تئاتر ایران، در همین رسته و راستا و بازشناسی به معرفی، حمایت و هدایت توان و استعدادهای سراسر کشور است.
وی در پایان این پیام آورده است: از بهرهمندترین صحنهها و نامآورترین نقشآفرینان تا نو پاترین عرصهها و گمنامترین فعالان و امید و انتظار اینجانب آن است که پاسداشت روز جهانی تئاتر و سلسله جشنهای ویژهی اردیبهشت تئاتر ایران در استانهای مختلف کشور نتایج روشن و امیدبخشی در شئون مختلف داشته و تمامی معرفیشدگان عرصههای متنوع، با هماهنگی، همکاری پیش از پیش انجمن هنرهای نمایشی سراسر کشور و بخشهای اداری و مدیریت استان خود، مورد ارزیابی، تقدیر و حمایتهای حرفهای تخصصی و امکاناتی لازم و کافی قرار گیرند تا به جایگاهی در خور و بایسته دست یابند و اردیبهشت ماهی برای این بهانه و شروع باشد و آنگونه شروعی که بتوان برکات و تأثیرات پیوستگیها و جریانسازیها را در ماههای آتی، به دیدار رفت و اردیبهشت سال بعد، ارزیابی نتایج این حرکتها را با افتخار و خرسندی به تماشا ایستاد. یقین با لطف و امداد الهی میتوان صبح دولت شکوهش را چشم امید داشت که این خود تازه از نتایج عنایت الهی است."
پایان پیام/
نظر شما