نخستین جشنواره بازی های محلی در آبیک برگزار شد

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین گفت: نخستین جشنواره بازی‌های بومی و محلی در شهرستان آبیک برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، اسدالله بیرانوند، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین گفت: به مناسبت روز ملی خلیج فارس، اولین جشنواره بازی های بومی و محلی با میزبانی هیئت ورزش روستایی عشایری روستای قشلاق و میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان آبیک استان قزوین برگزار شد.
 

وی ادامه داد: در این جشنواره گروههای ورزشی منتخب از زیاران، قشلاق، بهجت آباد، باقر آباد ترک، قزانچال، الموت و اسفرورین به نمایندگی شهرستان تاکستان شرکت داشته و بازیهای محلی نظیر عروس برون، چاله پر، دستمال پشت سر، بیریفت بیریفت، هفت سنگ، وسطی، اوستا پولک بازک، قیچ بازی، کلاه بران و حموم حموم را اجرا کردند.
 

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین اضافه کرد: از دیگر برنامه‌های شاد این مراسم اجرای رقص محلی روستای قزانچال با ساز و آواز محلی، پخت غذاهای محلی و نان توسط زنان روستایی و توزیع آن بین شرکت کنندگان مراسم، توزیع بسته‌های فرهنگی (کتابچه، بروشور، نقشه، CD راهنمای گردشگری استان قزوین)، برپایی سیاه چادر و چادر راهنمای گردشگری و غیره بود که شادی و نشاطی خاص به این مراسم بخشید و با استقبال خوب مردم روبرو شد.
 

وی با اشاره به بازدید دانشجویان دانشگاه تهران از برج های دوگانه خرقان، اظهار کرد: به منظور معرفی و آشنایی دانشجویان با آثار تاریخی و مراحل مرمت این آثار، 30 تن از دانشجویان رشته مرمت بناهای تاریخی دانشگاه تهران از برج مقبره‌های خرقان در شهرستان بوئین زهرای استان قزوین بازدید کردند.
 

بیرانوند عنوان کرد: برنامه های بازدید علمی توسط دانشگاه‌ها، فرصتی مغتنم و مهم است تا دانشجویان از نزدیک با مسائل مربوط به رشته انتخابی خود آشنا شده و مراحل کاربردی آن را بشناسند.
 

به گزارش روابط عمومی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین، وی با اشاره به مراحل مرمت بناهای تاریخی، گفت: بازدید‌های تخصصی باعث می‌شود فضایی فراهم شود تا مسائل به صورت روشن بررسی و آسیب‌ شناسی گردد و وجود دو برج مقبره منحصر به فرد خرقان که در فهرست نامزدی ثبت جهانی قرار دارد، می‌تواند برای بهره‌مندی دانشجویان و علاقه مندان علم و هنر مفید باشد.
 

گفتنی است، برج های خرقان با پلان هشت ضلعی، هشت ستون مدور، برخورداری از 25 نوع آجر کاری همراه با طرح های هندسی، کتیبه ای به خط کوفی، مزین به آیاتی از قرآن و همچنین تزئینات نقاشی در داخل برج مقبره ها، جزو یکی از شاهکارهای معماری استان قزوین است.
 

پایان پیام/

کد خبر 128681

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha