محمدرضا کرمی نژاد، مدیر عامل آبفای سیستان و بلوچستان به خبرنگار شبستان گفت: عملیات احداث آب شیرین کن پسابندر شروع آغاز شده است و با اتمام این پروژه مشکل کمبود آب در این مناطق به طور کامل رفع می شود.
وی افزود: عملیات اجرایی این پروژه در اواخر سال گذشته و با اعتبار 80 میلیارد ریال آغاز شده است و تامین آب تا افق 15 ساله و به میزان چهار هزار متر مکعب در طول شبانه روز پیش بینی شده است.
کرمی نژاد با بیان اینکه در حال حاضر آب مورد نیاز و مصرفی مردم کیفیت مناسب ندارد، ادامه داد: در مناطق پسابندر و گواتر به دلیل پراکندگی بیش از حد مصرف کنندگان، امکان ایجاد شبکه اختصاصی توزیع وجود ندارد و قرار است آب با کیفیت عالی و از طریق شبکه تانکری در اختیار آنها قرار گیرد.
وی گفت: در حال حاضر تعداد 10 هزار نفر مصرف کننده آب در این مناطق از چاه های دور دست آنهم با کیفیت پایین استفاده می کنند که با اتمام این پروژه و با احتساب افزایش جمعیت در آینده آب با کیفیت در اختیار آنها قرار خواهد گرفت.
مدیر آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان با بیان اینکه مهرورزی دولت موجب تکمیل و اجرای پروژه هایی ماندگار در استان می شود، افزود: دولت به منظور تکمیل طرح های خود تصمیم دارد تا نسبت به اجرای پروژه مهر ماندگار در سراسر کشور اقدام نماید.
کرمی نژاد گفت: سهم سیستان و بلوچستان از پروژه های در دست اقدام و زیر مجموعه مهر ماندگار تعداد 3 پروژه است.
وی افزود: تکمیل و بهره برداری از خط دوم انتقال آب از زابل به زاهدان، آبرسانی به شهر ها و روستاهای سیستان از چاه نیمه ها و انتقال پساب از تصفیه خانه به جنوب غرب زاهدان برای انجام جنگل کاری و استفاده صنعت از جمله طرح های مهر ماندگار در استان است.
وی در این رابطه توضیح داد: با قرار گرفتن این سه طرح بزرگ در پروژه مهر ماندگار سرعت پیشرفت پروژه ها شتاب بیشتری خواهد یافت.
کرمی نژاد گفت: به منظور اختصاص تدریجی اعتبارات تکمیل این سه پروژه مهم نیاز به 4 سال زمان داشت که با قرار گرفتن در مهر ماندگار زمان تکمیل و بهره برداری آنها به یک سال کاهش می یابد.
کرمی نژاد افزود: در حال حاضر تعداد 115 هزار مشترک آب شهری در این کلان شهر وجود دارد که پساب فاضلاب 20 هزار از این مشترکان جمع آوری و هدایت می شود.
وی گفت: در حال حاضر 130 لیتر پساب فاضلاب در این شهر پس از جمع آوری به تصفیه خانه جنوب غرب زاهدان هدایت می شود.
وی افزود: این پساب پس از تصفیه و اعمال فرایندهای لازم به منظور تزریق مصنوعی به سفره های آب زیر زمینی و مصارف دیگر از جمله جنگل کاری، ایجاد فضای سبز و همچنین به کارگیری در صنعت استفاده می شود.
کرمی نژاد با بیان اینکه برنامه جمع آوری و هدایت کامل شبکه فاضلاب شهری زاهدان طی برنامه 10 ساله و تا سال 1400 پیش بینی شده است، گفت: در صورت حضور بخش خصوصی و استقبال سرمایه گذار این زمان به یک دوم برنامه پیش بینی شده کاهش می یابد.
پایان پیام/
نظر شما